Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Αργεί ο νόμος για την ΕΠΟ!!


Αργεί ο νόμος για την ΕΠΟ

Απίθανο μοιάζει να είναι έτοιμο τον Μάιο, όπως δεσμεύτηκε ο Στ. Κοντονής, το νομοσχέδιο για την αλλαγή στο εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Κίνδυνος να μην είναι έτοιμο πριν τις εκλογές της ομοσπονδίας.

Παρά τις δεσμεύσεις του Σταύρου Κοντονή πως ο μεγάλος αθλητικός νόμος θα είναι έτοιμος το Μάιο και μαζί του θα περάσουν και οι διατάξεις που αφορούν στο ποδόσφαιρο, με κυριότερες την αλλαγή στο εκλογικό σύστημα σε ΕΠΟ και Ενώσεις, τον περιορισμό στις θητείες των μελών του ΔΣ και την αποχώρηση όσων προσώπων διώκονται ποινικά, όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Κι αυτό γιατί στο τέλος του Μαρτίου η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου θα παραδώσει το πόρισμά της, ακολούθως αυτό θα μελετηθεί από τον υπουργό, εν συνεχεία θα παραδοθεί στις ομοσπονδίες για να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, επόμενο βήμα είναι να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και τέλος θα προωθηθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση. Όλα αυτή η διαδικασία δεν πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι και καλά γνωρίζοντες τους ρυθμούς που κινούνται τέτοιες υποθέσεις υπολογίζουν πως είναι ζήτημα αν θα ολοκληρωθεί πριν αρχίσει το νέο πρωτάθλημα, αν και κάποιοι εκφράζουν ανησυχίες μήπως δεν είναι έτοιμη καν όταν θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ, τον Οκτώβριο!

Ο κ. Κοντονής επανέλαβε πως ο νέος αθλητικός νόμος «θα είναι ένα πλήρες και ολοκληρωμένο νομοθέτημα».

Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα συνεχιστεί την Πέμπτη στις 12:00, με την ακρόαση των φορέων που έχουν κληθεί και είναι οι εξής: ΕΣΚΑΝ, ΕΟΕ, ΕΠΟ, ΣΕΓΑΣ και ομοσπονδίες τοξοβολίας και κολύμβησης. Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει στις 18:00 και το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Παρασκευή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: