Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αθώοι οι τέσσερις οπαδοί


Οι τέσσερις οπαδοί του Ηρακλή, που είχαν συλληφθεί στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αποδείχθηκε πανηγυρικά ότι ήταν αθώοι. Άλλωστε, το παράπτωμα για το οποίο κατηγορούνταν ήταν αστείο. «Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε», είπε αρχικά ο νομικός Θεόφιλος Πατέλης, που υπερασπίστηκε τους τρεις από τους τέσσερις οπαδούς. «Το θέμα είναι να το καταλάβουν αυτοί που κάνουν τις συλλήψεις», υποστήριξε χθες το απόγευμα ο γνωστός νομικός μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis», με αφορμή τη δίκη των τεσσάρων οπαδών και την πανηγυρική αθώωση τους και συμπλήρωσε. «Τα αντικείμενα (σ.σ. τα κουτάκια και τα μπουκάλια της μπύρας) θα μπορούσαν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, σύμφωνα με αυτά που καταγράφηκαν και γι’ αυτό δικάστηκαν. Το είπα όμως και στην απαγόρευση μου, πώς σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πηγαίνουν όλοι μέσα. Όχι, μόνο στο Καυτανζόγλειο, αλλά και στους δρόμους έξω από το Χαριλάου και την Τούμπα, όπου υπάρχουν μάλιστα μαγαζιά. Άλλωστε και στο Καυτανζόγλειο θα πρέπει να σημειωθεί πώς στο κυλικείο πωλείται μπύρα. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν μονόδρομος», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Θεόφιλος Πατέλης. Θα πρέπει να καταγραφεί, ότι η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη από οπαδούς του Ηρακλή, που βρέθηκαν στο πλευρό των τεσσάρων οπαδών, όπως είχε γίνει εξάλλου και το μεσημέρι της Δευτέρας.

Παπουτσής: «Είναι μία δικαίωση…»

Δικηγόρος του ενός εκ των τεσσάρων φιλάθλων του Ηρακλή, που αθωώθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ήταν ο Αλέξανδρος Παπουτσής. Μιλώντας στο «Μ» αναφέρθηκε στις χθεσινές εξελίξεις και την αθωωτική απόφαση: «Και οι τέσσερις φίλαθλοι δεν κατάλαβαν, γιατί βρέθηκαν σε αυτήν τη θέση. Δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι η κατανάλωση μιας μπίρας θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε μια τόσο δυσάρεστη κατάσταση. Τις προηγούμενες μέρες είχαν αγωνία, αλλά γνωρίζοντας μέσα τους ότι είναι αθώοι, είχαν την αίσθηση για την θετική έκβαση της υπόθεσης. Συγκινητική ήταν και η συμπαράσταση από φιλάθλους της ομάδας, που βρέθηκαν στην αίθουσα», είπε αρχικά.

«Νομοθετικές ακρότητες»

Δίνοντας μια εικόνα των τελευταίων ημερών, αλλά και της χθεσινής εκδίκασης, συνεχίζοντας: «Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) αθώωση των τεσσάρων φιλάθλων του Ηρακλή είναι μια δικαίωση όχι μόνο των συγκεκριμένων ατόμων, αλλά και όλων των φιλάθλων, που προσέρχονται στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα και που πραγματικά δια ασήμαντο αφορμή μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Η Πολιτεία στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το θλιβερό φαινόμενο της βίας προέβη σε νομοθετικές ακρότητες, που το μόνο αποτέλεσμα που είχαν ήταν η απομάκρυνση του κόσμου από τα γήπεδα και η ταλαιπωρία μερικών αθώων ορισμένες φορές οπαδών. Οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως το δικαίωμα αναστολής εκτέλεσης της ποινής και για τα εγκλήματα σε αθλητικούς χώρους αλλά και οι νομολογιακές εξελίξεις επαναθέτουν το πρόβλημα προς τη σωστή κατεύθυνση. Η ρίζα της βίας είναι αλλού και η αντιμετώπισή της πραγματοποιείται κατά κανόνα με εμπέδωση του φίλαθλου πνεύματος και όχι με φυλάκιση φιλάθλων, που το μόνο… ‘έγκλημα’ που πραγματοποιούν είναι πως εισέρχονται να απολαύσουν την αγαπημένη τους ομάδα φέροντας μαζί τους ένα κουτάκι μπίρα», ολοκλήρωσε τη θέση του ο Παπουτσής. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: