Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Σίλντενφελντ: «Νιώθω πολύ καλά εδώ»

Έχει παίξει μόλις σε τρεις αγώνες του ΠΑΟΚ, όμως ο Γκόρντον Σίλντενφελντ αισθάνεται σαν είναι πολύ καιρό στην ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Σίλντενφελντ: «Νιώθω πολύ καλά εδώ»

«Νιώθω σαν να είμαι στην ομάδα πολύ καιρό. Η ομάδα, το τεχνικό τιμ, οι συμπαίκτες όλοι με βοήθησαν να μπω γρήγορα στο κλίμα», τόνισε ο Κροάτης στόπερ που αποκτήθηκε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Επίσης, ο διεθνής αμυντικός ανέφερε: «Έχουμε τις δυνατότητες να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση και του χρόνου να βρεθούμε στα προκριματικά του Champions League».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Σπορ του Βορρά»

Στο ματς με τον ΟΦΗ έδειξες να προσαρμόζεσαι ακόμη περισσότερο στον ΠΑΟΚ. Έχεις να δείξεις ακόμη περισσότερα;

«Σίγουρα έχω κι άλλα περιθώρια βελτίωσης. Ωστόσο έχω παίξει μόλις τρία ματς με τον ΠΑΟΚ ως τώρα. Από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνομαι κι εγώ αλλά και όλη η ομάδα. Προσωπικά νιώθω όλο και πιο άνετα στην ομάδα και πιο δυνατός από αγώνα σε αγώνα. Όταν προσαρμοστούν και οι καινούργιοι παίκτες που ήρθαν θα πάμε ακόμη καλύτερα...»

Μίλησες για καλύτερη προσαρμογή των καινούργιων παικτών που ήρθαν στον ΠΑΟΚ. Κι εσύ είσαι ανάμεσα σ« αυτούς ή μήπως νιώθεις ήδη ότι... πάλιωσες;

«Πλέον νιώθω σαν να είμαι στον ΠΑΟΚ πολύ καιρό. Η ομάδα, το τεχνικό τιμ, οι συμπαίκτες όλοι με βοήθησαν να μπω γρήγορα στο κλίμα και στη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ. Νιώθω πραγματικά πολύ καλά στην ομάδα...»

Έδωσες κάποιες ιδιαίτερες συμβουλές στον Σβόνιμιρ Βούκιτς, ο οποίος είναι μεταξύ των πιο καινούργιων παικτών που ήρθαν στον ΠΑΟΚ;

«Δε νομίζω όχι χρειάζεται. Είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης. Έχει μία σπουδαία καριέρα πίσω του και ξέρει καλά πού έχει έρθει και τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Ήξερε τι τον περιμένει στη Θεσσαλονίκη, για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και το μέγεθος της ομάδας και δε θα είναι πρόβλημα γι' αυτόν η προσαρμογή».

Βασικός στόχος του φετινού ΠΑΟΚ είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να τα καταφέρει η ομάδα;

«Φυσικά! Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλό ρόστερ. Η διοίκηση έχει φροντίσει να ενισχύσει την ομάδα με καλούς παίκτες και έχω την αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ είναι πλέον εντελώς διαφορετικός από πριν. Έχουμε τις δυνατότητες να κρατήσουμε τη 2η θέση και του χρόνου να βρεθούμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ...»

Στον ΠΑΟΚ έχεις έρθει ως δανεικός από την Ντιναμό Μόσχας. Σκέφτεσαι καθόλου την επόμενη μέρα και το ενδεχόμενο να παραμείνεις στην ομάδα και του χρόνου ή είναι πολύ νωρίς ακόμη για τέτοιες σκέψεις;

«Καταρχάς, είναι νωρίς διότι πρώτα θα πρέπει να τα βρούνε οι δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ με την Ντιναμό, μετά το τέλος του δανεισμού. Ο ΠΑΟΚ έχει οψιόν για την απόκτηση μου και θα πρέπει να αποφασίσει αν θα την ενεργοποιήσει. Οπότε το θέμα πρώτα εξαρτάται από τις δύο ομάδες
».

Εσύ τι θέλεις όμως;

«Εμένα μου άρεσε η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ. Ειλικρινά... Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από ό,τι στη Ρωσία. Προσωπικά θα ήθελα να μείνω στον ΠΑΟΚ, διότι και η ομάδα είναι πολύ καλή και η ζωή στη Θεσσαλονίκη μου αρέσει περισσότερο. Μου αρέσει πολύ όλη η ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από τον ΠΑΟΚ. Μου αρέσουν οι τρελοί οπαδοί, η ατμόσφαιρα της Τούμπας... Μου αρέσει να βρίσκομαι σε ένα κλαμπ στα οποίο ο κόσμος έχει τρέλα με την ομάδα του!

Που οι οπαδοί ζουν και αναπνέουν για τον ΠΑΟΚ! Αυτά είναι σημαντικά για μένα και αποτελούν κίνητρο για να απολαμβάνω περισσότερο το ποδόσφαιρο και να παίζω καλύτερα. Όταν βλέπεις το πάθος αυτού του κόσμου, ξέρεις ότι πρέπει να δίνεις μάχη και να παλεύεις σε κάθε παιχνίδι. Στη Ρωσία δεν υπάρχουν αυτά. Είναι αλλιώς τα πράγματα... Λείπει η ποδοσφαιρική ένταση των γηπέδων που είναι σημαντική για τους παίκτες. Εκεί υπάρχουν περισσότερα χρήματα. Ωστόσο πιστεύω ότι τα χρήματα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο και τη ζωή...
».

Είναι πιο δύσκολη η προσαρμογή σου παίζοντας με διαφορετικό παρτενέρ στο κέντρο άμυνας;

«Σίγουρα θα ήταν καλύτερα για όλους να παίζουμε κάποιοι παίκτες περισσότερο μαζί, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και διάφορα απρόοπτα προβλήματα που προκύπτουν. Οπως και να έχει, ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει, αλλά δεν είναι πρόβλημα τέτοιες αλλαγές... Πάντα πρέπει να μπορεί να μιλάς με τους συμπαίκτες σου για να αποφεύγονται τα λάθη και να υπάρχει καλή συνεργασία.

Στην ομάδα υπάρχουν αρκετοί καινούργιοι παίκτες και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται χρόνος για να δέσουμε καλύτερα και να μάθουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Δεν είναι εύκολο να παίξουμε άμεσα καλό ποδόσφαιρο με τόσους καινούργιοι παίκτες, αλλά προσπαθούμε όλοι για να κάνουμε τον ΠΑΟΚ καλύτερο. Από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι και στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΟΦΗ δείξαμε ότι έχουμε μεγάλες δυνατότητες....
».

Πριν από το ματς με τον ΟΦΗ υπήρχε μία κρίση στον ΠΑΟΚ με τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη...

«Δε θα έλεγα ότι ήμασταν σε κρίση, διότι παρά τα στραβά αποτελέσματα δεν υπήρχε πρόβλημα στα αποδυτήρια. Θα μπορούσα να πω μόνο ότι ήταν μία κρίση λόγω έλλειψης αποτελεσματικότητας και αποτελεσμάτων. Εμείς ξέραμε ότι έχουμε καλή ομάδα, αλλά μας έλειπε και η τύχη σε κάποια παιχνίδια. Στην ήττα από την Ξάνθη χάσαμε στην έδρα μας δεχόμενοι ένα γκολ χωρίς να έχουμε κινδυνεύσει νωρίτερα. Εντάξει, μετά δεν ήμασταν τόσο καλοί, αλλά σταθήκαμε και άτυχοι.

Με τον Αρη προηγηθήκαμε δύο φορές, αλλά ισοφαριστήκαμε από ένα χαζό γκολ που δεν έπρεπε να δεχθούμε και ένα πέναλτι που δεν έγινε ποτέ... Ημασταν και άτυχοι αυτό το διάστημα, αλλά στο ματς με τον ΟΦΗ γύρισε η τύχη... Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εκτός από το να παίζεις καλά πρέπει να έχεις και τύχη. Και με τον ΟΦΗ δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Δεν μπορεί κανένας να είναι ευχαριστημένος από τα πρώτα 30-35 λεπτά του αγώνα. Στο ημίχρονο μας είπε και ο προπονητής κάποια πράγματα και έτσι στο δεύτερο μέρος ήταν σαν να βγήκε άλλη ομάδα να αγωνιστεί
».

Ήταν σαν να βλέπουμε δύο διαφορετικές ομάδες από ημίχρονο σε ημίχρονο...

«Σ' αυτό το πράγμα δε νομίζω ότι υπάρχει λογική εξήγηση. Το θέμα είναι να μας γίνει συνήθεια στον ΠΑΟΚ να παίζουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΟΦΗ. Το ίδιο πράγμα όμως κάναμε και στο ματς με τον Αρη. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν ΠΑΟΚ και στο δεύτερο δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Πρέπει να κρατήσουμε το επίπεδο του παιχνιδιού μας σε υψηλά στάνταρ. Ετσι θα μπορούμε να έχουμε βλέψεις για τη συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: