*Αυτό είναι το μόνο καλό νέο για τον σημερινό Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Βασίλη Σαμπράκο, ο οποίος αναλύει πώς έφτασαν οι Πράσινοι σε μια αποκρουστικά προβληματική εικόνα απέναντι στην Ξάνθη.
Τα καλά νέα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν “προλαβαίνει” να κινδυνεύσει σοβαρά με υποβιβασμό. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα καλά νέα, διότι αυτό που έδειξε απέναντι στην Ξάνθη, το οποίο είναι παρόμοιο με το πρόσωπο που βγάζει σε διαστήματα μιας σειράς αγώνων του, είναι παραπάνω από προβληματικό.
Ο νους δυσκολεύεται να συλλάβει πώς είναι δυνατόν να έχει ξεμείνει ο Παναθηναϊκός από σέντερ φορ και να αναγκάζει τον προπονητή του να βάλει όποιον του βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, ξέρει δεν ξέρει τη θέση. Πώς είναι δυνατόν να φτάνει στις 11 Φεβρουαρίου να περιμένει να διαπιστώσει αν ο ανενεργός εδώ και 3,5 μήνες παίκτης που έφερε στην Αθήνα είναι επαρκώς “υγιής” ώστε να του υπογράψει συμβόλαιο και να τον παραδώσει στον προπονητή, ο οποίος θα πρέπει να τον φορμάρει σε χρόνο dt ώστε να προλάβει αυτός να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.
Το πιο ανησυχητικό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι έχει συμπεριφερθεί στην διάρκεια του Ιανουαρίου και στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου σαν να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ζημιάς που θα υποστεί, εταιρικά και αγωνιστικά, αν μείνει εκτός Ευρώπης, στην περίπτωση βεβαίως που εξασφαλίσει την άδεια της UEFA για συμμετοχή. Αυτό που έχει συμβεί στον Παναθηναϊκό τον τελευταίο καιρό μοιάζει με αυτό που έχει συμβεί στις περισσότερες ελληνικές εταιρείες στο καιρό της κρίσης: η προσέγγιση είναι μόνο λογιστική, καθόλου δημιουργική. Ολοι, και στον Παναθηναϊκό, όπως σε ολόκληρη την επιχειρηματική Ελλάδα, κοιτάζουν νούμερα, κόστη, και νοιάζονται για περικοπές, δίχως να χάνουν τον ύπνο τους στην προσπάθεια να λύσουν με ιδέα δημιουργική το πρόβλημα. Και δίχως καμιά ικανότητα να ξεχωρίζουν τις ψυχές που κρύβονται πίσω από τους αριθμούς, τα προσόντα που κρύβονται σε κάθε pnl που αποτυπώνει τα κόστη των εργαζόμενων μιας εταιρείας.
Ο Παναθηναϊκός έδιωξε ή έχασε από το περασμένο καλοκαίρι μια σειρά από πρωταγωνιστές, τους οποίους αντικατέστησε με αμφιβόλου προέλευσης ποδοσφαιριστές. Και σε μια εποχή που καίγεται να βγει στην Ευρώπη, έβαλε αυτή την απαίτηση στην πλάτη ενός προπονητή που δεν το έχει κάνει ποτέ στη ζωή του. Γι' αυτό και το πείραμα έγινε πολύ υψηλού ρίσκου.
Οσα έδειξε στο ματς απέναντι στην Ξάνθη είναι σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενα. Είναι αναμενόμενο ότι ο νέος προπονητής χρειάζεται χρόνο για να βγάλει μια άκρη. Οσο αναμενόμενο είναι ότι οι νέοι παίκτες χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Ολα είναι αναμενόμενα γι' αυτούς που ξέρουν τι πρέπει να περιμένουν. Που έχουν γνώση και εμπειρία. Που έχουν ζήσει τις ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις, που ξέρουν πώς είναι, που έχουν την γνώση, την οποία έχουν αντλήσει από την επιμόρφωση και από τα διδάγματα των λαθών τους. Πόσους τέτοιους αναγνωρίζετε ανάμεσα σε αυτούς που κάνουν τις επιλογές στον Παναθηναϊκό;
 

πηγή: gazzetta.gr