Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ίβιτς: "Δεν φοβόμαστε τον Oλυμπιακό"


Για νίκη θα κατέβει ο ΠΑΟΚ στην σημερινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, όπως δηλώνει ο Βλάνταν Ίβιτς.
Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "RealNews" τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον Ολυμπιακό, δηλώνει αναποφάσιστος για το μέλλον του, εξάρει τις ικανότητες του Φερνάντο Σάντος και θεωρεί ότι τίποτα δεν έχει ακόμα τελειώσει όσον αφορά το πρωτάθλημα. Αναλυτικά η συνέντευξη:
Ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σήμερα. Τι μπορεί να περιμένει κανείς από τον ΠΑΟΚ; "Να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι το μεγάλο μας όπλο είναι η αυτοπεποίθηση που έχουμε αποκτήσει λόγω των τελευταίων επιτυχιών και των καλών εμφανίσεων μας. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, εκτιμώ ότι μπορούμε να παίξουμε ίσο προς ίσο τον Ολυμπιακό, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα μπούμε με στόχο να πάρουμε εμείς τον έλεγχο του αγώνα και να πιέσουμε ψηλά, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τον στόχο μας".
Είναι η ευκαιρία του ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση...
"Ολα αυτά είναι θεωρητικά. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα ματς που είναι διαφορετικό από αυτά των τελευταίων ετών. Ο Ολυμπιακός δεν είναι πια πρώτος και με διαφορά, όπως συνέβαινε συνήθως και δεν θα παίξει με αυτόν τον αέρα. Να ξέρετε πως έχει μεγάλη σημασία για να έναν ποδοσφαιριστή όταν αγωνίζεται με την ψυχολογία ότι είναι πρώτος. Οταν είσαι στη κορυφή, όλα λειτουργούν διαφορετικά, φυσικά προς το καλύτερο, από την διοίκηση μέχρι τον τελευταίο οπαδό. Τώρα οι αντίπαλοι μας θα παίξουν υπό πίεση, αφού δεν έχουν περιθώρια για απώλειες και είναι κάτι που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε".
Γιατί ο ΠΑΟΚ δείχνει αδυναμία να κερδίσει τους μεγάλους;
"Δεν το κρύβω πως είναι ένα θέμα που μας απασχολεί έντονα τον τελευταίο 1,5 χρόνο που βρίσκομαι στην ομάδα και το συζητάμε αρκετά στα αποδυτήρια. Ενδεχομένως σε κάποια παιχνίδια να μην είχαμε την απαιτούμενη πίστη, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να φύγουμε νικητές. Σίγουρα επηρεάζει και η πίεση που συσσωρεύεται διότι όσο δεν κερδίζεις τόσο φορτώνεσαι με άγχος. Είμαι πεπεισμένος πως θα έρθει αυτή η επιτυχία, διότι η ομάδα έχει βρει το δρόμο της και γιατί όχι κόντρα στον Ολυμπιακό".
Θα συνεχίσεις στον ΠΑΟΚ;
"Το συμβόλαιο μου λήγει τον Ιούνιο και δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Είμαι μια χαρά, αφού αγωνίζομαι σε μια μεγάλη ομάδα που καλύπτει τις φιλοδοξίες αλλά έχουμε χρόνο μπροστά μας".
Τι έχεις να πεις σε όσους αμφισβητούν τον Φερνάντο Σάντος;
"Μόνο όταν θα φύγει θα καταλάβουν όλοι τι προπονητή είχε ο ΠΑΟΚ. Πολλές φορές στη ζωή πρέπει να χάσεις κάτι για να το εκτιμήσεις. Εχω δουλέψει χρόνια μαζί του και πρόκειται για πολύ καλό τεχνικό που μαθαίνεις από αυτόν. Είναι δάσκαλος και δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, γιατί μιλάει η σταδιοδρομία του όλα αυτά τα χρόνια".
Το σχόλιο σου για τον Θοδωρή Ζαγοράκη;
"Τρέφω μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό που έκανε. Ανέλαβε την ΠΑΕ με πάρα πολλά χρέη και μέσα σε λίγα χρόνια με την βοήθεια του Βρύζα και των συνεργατών του κατάφερε να κάνει τον ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό".
Σε προσωπικό επίπεδο, είναι η καλύτερη σου χρονιά;
"Μπορεί και να είναι. Είμαι καλά από κάθε άποψη και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Και πέρσι, πάντως, δεν πήγα άσχημα και είχα καταφέρει να πετύχω 8 γκολ. Το ζητούμενο είναι η ομάδα να κάνει βήματα προόδου".
Πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση των οπαδών του ΠΑΟΚ;
"Ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συλλόγου. Όπου πάμε, είναι μαζί μας. Στα καλά και στα άσχημα μας δίνει κουράγιο. Πιστεύω ότι και λόγω των οπαδών ο ΠΑΟΚ έχει αυτή τη δυναμική".
Πως βλέπεις την μάχη του πρωταθλήματος;
"Θα μπορούσαμε να είχαμε τρεις με τέσσερις βαθμούς παραπάνω και να διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα. Το προβάδισμα το έχει ο Παναθηναϊκός γιατί έχει αποκτήσει μια σημαντική διαφορά από τον Ολυμπιακό, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν αρκετές αγωνιστικές με δύσκολα παιχνίδια και μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: