Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Κατσικάρης: «Έξτρα πρόκληση για εμάς»

Κατσικάρης: «Έξτρα πρόκληση για εμάς»

Ο προπονητής του Άρη, Φώτης Κατσικάρης μίλησε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εντός έδρας υπογραμμίζοντας αρχικά ότι: «Ένα ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο με τον Ολυμπιακό έχει και τα καλά του και τα κακά του. Είναι μία έξτρα πρόκληση γνωρίζοντας πως θα έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή. Θέλουμε όλοι μαζί να αφομοιώσουμε την φιλοσοφία μου, οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν τον ρόλο τους σε επίθεση και άμυνα. Είμαι αρκετά ικανοποιημένος αν και δεν περιμένω να δω την ομάδα στο 100%». Θέλω να παλέψουμε να παλέψουμε για όσο γίνεται μεγαλύτερο διάστημα, γιατί για σαράντα λεπτά δεν μπορεί να το κάνει καμία ομάδα. Θέλω να μην έχουμε μεγάλα κενά και να δω σε πολύ μεγάλο ποσοστό αυτά που έχουμε δουλέψει» ενώ συμπλήρωσε για τον Ολυμπιακό: «Πολύ λίγες ομάδες θα είναι φορμαρισμένες από την πρώτη αγωνιστική. Αυτό ισχύει και για τον Ολυμπιακό ο οποίος έχει ενισχυθεί εκεί που πονούσε. Έχει μεγάλο… οπλοστάσιο και μεγαλύτερο βάθος από μας στον πάγκο. Έχει πολύ καλούς αθλητές αλλά με την άμυνα μας θέλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Τα λάθη, τα ριμπάουντ και κάποιες λεπτομέρειες θα κρίνουν το ματς».
Για τον Άαρον Μάιλς είπε: «Είναι ένας έξυπνος παίκτης που γνωρίζει την ομάδα αλλά θα χρειαστεί τον χρόνο του. Ωστόσο θα είναι έτοιμος να παίξει και θα είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας στην πορεία» και τόνισε για τον κόσμο: «Περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα και ο κόσμος να ανταποκριθεί και να αγκαλιάσει την ομάδα».

Μιχάλης Κακιούζης: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί»
Τη δίψα του Άρη για νίκη στην αυριανή πρεμιέρα του πρωταθλήματος (Σάββατο 24/10, 17:00) με τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, εξέφρασε ο Μιχάλης Κακιούζης, ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου.
«Ξεκινάμε με ένα ντέρμπι, απέναντι σε μια ομάδα που φέτος έχει βελτιωθεί και που είναι μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Κάθε πρεμιέρα κρύβει δυσκολίες και άγχη. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα δεν θα έχει τόσο μεγάλη βαρύτητα για την πορεία μας, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλουμε πολύ να πάρουμε τη νίκη, μπροστά στον κόσμο μας. Μας περιμένει δύσκολο πρόγραμμα στις πρώτες αγωνιστικές. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί και να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί από παιχνίδι σε παιχνίδι. Για μας υπάρχει μόνο η νίκη, κανένα άλλο αποτέλεσμα», τόνισε ο 33χρονος φόργουορντ.
Ο Κακιούζης πρόσθεσε επίσης ότι οι «κίτρινοι» έχουν βελτιωθεί σε σύγκριση με τους προκριματικούς της Ευρωλίγκα, κόντρα στο Μαρούσι. «Ό,τι και να γίνει κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν πρόκειται να διαγραφεί ό,τι έγινε στα προκριματικά της Ευρωλίγκα. Ελπίζουμε όμως ότι έχουμε διδαχθεί κάτι από τους αγώνες με το Μαρούσι και σίγουρα θα είμαστε καλύτεροι», είπε και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός έχει πλήρες ρόστερ. Όποιους παίκτες κι αν έχει στην πεντάδα, δεν επηρεάζεται η λειτουργία του συνόλου. Εμείς, όμως, κοιτάμε τη δική μας ομάδα, που σίγουρα βαδίζει σε καλύτερο δρόμο από ό,τι συνέβαινε πριν από ένα μήνα. Αυτό είναι λογικό, με δεδομένο ότι ‘δενόμαστε’ περισσότερο ως σύνολο κάθε μέρα που περνά». Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: