Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Τον... Σκόκο-σε κι αυτόν!

Η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρώτη της φετινή νίκη μακριά από το λεκανοπέδιο της Αττικής, επικρατώντας με 2-1 του Πανθρακικού για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η Ενωση, που είχε τη συμπαράσταση των φιλάθλων της παρά τη σχετική απαγόρευση για τις μετακινήσεις, με πρωταγωνιστή τον Σκόκο που πέτυχε ένα ακόμα εντυπωσιακό τέρμα, έφτασε του 36 βαθμούς και πλέον περιμένει τον Αρη στο ΟΑΚΑ, στη μάχη για την τέταρτη θέση. Πολύ κακός ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Κομοτηνής, δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για ποδόσφαιρο. Παράπονα των γηπεδούχων για το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, που ζητούν οφ σάιντ στον Μπλάνκο, αλλά και των φιλοξενούμενων που ζητούν πέναλτι σε προσπάθεια του Σκόκο στο 48`.

Η Ενωση μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να επιβάλλει τον ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά και να μπει σε ρόλο οδηγού, δείχνοντας ότι δεν την έχουν επηρεάσει οι αρκετές και σημαντικές της απουσίες. Και τα κατάφερε περίφημα, αφού με τη συμπλήρωση τριών μόλις λεπτών έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Λεονάρντο να σκοράρει, κάτι που τελικά κατάφερε οκτώ λεπτά αργότερα.

Ο συνήθης ύποπτος...
Δράστης ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος σημείωσε το ένατο φετινό του τέρμα και έβδομο στο πρωτάθλημα, με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο όπως και τα προηγούμενα. Ο αργεντινός μεσοεπιθετικός απέφυγε με εξαιρετικό τρόπο τους αμυντικούς του Πανθρακικού και με πανέμορφο δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του -ανήμπορου να αντιδράσει- Ρόκα.

Το γκολ αυτό χώριζε τις δύο ομάδες στα πρώτα 45 λεπτά, καθώς στη συνέχεια η ΑΕΚ είχε την απόλυτη κυριαρχία στο γήπεδο, έχασε όμως σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα τέρματα, και να κλειδώσει τη νίκη. Στον αντίποδα, οι θρακιώτες δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στην πίεση της Ενωσης, έχοντας μόλις δύο καλές στιγμές, με πρωταγωνιστές τους Καζάκη και Μπέλεκ.

Εμειναν με... την όρεξη
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Παύλος Δερμιτζάκης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να πιέσουν από την αρχή, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν αυτή που πέτυχε γκολ, με τον Χέρσι. Ο αιθίοπας μέσος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Ρόκα στο σουτ του Μπλάνκο και με πλασέ από κοντά έγραψε το 2-0 για την Ενωση, στο 47ο λεπτό.

Οι παίκτες του Πανθρακικού πάντως δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να μπουν και πάλι στη διεκδίκηση του ματς, με τον Μπέλεκ να τελειώνει άψογα την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο 56ο λεπτό, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Σάχα.

Βούρκος το ΔΑΚ
Στα λεπτά που ακολούθησαν, οι γηπεδούχοι ρίσκαραν ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αφήνοντας χώρους στους ποδοσφαιριστές του Μπάγεβιτς που επέλεξαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Και οι δύο ομάδες όμως έβρισκαν έναν ακόμα αντίπαλο απέναντί τους, που δεν ήταν άλλος από τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι φάσεις, αλλά και οι όποιες προϋποθέσεις για να προσφέρουν θέαμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: