Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Πεδουλάκης: «Άλλαξε το μομέντουμ»

Στην αλλαγή του μομέντουμ του τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μετά το τρίτο φάουλ του Λάσμε στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Πεδουλάκης:  «Άλλαξε το μομέντουμ»
Ο «Αρτζι» τόνισε πως η ομάδα κράτησε κομμάτια από το τελευταίο ματς μεταξύ των δύο «αιωνίων» και στάθηκε στον τραυματισμό του Μπράμου από το αντικείμενο που πέταξαν οι ανεγκέφαλοι. Χαρακτήρισε δουλεμένη ομάδα τους «ερυθρόλευκους» και ομάδα που δημιουργείται τους «πράσινους». Εξήρε την άμυνα και την προσπάθεια του Ούκιτς και θεωρεί πως όσα συμβαίνουν στα γήπεδα είναι προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία πρέπει να λύσουν οι αρμόδιοι, ενώ πιστεύει πως τα ριμπάουντ «έγειραν την πλάστιγγα» υπέρ των «πράσινων».

Αναλυτικά: «Καλησπέρα σε όλους. Ήταν ο πιο σημαντικός έως τώρα αγώνας που δώσαμε και ήταν μόλις το τρίτο παιχνίδι που καταφέραμε να παίξουμε όλοι μαζί. Κρατήσαμε κομμάτια από το τελευταίο παιχνίδι μας, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Νομίζω είχαμε κάνει καλή δουλειά. Άλλαξε το μομέντουμ του παιχνιδιού στο τρίτο φάουλ του Λάσμε. Εκεί άλλαξε όλο το παιχνίδι για εμάς. Είχε κάνει καταπληκτική δουλειά. Από την άλλη, είχαμε τον τραυματισμό του Μπράμου στο αριστερό χέρι.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα, είναι δουλεμένη ομάδα τα τελευταία χρόνια, εμείς δημιουργούμαστε, είμαστε ακόμα στο ξεκίνημά μας. Σε γενικές γραμμές, σήμερα ήμασταν καλύτεροι, πήραμε πιο ήρεμες αποφάσεις. Στο δεύτερο μέρος, ο Σχορτσανίτης ‘φορτώθηκε’ γρήγορα με φάουλ. Αυτή η νίκη στη νέα προσπάθεια που κάνει ο Παναθηναϊκός τονώνει την αυτοπεποίθησή μας και μας δίνει εμπειρίες. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, εμείς συνεχίζουμε.

Ο Μπράμος έχει σχίσιμο στο χέρι, θα δούμε πόσο βαθύ είναι.

Ο Ούκιτς κάνει προσπάθεια πολύ καιρό τώρα. Πέραν της βελτίωσης στην επίθεση, σήμερα έκανε κι εξαιρετική δουλειά στην άμυνα. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, ειδικά στην ηλικία του. Τον τελευταίο καιρό είναι αρκετά καλός, τον στηρίξαμε, με τη Μάλαγα ένα ολόκληρο γήπεδο τον αποδοκίμαζε.

Σε αυτό τον μύλο της ανοησίας έχουμε ρίξει όλοι νερό. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει βελτιωθεί αυτό το κομμάτι, ως προς τους παίκτες και τους προπονητές. Τα προβλήματα της κοινωνίας μεταφέρονται στον αθλητισμό. Δεν θα τα λύσουμε εμείς. Υπάρχουν θεσμικές εξουσίες. Έχουμε δει και στο παρελθόν διάφορα, ούτε πόλεμος να γινόταν. Είναι προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Ακόμα και στο γυναικείο βόλεϊ έχουν γίνει επεισόδια. Είναι γενικότερη η κουβέντα, οι προπονητές θα πάρουν θέση; Με την προσωπική προσπάθειά μας, εμείς οι προπονητές και οι παίκτες, έχουμε βοηθήσει, είναι άριστες οι σχέσεις μας. Χθες χαιρετηθήκαμε στην προπόνηση, όλα είναι πολύ καλά.

Το πρόβλημα είναι γενικότερο, της κοινωνίας. Όταν ο άλλος είναι κάτω από ουσίες, τι να πεις… Με ρωτάτε για τις άλλες χώρες. Εκεί υπάρχουν θεσμικές εξουσίες που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα.

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που θέλει τα γκαρντ του να πατούν στο ζωγραφιστό. Δεν τους αφήσαμε, είχαμε διπλό παίκτη πάνω στον Λο και τον Σπανούλη. Ρισκάραμε. Επίσης, βελτιώσαμε ένα στοιχείο που μας ‘σκότωσε’ στο τελευταίο παιχνίδι, τα ριμπάουντ, ήμασταν αρκετά καλοί. Η παρουσία του Λάσμε άλλαξε το παιχνίδι μας. Σε τέτοια ματς, με τέτοια ένταση και αντιπαλότητα, είχαν παίξει μόνο τρία παιδιά, ο Διαμαντίδης, ο Τσαρτσαρής και ο Σχορτσανίτης. Ο Ολυμπιακός ανέβηκε, προσπάθησε να μας πιέσει, ήταν καλύτερος στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά εμείς ήμασταν καλύτεροι στο πέντε εναντίον πέντε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: