Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

«Καλοδεχούμενη η Ευρώπη, αλλά…»

Δεν θα έλεγαν όχι στον Πανθρακικό στα πλέι οφ, όμως ο Παύλος Δερμιτζάκης θέλει η άνοδος της ομάδας του να γίνεται βήμα-βήμα για να μπορέσει να είναι έτοιμη την κατάλληλη στιγμή.

«Καλοδεχούμενη η Ευρώπη, αλλά…»

«Ήταν ένα σημαντικό βήμα (για την παραμονή), αλλά θέλει πολύ προσοχή ακόμα», τόνισε ο 44χρονος προπονητής.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο η ομάδα του να συμμετάσχει στα πλέι οφ και να κερδίσει ένα «εισιτήριο» για την Ευρώπη, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε: «Καλό είναι για έναν προπονητή να ξέρει τις δυνατότητες της ομάδας του και να μην ζει με ψευδαισθήσεις».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για τη σπουδαία νίκη (3-0) του Πανθρακικού επί του Λεβαδειακού

«Ξέρουμε μέχρι τώρα ότι ο Λεβαδειακός είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και έχει πολύ καλό ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν. Εμείς, από την πλευρά μας, θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες, αφού δεν είχαμε κερδίσει στους τελευταίους πέντε αγώνες. Επίσης, θέλαμε τους τρεις βαθμούς για να ανέβουμε στη βαθμολογία και να έχουμε καλύτερη συνέχεια.

Για εμάς ήταν καθοριστικό αυτό το παιχνίδι, επειδή είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε το ψυχολογικό βάρος ότι πέντε αγωνιστικές δεν είχαμε νίκη και έπρεπε να ξεπεράσουμε τον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μας.
Κάτι τέτοιο δεν ευνοεί και τις δύο ομάδες, όμως πολύ περισσότερο τον γηπεδούχο όταν θέλει να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Στις ομιλίες μας δεν θέλαμε να μεταφέρουμε ιδιαίτερο ψυχολογικό βάρος στα παιδιά. Θέλαμε να είναι καλά και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη
».

Για τις πιθανότητές παραμονής της ομάδας της Κομοτηνής

«Ήταν ένα σημαντικό βήμα, αλλά θέλει πολύ προσοχή ακόμα. Έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα για να αισθάνεται μια ομάδα άνετα πρέπει να περάσει τους 32 βαθμούς. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και είναι η παραμονή στην κατηγορία, ενώ είμαστε μέσα και στο Κύπελλο Ελλάδας. Δεν μπορούμε να ζητάμε πολλά πράγματα. Αν πετύχουμε τους στόχους μας: να παραμείνουμε στην κατηγορία και πλασαριστούμε στους τέσσερις του Κυπέλλου, τότε η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη για εμάς».

Για το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών του πρωταθλήματος

«Λόγω των αλλαγών που έχει επιφέρει η κοινωνία μας, έχουμε δει αλλαγές στις ομάδες από πλευράς ποδοσφαιριστών και οι παράγοντες εμπιστεύονται περισσότερο τους Έλληνες προπονητές. Υπάρχει μεγάλη ποιότητα στους νεαρούς προπονητές, οι οποίοι βγαίνουν από σχολές και δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε τίποτα εκείνους από το εξωτερικό. Αν δείξουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές, θα δείτε στο μέλλον τα αποτελέσματα».

Για τους στόχους της ακριτικής ομάδας

«Καλό είναι σαν άνθρωποι και σαν ομάδα να έχουμε κάποιες ισορροπίες. Υπάρχουν κάποια δεδομένα. Δεν είναι καλό την μία εβδομάδα με μία νίκη να λέμε ότι πάμε για Ευρώπη και με μία ήττα να μιλάμε για παραμονή. Διάβαζα σήμερα για την ΑΕΚ ότι πάει στην Ευρώπη. Καλό είναι για έναν προπονητή να ξέρει τις δυνατότητες της ομάδας του και να μην ζει με ψευδαισθήσεις. Αν στα επόμενα ματς μαζέψουμε τους βαθμούς για να παίξουμε στα πλέι οφ, δεν θα πούμε όχι. Καλό είναι πατάμε στο έδαφος και να μην λέμε πολλά λόγια».

Για το μέλλον του στον Πανθρακικό

«Το καλύτερο για έναν προπονητή, με μία κοινή φιλοσοφία που θα υπάρχει με τη διοίκηση, να παραμένει σε μία ομάδα για αρκετό καιρό και να συνεχίζει τη δουλειά. Έχω δουλέψει αρκετό καιρό σε κάποιες ομάδες. Μακάρι σε όλες τις ομάδες να υπάρχει πίστωση χρόνου στον προπονητή και να του δίνεται η δυνατότητα να απολαμβάνει τους κόπους του. Είμαι στον Πανθρακικό και είμαι πολύ καλά εδώ. Μου αρέσει το προπονητικό κέντρο και εδώ οι άνθρωποι της ομάδας δουλεύουν πολύ για το καλό της ομάδας».

Για τη συνεργασία που μπορεί να έχει ένας προπονητής που έχει παίξει ποδόσφαιρο με τους παίκτες του

«Θεωρώ ότι ο συνδυασμός αυτός είναι ο καλύτερος. Να έχεις παίξει ποδόσφαιρο, να έχεις ζήσει παρόμοιες καταστάσεις και αυτό είναι καλύτερο για όλους. Πλέον οι νέοι προπονητές είναι πιο κοντά στους παίκτες και δεν έχουν περάσει τα χρόνια για να μην καταλαβαίνουν όσα βιώνουν οι ποδοσφαιριστές του. Έχουμε το παράδειγμα του Μουρίνιο, ο οποίος δεν έχει παίξει ποτέ ποδόσφαιρο, και έχει φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις. Κάτι ανάλογο θα έπρεπε να συμβαίνει και με τους διαιτητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: