Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Παράσχος: «Σπάνια “στήνονται” ματς στην Ελλάδα»

Στο θέμα των «στημένων» αγώνων που βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο αναφέρθηκε ο Γιώργος Παράσχος. «Σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο», τόνισε.

Παράσχος: «Σπάνια “στήνονται” ματς στην Ελλάδα»
Είναι από τους ανθρώπους που δεν ξέρει να μασάει τα λόγια του.

Ο Γιώργος Παράσχος αναφέρθηκε στην πορεία του Λεβαδειακού στο φετινό πρωτάθλημα και για το ενδεχόμενο να συμμετάσχει εκείνη στο Europa League.

«Στην Ελλάδα σπάνια στήνονται αγώνες. Όλα αυτά που ακούμε είναι υπερβολές», τόνισε ο πολύπειρος προπονητής.

Τι είπε για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και ποιες άλλες ομάδες θεωρεί «έκπληξη» της Σούπερ Λίγκας, πέρα από τη δική του

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιώργος Παράσχος στο «Εθνοσπόρ»

Είσαστε ευχαριστημένος στον Λεβαδειακό;

«Ναι, γιατί δύο χρόνια τώρα η δουλειά μας έχει αποδώσει. Εδικά η περσινή σεζόν θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό μου. Βγάλαμε όλα τα ματς μέσα σε τέσσερις μήνες και τερματίσαμε σε αξιοζήλευτη θέση (7η). Ήταν μία απίστευτη προπονητική εμπειρία. Φέτος, όμως, είμαστε πιο πλήρης ομάδας. Έχουμε ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Βέβαια μέχρι την 9η αγωνιστική μάς κυνηγούσε μια απίστευτη κακοδαιμονία, αφού σε 33 τελικές προσπάθειες είχαμε μόλις ένα γκολ. Όμως, δεν αμφέβαλα ποτέ για την ομάδα μου».

Τότε αισθανθήκατε καθόλου να «τρίζει» η καρέκλα σας;

«Αν και ορισμένοι συνάδελφοί σας το επιδίωξαν… Μετά την κριτική που έκανα όταν χάσαμε στο Καραϊσκάκη, στοχοποιήθηκα. Παρότι ο Ολυμπιακός δεν άξιζε να μας κερδίσει με 4-0, την επόμενη κιόλας άρχισαν τα δημοσιεύματα πως “τρίζει” η καρέκλα μου. Αν ένιωθα κάτι τέτοιο, θα έφευγα μόνος μου. Έχω μια υπερηφάνεια, και αυτή δεν θα την καταπατήσει κανένας».

Έχετε πληρώσει την ευθύτητά σας;

«Εκτός από την αντιμετώπιση μερίδας του Τύπου, υπήρξαν δύο φορές που έφυγα από ομάδες άρον άρον γιατί ορισμένοι πρόεδρος τόλμησαν να μου πουν σε κάποια ματς να συμβιβαστούμε με την ισοπαλία. Αν δώσεις την παραμικρή αφορμή… τελείωσες»!

«Στήνονται» ματς στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ναι, αλλά θεωρώ πως γίνεται πολύ σπάνια. Κι όλα αυτά που ακούμε είναι υπερβολές».

Ποια ομάδα θεωρείτε έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος;

«Στον πρώτο γύρο τον Πανιώνιο, μετά άρχισε ο ΠΑΣ Γιάννινα να εντυπωσιάσει. Και εμάς. Νομίζω πως κανείς δεν περίμενε να είμαστε τόσο ψηλά και να παίζουμε τόσο καλή μπάλα».

Αν ο Λεβαδειακός πάρει θέση για το Europa League, θα τα καταφέρει;

«Θα χρειαστεί σίγουρα ενίσχυση. Το ρόστερ μας είναι ούτως ή άλλως μικρό. Και αυτά τα παιδιά παίζουν συνέχεια».

Ποιον παίκτη θεωρείτε αποκάλυψη του πρωταθλήματος;

«Τον Ντε Βινσέντι. Κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα. Καλά στοιχεία έχει και ο Φούντας».

Γιατί φοβόσαστε περισσότερο τον ΠΑΣ από τον Παναθηναϊκό;

«Αν και το τελευταίο διάστημα δείχνει σημάδια ανάκαμψης, θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει εναλλακτικές λύσεις. Ίσως τώρα οι μεταγραφές τον βοηθήσουν να βελτιωθεί και να αποκτήσει διάρκεια, γιατί το υλικό που διέθετε δεν ήταν κατάλληλο για να “χτυπήσει” το πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό. Επιπλέον ποτέ δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Τώρα κατάλαβε τι σημαίνει γκρίνια και μιζέρια, όταν δεν υπάρχουν χρήματα».

Πιστεύετε πως ήταν λάθος η απομάκρυνση των Καραγκούνη, Κατσουράνη, αλλά και τώρα των Βύντρα, Χριστοδουλόπουλου, Σπυρόπουλου;

«Ειδικά του Καραγκούνη, ναι. Δεν γνωρίζω αν ο Κατσουράνης ήταν τόσο ιδιόρρυθμος όσο έλεγαν. Επίσης, ήταν απαράδεκτος ο τρόπος που έφυγαν οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος και έπραξε άριστα ο κ. Ρότσα που είπε ευθαρσώς τη γνώμη του».

Γράφτηκε πως ο Κόρμπος είναι πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να σταθεί εκεί;

«Σαφώς και μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Έχει δύο φουλ σεζόν καταπληκτικές».

Για τον Ολυμπιακό τι έχετε να πείτε;

«Ανάλογα με το ρόστερ του και τους ανταγωνιστές του θα έπρεπε να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και να έχει περισσότερους βαθμούς. Η απόδοσή του έχει σκαμπανεβάσματα και σε κάποια ματς βοηθήθηκε δίχως να το χρειαστεί. Και έτσι μοιραία έγινε δέκτης σχολίων».

Ο Τζιμπούρ είναι ο κορυφαίος επιθετικός του πρωταθλήματος;

«Είναι ένας πάρα πολύ καλός επιθετικός. Αν, όμως, ο Μήτρογλου έπαιρνε τις ίδες ευκαιρίες, θα γινόταν καλύτερο».

Μήπως είχατε κάνει λάθος, όταν είχατε εισηγηθεί την απομάκρυνση του Τζιμπούρ από τον Ατρόμητο;

«Είχε δώσει πολλές αφορμές, είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, είχε απαράδεκτη συμπεριφορά. Τον συγχώρεσα πολλές φορές, αλλά έκανε πάλι τα ίδια. Δεν μπορούσε να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση».

Ως άνθρωπο του ποδοσφαίρου σας ενοχλεί που δεν υπάρχει συνδιεκδηκητής του τίτλου;

«Δεν έχει γίνει ξανά να ξέρουμε τον πρωταθλητή από τα μισά του πρώτο γύρου. Είναι πολύ άσχημο για την εικόνα του πρωταθλήματος».

Ο Ατρόμητος, όμως, με τον θρίαμβο του στο Καραϊσκάκη έδωσε μια ξεχωριστή πινελιά, δεν νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: