Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μια νύχτα με… ιστορία!!

Μια νύχτα με… ιστορία!

Η Τσέλσι επιστρέφει στο Λονδίνο με το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της μετά τον συγκλονιστικό τελικό του Μονάχου κόντρα στη Μπάγερν. Η ιστορία, όμως δεν θα γράψει μονάχα ότι οι «μπλε» ισοφάρισαν στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, ο Ρόμπεν έχασε πέναλτι στην παράταση και ο Ντρογκμπά πήρε την κούπα «σπίτι» του…

Ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ και η κατάληξή του, παρουσίασε νέα ιστορικά στοιχεία τόσο για τους Λονδρέζους, όσο και για τους Βαυαρούς! Για παράδειγμα, ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο μπορεί να υπερηφανεύεται ότι βοήθησε τους Ιταλούς προπονητές να ξεπεράσουν τους Ισπανούς σε μια άτυπη κόντρα νικηφόρων τελικών. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς χρειάστηκε να περιμένει 9 χρόνια για να δει ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά με τον ίδιο στην ιδιοκτησία, η Τσέλσι είναι συνεπέστατη στο «ραντεβού» της με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κάθε χρόνο.
Αυτά και άλλα πολλά σας παρουσιάζει το england365.gr!
Για να δούμε όλα όσα κατάφερε η Τσέλσι το βράδυ της 19ης Μαΐου 2012:
-Η Τσέλσι έγινε η δεύτερη ομάδα που κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας και το Τσάμπιονς Λιγκ την ίδια χρονιά, επαναλαμβάνοντας το επίτευγμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 1998-1999. Τότε, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν κάνει το τρεμπλ.
-Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο έγινε ο 10ος Ιταλός προπονητής που φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο, ξεπερνώντας τις εννέα κατακτήσεις Ισπανών προπονητών. Επιπλέον, ο τεχνικός της Τσέλσι έγινε ο πρώτος Ιταλός που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με ομάδα μακριά από τη χώρα του.
-Ο Ντρογκμπά έγινε ο τρίτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά τους Ράμπα Μάτζερ (1987) και Σαμουέλ Ετό (2006, 2009).
-Η Τσέλσι δεν έχει απουσιάσει ποτέ από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ επί ιδιοκτησίας Ρομάν Αμπράμοβιτς! Το σερί συνεχίζεται συνεπέστατα από το 2003!
-Ο φετινός τελικός ήταν το 100ο παιχνίδι της Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ από την ημέρα που ο Ρομάν Αμπράμοβιτς απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Από τον Ιούνιο του 2003, καμία άλλη ομάδα δεν έχει καταφέρει να παίξει περισσότερα από 91 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ μόνο μια ομάδα έχει ξεπεράσει τους 180 βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει οι «μπλε». Αυτή είναι η Μπαρτσελόνα που έφτασε στους 190 σε 91 παιχνίδια.
-Ο Άσλεϊ Κόουλ είναι ο τρίτος κατά σειρά που έχει χάσει τους δύο πρώτους ευρωπαϊκούς τελικούς της καριέρας του για να πάρει το μετάλλιο του νικητή στον τρίτο! Το ίδιο έχει γίνει και με τους Βέλιμπορ Βάσοβιτς και Ζινεντίν Ζιντάν.
-Για 10η φορά στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και 6η από καταβολής Τσάμπιονς Λιγκ, ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι.
-Ο Φερνάντο Τόρες κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο. Μαζί με την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας από την Τσέλσι, ο Ισπανός φορ σήκωσε δύο κούπες σε διάστημα 15 ημερών!
-Ο Ράιαν Μπέρτραντ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση στον μεγάλο τελικό. Δεν είναι, όμως, ο πρώτος που πραγματοποιεί την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση στον τελικό του θεσμού. Πριν από 30 χρόνια, αυτό το είχε κάνει ο Νάιτζελ Σπινκ για την Άστον Βίλα, η οποία είχε θριαμβεύσει επί της Μπάγερν Μονάχου τη σεζόν 1981-1982 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων.
Πάμε να δούμε τώρα και τα στοιχεία που προέκυψαν από τους χαμένους:
-Η Μπάγερν Μονάχου απέτυχε να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στο «σπίτι» της κι έτσι, η Ίντερ παραμένει η τελευταία ομάδα που το κατάφερε, το μακρινό 1965. Μεσολάβησε και η προσπάθεια της Ρόμα το 1984, αλλά είχε την ίδια κατάληξη με αυτή των Βαυαρών για φέτος.
-Πέμπτη και… φαρμακερή ήταν η διαδικασία των πέναλτι για το σύνολο του Γιούπ Χάινκες, αφού τις προηγούμενες τέσσερις φορές που οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, στο τέλος πανηγύρισε.
-Ο Τόμας Μίλερ έγινε ο πρώτος Γερμανός που σκόραρε σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον Στέφαν Έφενμπεργκ, το 2001.
-Ο Άριεν Ρόμπεν αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε στην παράταση του μεγάλου τελικού και «ξύπνησε» μνήμες από το 2007. Τότε, είχε αστοχήσει για λογαριασμό της Τσέλσι στα ημιτελικά της διοργάνωσης κόντρα στη Λίβερπουλ.
-Η κίτρινη κάρτα που πήρε ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο «Allianz Arena», ήταν η πιο γρήγορη στην ιστορία των τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ!

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: