Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τελικώς... Ντρογκμπά !!

Εξ αρχής, ο τελικός του Μονάχου δεν προσφερόταν για ποδοσφαιρική ανάλυση. Διότι, εάν προσπαθήσεις να διαβάσεις το ματς αυτό με βάση τα στοιχεία (που λέει και ο Γαλάνης), δεν μπορούσε ποτέ να το πάρει η Τσέλσι. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Τελικώς... Ντρογκμπά !
Στο ποδόσφαιρο όμως υπάρχει και ο παράγοντας ρέντα. Και αυτός ήταν σε όλη την χρονιά, στην ευρωπαϊκή της περιπέτεια, στην πλευρά της Τσέλσι.
Από την στιγμή, που οι «μπλε» τελείωσαν την σειρά των ημιτελικών με την Μπαρτσελόνα, χωρίς το κοντέρ να έχει γράψει διψήφιο αριθμό τερμάτων, είναι εύλογο να μην είχε καμμία τύχη στον τελικό η Μπάγερν. Όσο και αν το ήθελαν (και μάλλον το άξιζαν) οι Βαυαροί, κάποιος «άλλος» είχε αποφασίσει να δώσει την κούπα στον Ντρογκμπά. Διότι αυτός είναι ο άνθρωπος, όχι μόνο του τελικού, αλλά και όλης της σεζόν. Και βαίνει προς το τέλος της καριέρας του, παίρνοντας αυτό, που του είχε στερήσει η θεά-τύχη και η στραβοκλωτσιά του Τέρι, στην Μόσχα.
Το 90λεπτο ήταν μικρογραφία των δύο αγώνων με την Μπαρτσελόνα. Μόνο που η Μπάγερν δεν είναι η Καταλανική ομάδα, για να έχει συνεχή παραγωγή φάσεων και κάπου στο 2ο ημίχρονο, «κάθισε». Ενώ και η Τσέλσι, δεν είχε τον Ραμίρεζ για να χτυπήσει με τον συνηθισμένο της τρόπο στην κόντρα: ο Βραζιλιάνος είναι το Α και το Ω, στον τρόπο αυτόν ανάπτυξης, που επέλεξε ο Ντι Ματέο.
Τα όσα έγιναν στο τελευταίο 10λεπτο, στην παράταση και στα πέναλτυ, ξεφεύγουν από την κανονική ροή ενός αγώνα, και περνούν στην σφαίρα του ποδοσφαιρικού μύθου, που γράφτηκε στον 20ο τελικό του Τσάμπιονς Ληγκ. Οι «τρεις σωματοφύλακες» (Ντρογκμπά, Λάμπαρντ, Τέρι και Τσεχ, σε όποιον ρόλο τους θέλετε εσείς) πέτυχαν αυτό που φάνταζε απίθανο. Αυτό που στερήθηκαν στα «ντουζένια» τους και στις καλές χρονιές τους. Τώρα στα γεράματα. Αλλά η μπάλλα δεν είναι αχάριστη. Τους το ξεπλήρωσε με μοναδικό τρόπο.
Όσο για τους Γερμανούς, όπως «έκλεψαν» την πρόκριση στον τελικό από την Ρεάλ Μαδρίτης, με το γκολ στο τέλος στο Μόναχο και τα πέναλτυ στην Μαδρίτη, κάπως έτσι ήρθε και η ώρα για να το χάσουν. Με δραματικό τρόπο, και με τους δικούς τους «ήρωες» στην πλευρά των «ηττημένων», απώλεσαν και το τρίτο τρόπαιο εφέτος. Μέσα στο σπίτι τους, και αυτό είναι που τους πονάει περισσότερο. Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, όταν αντιμετωπίσουν Αγγλική ομάδα σε έναν τελικό. Μία ο «παππούς», τώρα τα «γερόντια», κάτι δεν πάει καλά…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: