Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τα χάλασε στην ΑΕΚ η… Νόρτζελαντ!!

Τα χάλασε στην ΑΕΚ η… Νόρτζελαντ!
Ούτε 24 ώρες δεν διήρκεσε η… συνωμοσία του σύμπαντος για χατίρι του ευρωπαϊκού ονείρου της ΑΕΚ.

Μπορεί, λοιπόν, η Τσέλσι να διέψευσε τα προγνωστικά και να πήρε την κούπα του Champions League μέσα στο Μόναχο (προϋπόθεση απαραίτητη για να έμπαινε η «Ένωση» στους «ισχυρούς» της επόμενης διοργάνωσης, εφόσον νικήσει φυσικά απόψε τον Παναθηναϊκό) ωστόσο το ιδανικό σενάριο πάει να το χαλάσει η… Νόρτζελαντ!

Κι αυτό διότι εκτός της κατάκτησης του τροπαίου από τους Λονδρέζους, η ΑΕΚ ήθελε δυο ακόμα πράγματα για να ελπίζει σε «βατή» κλήρωση στον γ’ προκριματικό γύρο -πάντα με την αίρεση ότι η ίδια θα τερματίσει πρώτη απόψε στα πλέι-οφ: Να τερματίσει δεύτερη η Βασλούι στη Ρουμανία και να κατακτήσει το πρωτάθλημα στη Δανία η Κοπεγχάγη.

Ενώ, λοιπόν, το πρώτο μοιάζει κάτι παραπάνω από πιθανό (η Βασλούι χρειάζεται έναν πόντο εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην αδιάφορη Ουνιβερσιτατέα για να κρατήσει πίσω τη Στεάουα) το δεύτερο… στράβωσε απρόσμενα σήμερα. Κι αυτό διότι η Νόρτζελαντ έκανε μεγάλο διπλό (1-0) στην έδρα της Μπρόντμπι και σε συνδυασμό με την ήττα της Κοπεγχάγης (με το ίδιο σκορ) από την αδιάφορη Μίντιλαντ, περνάει εκείνη στην κορυφή.

Έκανε, έτσι, μοναδική ελπίδα πλέον της ΑΕΚ το να μη νικήσει την τελευταία αγωνιστική την αδιάφορη (αφού έχει βγει ήδη στο Europa League) Χόρσενς και ταυτόχρονα η Κοπεγχάγη να νικήσει την επίσης αδιάφορη Σίλκεμποργκ. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα ισοβαθμήσουν στην πρώτη θέση -όπου ισχύει η διαφορά τερμάτων και στην οποία υπερτερεί η Κοπεγχάγη.

Αν δεν γίνει αυτό και πρωταθλήτρια αναδειχθεί τελικά η Νόρτζελαντ, η ΑΕΚ θα είναι στους «αδύνατους» ΚΑΙ στον γ’ προκριματικό γύρο. Εφόσον, λοιπόν, κατακτήσει εκείνη τη δεύτερη θέση απόψε, θα κληθεί να περάσει το εμπόδιο μιας εκ των Ντιναμό Κιέβου, Φενέρμπαχτσε, Κοπεγχάγης και Μπριζ για να προκριθεί στα play-off του Champions League.

Σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον δηλαδή το πρωτάθλημα το κατακτήσει η Κοπεγχάγη (και η Βασλούι, όπως προαναφέρθηκε, τερματίσει δεύτερη στη Ρουμανία) θα τεθεί αντιμέτωπη με μια εκ των Φέγενορντ, Βασλούι, Νόρτζελαντ και Μάδεργουελ.

Όσον αφορά στον Παναθηναϊκό, τώρα, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν τον «αγγίζει» τόσο πολύ αφού (σε περίπτωση που τερματίσει εκείνος πρώτος στα πλέι-οφ) θα είναι δεδομένα στους «ισχυρούς» του γ’ προκριματικού γύρου του επόμενου Champions League. Το μόνο που αλλάζει, λοιπόν, για εκείνον είναι ότι τη θέση της Νόρτζελαντ στους υποψήφιους αντιπάλους (μαζί με τις Φέγενορντ, Μάδεργουελ και Βασλούι) θα πάρει η Μπριζ.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: