Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ και τώρα Τσέλσι!!

Μαρσέιγ, Ντόρτμουντ και τώρα Τσέλσι!
Το… ψάξιμο γύρω από την «παρθενική» κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Τσέλσι συνεχίζεται και φέρνει στην επιφάνεια ενδιαφέροντα στοιχεία!
Ένα από αυτά είναι το γεγονός πως οι «μπλε» έγιναν μέλος του κλειστού κλαμπ των ομάδων που σήκωσαν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς προηγουμένως να έχουν καταφέρει να κατακτήσουν- την ίδια μεν, αλλά διαφορετική ως προς τη δομή της- διοργάνωση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Όπως βλέπετε και στον τίτλο, η Μαρσέιγ ήταν αυτή που έκανε… την αρχή. Την πρώτη χρονιά μάλιστα της καθιέρωσης του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Μαρσεγέζοι νίκησαν 1-0 στον  τελικό την Μίλαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου!

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1996-97, η Μπορούσια Ντόρτμουντ έγινε η δεύτερη ομάδα που πήρε την  κούπα, χωρίς να έχει στην τροπαιοθήκη της Κύπελλο Πρωταθλητριών, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό- ξανά στο Μόναχο- της Γιουβέντους με 3-1!

Και φτάσαμε στο χθες! Το Μόναχο έκανε πάλι το θαύμα του και ανέδειξε Πρωταθλήτρια Ευρώπης την παρέα των Ντρογκμπά και Τσεχ, ενσωματώνοντας τους στη σχετική λίστα.

*Η πρώτη φορά που η Μπαρτσελόνα στέφθηκε βασίλισσα της Ευρώπης ήταν το 1991-92, όταν όμως η διοργάνωση βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο, πριν την οριστική μετονομασία της σε Τσάμπιονς Λιγκ.
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: