Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΦΕΡΕΡΑ: Κανένα πρόβλημα με Εστογιανόφ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εμίλιο Φερέρα ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου για τον σαββατιάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Φαμπιάν Εστογιανόφ, διαψεύδοντας τα όσα λέγονταν για κακές σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Θέλω να σας ενημερώσω, γιατί η παρουσία μου εδώ έχει το σκοπό να σας ενημερώνω σωστά και επειδή με πληροφόρησαν για κάποια δημοσιεύματα που ανέφεραν πως υπάρχει πρόβλημα με εμένα και τον Εστογιανόφ, ότι αυτά τα δημοσιεύματα δεν είναι αληθή. Με τον Εστογιανόφ έχω μία πάρα πολύ καλή σχέση και το ίδιο έχει εκείνος με εμένα. Τα λέω όλα αυτά γιατί το να γράφετε λανθασμένες πληροφορίες δεν είναι καλό. Πριν 3 εβδομάδες ο Φαμπιάν δεν ήταν έτοιμος και ψυχολογικά να παίξει, όμως μέρα με τη μέρα υπάρχει μεγάλη διαφορά. Τώρα χρειάζεται να του δοθεί χρόνος για να παίξει. Αυτή την εβδομάδα, που έχουμε 3 παιχνίδια, νομίζω ότι θα έχει τις ευκαιρίες να παίξει», τόνισε αρχικώς ο Βέλγος προπονητής και στην συνέχεια μίλησε για τον αγώνα με τον ΠΑΣ:

«Για τον αυριανό αγώνα έχουμε σχεδόν όλους τους παίκτες μας έτοιμους, εκτός από τον τραυματία Ρεκόμπα και τον τιμωρημένο από κάρτες Μανιάτη. Έχω προγραμματίσει να είναι στην αποστολή και ο Εστογιανόφ, γιατί πιστεύω ότι είναι η ώρα αν όχι να ξεκινήσει έναν αγώνα να είναι μαζί μας. Στόχος μας είναι η νίκη. Όποια ομάδα νικήσει αύριο, θα αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει πετύχει θετικά αποτελέσματα μέχρι τώρα, αν και προέρχεται από τη Β’ Εθνική. Έχουμε φυσικά το πλεονέκτημα γιατί παίζουμε στην έδρα μας και αν θέλεις να είσαι μέσα στις πρώτες 7-8 θέσεις πρέπει να είσαι δυνατός στην έδρα σου. Και για να είσαι δυνατός στην έδρα σου, χρειάζεσαι τον κόσμο σου».

Ερωτηθείς για πιθανές αλλαγές στην άμυνα, απάντησε: Λόγω της αποβολής Μανιάτη, ο Κοντοές θα παίξει δεξιά, πράγμα που σημαίνει ότι για το κέντρο της άμυνας έχουμε επιλογή ανάμεσα σε Σμόγιε, Λάτκα και Σιόβα».

Για την βελτίωση της αμυντικής γραμμής το τελυταίο δίαστημα τόνισε: «Υπάρχει βελτίωση και όντως οφείλεται στο ότι δουλέψαμε πολύ επάνω σε αυτό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλη τη σεζόν επάνω σε αυτό το στόχο. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε 4-5 νέους παίκτες στην αμυντική μας γραμμή, δηλαδή περίπου το 50%, κάτι που καθιστά δύσκολο να κοντρολάρουμε την αμυντική μας λειτουργία γι αυτό και δουλεύουμε επάνω σε αυτό συνεχώς. Φυσικά και δεν είμαστε απόλυτα καλοί τώρα. Χρειάζεται δουλειά εβδομάδα με εβδομάδα. Αυτό που με ικανοποιεί επίσης, είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες σκοράρουμε κάθε φορά. Ότι σκοράρουν διαφορετικοί παίκτες από διαφορετικές θέσεις. Αμυντικοί, χαφ, επιθετικοί κλπ.».

Για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο είπε: «Χωρίς να υποτιμώ τον αντίπαλο, δεν τον έχω δει. Μέχρι στιγμής έχουμε προετοιμαστεί για τον αγώνα με τα Γιάννενα. Το Κύπελλο είναι ένας δύσκολος θεσμός. Ο πρώτος μας αγώνας είναι πολύ δύσκολος, εκτός έδρας με μία ομάδα Β’ Εθνικής.
Όλοι μας στην ομάδα ξέρουμε ότι θα είναι μία δύσκολη εβδομάδα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αυτή την εβδομάδα θα δώσουμε ευκαιρίες σε παίκτες να αγωνισθούν. Παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ, ή σχεδόν καθόλου. Παίκτες που θέλουν να ξανακερδίσουν τη θέση στην οποία έπαιζαν. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα στην ομάδα, ότι χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες και αυτό θα συμβεί και με τον Παναιτωλικό, αλλά και με Γιάννενα, ΠΑΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: