Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Για πλάκα και με «ΜSN» στους «8» η Μπάρτσα!! (video)


Για πλάκα και με «ΜSN» στους «8» η Μπάρτσα! (video)

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα η Μπαρτσελόνα νίκησε και στη Βαρκελώνη την Άρσεναλ (3-1) και πλέον περιμένει το επόμενο «θύμα» της στα προημιτελικά του Champions League.

Η τυπική διαδικασία του δεύτερου αγώνα για την Μπαρτσελόνα κόντρα στην Άρσεναλ επιβεβαιώθηκε και εντός «Καμπ Νου», καθώς οι «μπλαουγκράνα» άνοιξαν το σκορ πολύ εύκολα μόλις στο 18’ με τον Νεϊμάρ και κατάφεραν να «πατήσουν» πάνω στο υπέρ τους σκορ, κάνοντας παράλληλα συντήρηση δυνάμεων.

Μπορεί η Άρσεναλ να δημιούργησε ευκαιρίες στην έδρα της Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε με πολύ ωραίο σουτ του Ελνενί στο 51’, αλλά οι Καταλανοί εκμεταλλευόμενοι την ατομική ποιότητα της επιθετικής τριάδας κατάφερε να πάρει και δεύτερη νίκη με 3-1.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε με τον χαρακτηρισμό του φαβορί περιμένει πλέον τον επόμενο αντίπαλό της στα προημιτελικά του Champions League.

Πώς έπαιξαν

Χωρίς εκπλήξεις ο Λουίς Ενρίκε επέλεξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για τον συγκεκριμένο αγώνα, με τον Ματιέ να αγωνίζεται ως βασικός στη θέση του τιμωρημένου Πικέ.

Από την άλλη μεριά, ο Αρσέν Βενγκέρ επέλεξε στο βασικό σχήμα τον πιτσιρικά Αϊόμπι και ως δίδυμο στα αμυντικά χαφ του Φλαμινί και Ελνενί και στην κορυφή τον πιο γρήγορο Γουέλμπεκ, αφήνοντας στον πάγκο τον Ζιρού.

Το ματς

Διατεθειμένη να πάρει ρίσκα, προσέχοντας την ίδια ώρα τα μετόπισθεν, η Άρσεναλ κυνήγησε από την αρχή του ματς το γκολ που θα της αναπτέρωνε τις ελπίδες για να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί στο ματς, ωστόσο, το σουτ του Οζίλ στο 10’ πέρασε άουτ.
Ήταν δεδομένο ότι η Άρσεναλ έπρεπε να εκμεταλλευτεί την παραμικρή της ευκαιρία, γιατί διαφορετικά θα γινόταν αυτό που συνέβη στο 18’. Ο Νεϊμάρ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασίστ του Σουάρες και με πλασέ άνοιξε το σκορ και παράλληλα έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα της Άρσεναλ.

Στο υπόλοιπο μέρος του α’ ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να αλλάζει πάσες, αλλά η Άρσεναλ κατάφερε να προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις, με μεγαλύτερη στο 39’ με την κεφαλιά του Σάντσες να περνά δίπλα από το δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Στις αρχές του β’ ημιχρόνου, η Άρσεναλ έβαλε το γκολ που της αναλογούσε, όταν στο 51’ ο Ελνενί έπιασε πολύ ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τερ Στέγκεν.

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να επιτεθεί, να επικρατήσει και το έκανε προσφέροντας θέαμα στο κοινό του «Καμπ Νου». Στο 65’ ο Ντάνι Άλβες έβγαλε τη σέντρα και ο Σουάρες με εκπληκτικό βολ-πλανέ έκανε το 2-1, δείχνοντας ότι οι «μπλαουγκράνα» χρειάζονται μισή ευκαιρία για να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Οι «κανονιέρηδες» δεν παράτησαν το παιχνίδι και δύο λεπτά αργότερα ο Γουέλμπεκ σημάδεψε το δοκάρι ενώ στο 80’ ο Τερ Στέγκεν είπε «όχι» σε εκτέλεση φάουλ του Σάντσες. Από τη στιγμή, όμως, που είχαν σκοράρει οι Νεϊμάρ και Σουάρες, δεν γινόταν να λείπε ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε στο 88’ το λάθος του Γκάμπριελ και με ωραίο «σκάψιμο» της μπάλας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα.






Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Μασεράνο, Ματιέ, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα (72' Σέρχι Ρομπέρτο), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Κοσιελνί, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Μονρεάλ, Ελνενί, Φλαμινί (45' Κοκλέν), Μεσούτ Εζίλ, Αϊόμπι (73' Ζιρού), Αλέξις Σάντσες, Γουέλμπεκ (73' Γουόλκοτ).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: