Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

«Αιχμές» Αμαρουσίου για Μπερτομέου

vovos_aris.jpgΆμεση ήταν η απάντηση της ΚΑΕ Αμαρουσίου στην τοποθέτηση του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, περί της ανεπίτρεπτης μικρής προσέλευσης θεατών, στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η διοίκηση της ομάδας των βορείων προαστίων κάνει λόγο για παραποίηση της πραγματικότητας, αφήνοντας παράλληλα «αιχμές» για το γεγονός ότι ο σύλλογος αναγκάστηκε να περάσει την διπλή δοκιμασία των προκριματικών, ώστε να βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης.



Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση της ΚΑΕ στις δηλώσεις του Τζόρντι Μπερτομέου στην εφημερίδα «Sportday»:

«Αγαπητέ κύριε Μπερτομέου. Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε την ολοσέλιδη συνέντευξη που δώσατε σε ελληνική αθλητική εφημερίδα και δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου. Για έναν περίεργο και ανεξήγητο λόγο, από όλα παιχνίδια της πρεμιέρας , σας έκανε εντύπωση και αναφερθήκατε συγκεκριμένα , μόνο στην προεσέλευση των θεατών του αγώνα του Αμαρουσίου- ΤΣΣΚΑ και μάλιστα παραποιώντας την πραγματικότητα. Κάνατε λόγο για 200 θεατές την στιγμή που πιστοποιημένα και όχι εικονικά στο γήπεδο βρέθηκαν 1650 . Την ίδια ώρα στην έδρα δυο άλλων ομάδων στις οποίες μάλιστα η Ευρωλίγκα έχει διαθέσει απλόχερα εγγυημένα συμβόλαια τα εισιτήρια ήταν λιγότερα. Στον αγώνα Φενερμπαχτσε /Ούλκερ –Μπαρτσελόνα επιβεβαιώθηκαν 1.000 και στον αγώνα που –κατά σύμπτωση-παρακολουθήσατε ο ίδιος- Αρμάνι Μιλάνο –Παναθηναϊκός 1.500.

Με αυτό το δεδομένο, έχει κανείς το δικαίωμα να σκεφτεί ότι οι δηλώσεις σας πέρα από ανακριβείς , δείχνουν εμπάθεια και προς την ομάδα μας αλλά και προς το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Ξέρετε καλά ότι κατεβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια και πετύχαμε μέσα στο γήπεδο να προκριθούμε στους ομίλους δυο φορές (και 3η θέση στην Α1 και προκριματικά) και όχι μία, αποκλείοντας σημαντικούς αντιπάλους. Εκτός αν η Ευρωλίγκα δεν ενδιαφέρεται για το αγωνιστικό επίπεδο των ομάδων αλλά μόνο για τα οικονομικά της συμφέροντα. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν κάλλιστα να αγωνιστούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ακόμη και μουσικά συγκροτήματα, με μοναδικό κριτήριο ότι γεμίζουν τα γήπεδα. Περιμένουμε από τα χείλη σας αν όχι μια «συγνώμη», την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας , γιατί το ζήτημα είναι ηθικό. Η μοναδική δικαιολογία που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις σας.

Γιατί την ίδια ώρα έφταναν στα γραφεία μας , από τις υπηρεσίες σας, θερμά συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση του αγώνα. Να ξέρετε ότι εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε ακατάπαυστα προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν επαναπαυόμαστε από τα επιτεύγματά μας, ίσως γιατί αισθανόμαστε ότι η παρουσία μας ενοχλεί το κατεστημένο και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: