Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Βαρούχας: «Κακώς διαμαρτύρονται στον ΟΦΗ, δεν υπάρχει πέναλτι»

Ο καθηγητής διαιτησίας κος Παναγιώτης Βαρούχας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου κλήθηκε να σχολιάσει τις αμφισβητούμενες φάσεις της αγωνιστικής, όπως το πέναλτι που ζήτησε ο ΟΦΗ στην Τούμπα και το πέναλτι που δεν έδωσε στην Ξάνθη ο Τάσος Κάκος.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη φάση του πέναλτι που διαμαρτύρεται ο ΟΦΗ:
«Οι διαιτητές πήρανε σωστή απόφαση, έκανε μια έξοδο τρομερή ο Ιτάνζ και έπεσε στα πόδια του επιθετικού, βρήκε τη μπάλα και εκεί το μάτι όλων μας είδε πως αν την είχε βρει ο επιθετικός θα πήγαινε μπροστά ενώ με την απόκρουση του Ιτάνζ η μπάλα πήγε πλάγια. Αυτό είναι ένα δεδομένο που σε κάνει να σκεφτείς. Και επίσης ο βοηθός είναι πολύ μπροστά στη φάση».

Για τη φάση του πέναλτι που ζήτησε η Ξάνθη:
«Υπάρχει μια εντολή από την ΟΥΕΦΑ σε περίπτωση θεάτρου, ο παίκτης που παει να εκβιάσει το διαιτητή να τιμωρείται με κάρτα. Ο Κάκος μπορεί να είδε πως στη ντρίμπλα πάνω που κάνει ο παίκτης έπεσε για να εκβιάσει το πέναλτι. Όμως ένας έμπειρος διαιτητής σαν τον Κάκο θα έπρεπε να αντιληφθεί πως υπάρχει πέναλτι. Ήταν μεγάλο λάθος».

Για το αν θα διαιτητεύει και του χρόνου ο Κάκος:
Ο διαιτητής χτίζεται σε χρόνια ολόκληρα. Δεν είναι σωστό μετά από κάποιο κακό σφύριγμα να σε στέλνουν σπίτι σου. Αυτοί που είναι στην επιτροπή διαιτητών είναι αυτοί που διαχειρίζονται τα ονόματα των διαιτητών. Θα πρέπει να προστατεύσουνε τους διαιτητές. Μην ξεχνάμε πως 3 χρόνια ψηφίζεται ως ο καλύτερος διαιτητής. Οι διαιτητές είναι σαν τους ποδοσφαιριστές, και αυτοί ντεφορμαρίζονται».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: