Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Με άνεση ο Ατρόμητος


Φάση από τον αγώνα Ατρόμητος - Καβάλα Ακόμα πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-0 της Καβάλας στο γήπεδο του Περιστερίου και την προσπέρασε στη βαθμολογία. Νεμπεγλέρας (35') και Περόνε (46') τα γκολ των νικητών. Τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του Βαγγέλη Γούτη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από το ξεκίνημα πιο δυνατά στον αγώνα. Κέρδισαν την μάχη του κέντρου, ιδιαίτερα από την στιγμή που μόλις στο 15ο λεπτό ο Ορούμα αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ.

Ο... κεραυνός του Νεμπεγλέρα άνοιξε το δρόμο
Τελικά οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν στο 35' με έναν υπέροχο τρόπο. Περόνε και Αναστασάκος απώλεσαν κάποιες ευκαιρίες, για να έρθει τελικά ο Νεμπεγλέρας με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Δώνη. Λίγο αργότερα ο Ιτάνζ απέκρουσε εντυπωσιακά κοντινή κεφαλιά του Αναστασάκου, κρατώντας τους φιλοξενούμενος στο παιχνίδι.

Η μοναδική στιγμή στο πρώτο ημίχρονο που απειλήθηκε ο Ατρόμητος ήταν στο 26', όταν η κεφαλιά του προωθημένου Ντουγκλάο πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Το... καθάρισε με τη σέντρα
Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι Περιστεριώτες «ξαναχτύπησαν», με δράστη αυτή τη φορά τον Περόνε και δημιουργό τον Μελισσά. Ο δεύτερος έβγαλε την παράλληλη μπαλιά απο αριστερά, οι αμυντικοί αδράνησαν και ο πρώτος αξιοποίησε την ευκαιρία, απέφυγε τον Ιτάνζ και «έγραψε» το 2-0. Ο ίδιος παίκτης έχασε μοναδική ευκαιρία στο 56', πλασάροντας άουτ απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, για τον... μιμηθεί ο Φαβάλι στο 67'.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η Καβάλα δεν έδειξε κανένα σημάδι αντίδρασης και η κακή μέρα για τους «αργοναύτες» ολοκληρώθηκε στο 79', όταν ο διαιτητής Κωνσταντινέας απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μουρ, μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Αυστραλού αμυντικού στο Φαβάλι.

Πρώτη ήττα από ομάδα της Αθήνας
Η Καβάλα γνώρισε για πρώτη φορά φέτος ήττα από ομάδα της Αθήνας (δεν έχει ηττηθεί ούτε από ομάδα Θεσσαλονίκης) και δυστυχώς για τους φίλους της και την ποιότητα του πρωταθλήματος μας βέβαια, δείχνει μια πτωτική πορεία σε σχέση με την ομάδα που όλοι θαυμάζαμε τις περασμένες αγωνιστικές.

Ισως η διοίκηση των "αργοναυτών", που εκείνη έχει εμπλουτίσει την ομάδα με τόσο πλούσιο και ποιοτικό υλικό, θα πρέπει να επανεξετάσει και το θέμα του προπονητή.

Αντίθετα, ο Γιώργος Δώνης δείχνει ότι κάνει πολύ καλή δουλειά στον Ατρόμητο καθώς η ομάδα του Περιστερίου παρουσιάζεται καλύτερη -με παρένθεση το παιχνίδι του Κυπέλλου με τα Γιάννενα- από παιχνίδι σε παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο η παραμονή στην κατηγορία μοιάζει να εξελίσσεται σε εύκολη υπόθεση για τους Περιστεριώτες. Οσο εύκολη ήταν δηλαδή και η επικράτηση σήμερα κόντρα στους Καβαλιώτες.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως ο Ατρόμητος, με την 5η φετινή εντός έδρας νίκη του, προσπέρασε την Καβάλα στον βαθμολογικό πίνακα ενώ η διαφορά τους τις πρώτες αγωνιστικές ήταν αρκετά μεγάλη. Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Φαβάλι (90+ Καραλής), Μπρίτο (88' Καραγκούνης), Σαρμιέντο, Αναστασάκος (85' Σφακιανάκης), Περόνε
Καβάλα (Βαγγέλης Γούτης): Ιτανζ, Παβίσεβιτς, Μουρ, Ντουγκλάο, Πετκάκης, Σιόντης, Ντικρόκ (60' Ιωάννου), Ρινκόν, Ονουάτσι, Ορούμα (15' Mεντί), Σόσιν (60' Σμολάρεκ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: