Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Το ματς με την Κροατία θα μας δείξει πολλά…!

Η Εθνική έκανε ιδανικό ξεκίνημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έγινε ομαδάρα ή ότι δεν έχει αδυναμίες, μόνο και μόνο επειδή κέρδισε τους αδύναμους Σκοπιανούς.
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Το ματς με την Κροατία θα μας δείξει πολλά…
Στην πραγματικότητα η μοναδική δυσκολία για την Ελλάδα στο συγκεκριμένο ματς ήταν το όνομα του αντιπάλου και όχι ο ίδιος ο αντίπαλος. Μέσα στο παρκέ η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια και μάλλον η ελληνική ομάδα δυσκολεύτηκε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε.
Και είναι προφανές ότι στα ματς που ακολουθούν, ειδικά με την γηπεδούχο Κροατία αλλά την δεύτερη… γηπεδούχο Σλοβενία (πάνω από 4000 έκαναν το ταξίδι της μίας ώρας από τη Λουμπλιάνα) τα πράγματα δεν θα είναι εξίσου εύκολα.
Η Ελλάδα νίκησε γιατί είχε ταυτόχρονα πολλούς παίκτες σε καλή μέρα. Ο Μπουρούσης, ο Κουφός, ο Πρίντεζης, ο Σλούκας, ο Καλάθης έκαναν εξαιρετική δουλειά, το ίδιο και ο Αντετοκούνμπο, που είχε όμως λιγότερη σταθερότητα από τους υπόλοιπους. Ο Σπανούλης ακόμα δεν είναι έτοιμος, ο Ζήσης ήταν θετικό στοιχείο, οι υπόλοιποι είχαν μικρή συμμετοχή, ειδικά οι Περπέρογλου, Μάντζαρης και Καϊμακόγλου.
Η Εθνική ένιωθε την ανάσα των Σκοπιανών μέχρι το 30′, αλλά μετά καθάρισε το ματς και ουσιαστικά έκανε πλάκα. Ο Κατσικάρης χρησιμοποίησε περισσότερο τους 9 από τους 12 παίκτες, ακόμα κι έτσι όμως υπάρχει ένα ερωτηματικό ως προς τη διαχείριση. Είναι προφανές πως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της διοργάνωσης και οι παίκτες δεν πρέπει να κουραστούν από νωρίς, άλλωστε η πρώτη φάση δεν έχει μεγάλη σημασία… Ακόμα και πρώτη να είναι η Εθνική, κανείς δεν μπορεί να της διασφαλίσει ότι θα έχει εύκολο έργο στους “8”, για τους “16” μάλλον δεν το συζητάμε καθόλου.
Ομως το ματς με την Κροατία θα είναι το πρώτο σοβαρό τεστ, σε πολύ δύσκολες συνθήκες κι εκεί θα βγάλουμε πολύ πιο ασφαλή συμπεράσματα… Το δεύτερο παιχνίδι μας στο Ευρωμπάσκετ θα δείξει πολλά κι πλέον το πόδι πρέπει να βγει από το φρένο. Και το κυριότερο, να παίζουν όσοι το αξίζουν, για όσο το αξίζουν. Αλλωστε στην πρεμιέρα με τα Σκόπια, το φρένο δεν μας το έβαζαν οι αντίπαλοι, αλλά η ίδια η Εθνική…

Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: