Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Φωτάκης: «Κύπελλο και Champions League»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιώργος Φωτάκης ήταν το πρόσωπο του προχθεσινού αγώνα στην Τούμπα, καθώς μετά από τρία χρόνια στη Λάρισα τέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα. Ο διεθνής μέσος και οι συμπαίκτες του πανηγύρισαν μια αγχωτική αλλά πολύτιμη νίκη και πλέον κοιτούν... ψηλότερα.

«Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου και να βγούμε στο Champions League. Ο πήχης στον ΠΑΟΚ έχει ανέβει ψηλά και όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε σχετικά ο Φωτάκης σε συνέντευξή του στη «Metrosport». Αναλυτικά όσα υποστήριξε...

-Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τη Λάρισα, ανεβαίνοντας στους 24 βαθμούς, αλλά ο κόσμος περιμένει να δει περισσότερα από την ομάδα και κυρίως καλύτερο ποδόσφαιρο. Εσείς πως νιώθετε;

«Σίγουρα ο πήχης έχει ανέβει ψηλά, αλλά είναι απόλυτα λογικό να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τον κόσμο. Και εμείς έχουμε μεγάλες προσδοκίες από την ομάδα και θέλουμε να αποδώσουμε καλύτερο ποδόσφαιρο σε συνδιασμό με τις νίκες. Στο ποδόσφαιρο πάντως μετράνε και αυτό που λέμε "επαγγελματικές νίκες". Μία τέτοια νίκη πετύχαμε επί της Λάρισας...».

-Θεωρείς ότι ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής φέτος δεν έχει πιάσει τα στάνταρ που μπορεί;

«Πιστεύω ότι σίγουρα σε γενικές γραμμές μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Φέτος ως τώρα μόνο σε ορισμένα παιχνίδια πιάσαμε την απόδοση που πραγματικά μπορούμε. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλές δυνατότητες. Έχουμε βρει έναν ρυθμό σε σχέση με την αρχή της χρονιά που υπήρχαν και πολλοί τραυματισμοί και πιστεύω ότι θα έρθουν και οι καλύτερες εμφανίσεις για να συνδιαστούν με τα καλά αποτελέσματα. Εμείς κρατάμε τώρα τις νίκες και είμαστε σίγουροι ότι θα έρθει και το καλύτερο ποδόσφαιρο, το οποίο όλοι θέλουμε και για τον κόσμο».

-Όλοι στον ΠΑΟΚ έχετε πει ότι φετινός στόχος στο πρωτάθλημα είναι να βρίσκεται η ομάδα κοντά στην κορυφή. Μετά από το κακό ξεκίνημα που ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω σε σχέση με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, η ομάδα έχει σταθεροποιηθεί σε μία σταθερή απόσταση από την κορυφή. Ωστόσο αυτή η απόσταση παραμένει 8-10 βαθμούς. Μπορεί να μειωθεί αυτή η διαφορά;

«Ως τώρα έχει φανεί ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός χάνουν πολύ δύσκολα βαθμούς. Εμείς όμως κοιτάμε μόνο τη δική μας ομάδα. Θέλουμε να κερδίζουμε παντού και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνουμε. Όμως -κακά τα ψέμματα- για να μειώσουμε τη διαφορά από την κορυφή δεν πρέπει να κρυβόμαστε, πρέπει να πάμε καλύτερα στα ντέρμπι. Στο δεύτερο γύρο έχουμε τα δύο από τα τρία ντέρμπι (με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) στην έδρα μας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να βρεθούμε πιο ψηλά».

-Εκτός των ντέρμπι πάντως ο ΠΑΟΚ έχει τη νοοτροποία να κερδίζει κάθε ομάδα, ακόμη και με μέτριες εμφανίσεις...

«Είναι γεγονός ότι ακόμη και σε αγώνες που δε βρεθήκαμε στην καλύτερη μέρα, έχουμε τον τρόπο να κερδίζουμε τα ματς. Όπως έγινε με τη Λάρισα ή με τον Πανθρακικό. Ξέρουμε όμως ότι πρέπει να βελτιωθούμε και στα ντέρμπι».

-Θεωρείς ότι με κάποιες εμφανίσεις οι οποίες δεν είναι καλές, ακόμη και αν κερδίζει ο ΠΑΟΚ, αδικείτε τους εαυτούς σας οι παίκτες της ομάδας;

«Νομίζω ότι στα ντέρμπι αδικούμε τους εαυτούς κατά κάποιο τρόπο. Μπορεί να χάσαμε και τα τρία ντέρμπι στον πρώτο γύρο, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αλλά νομίζω ότι με εξαίρεση το ματς με τον Παναθηναϊκό στα άλλα δικαιούμασταν κάτι περισσότερο. Με τον Ολυμπιακό αν το δοκάρι του Φιλομένο ήταν γκολ, όχι μόνο δε θα χάναμε αλλά πιστεύω θα κερδίζαμε κιόλας, ενώ με την ΑΕΚ αν έμπαινε το γκολ του Μουσλίμοβιτς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, θα ήταν διαφορετικό το σκορ. Δεν πρέπει να μένουμε πίσω, πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να προχωράμε μπροστά. Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη».

-Ποιοι είναι οι στόχοι του ΠΑΟΚ;

«Σίγουρα θέλουμε το Κύπελλο. Νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία φέτος, καθώς ήδη έχουν αποκλειστεί και κάποιες μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Πιστεύω ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για μας. Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Και στο Πρωτάθλημα θέλουμε να μειώσουμε τη διαφορά από την κορυφή και ότι βγει. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι σίγουρα κάτι που θα κυνηγήσουμε ως το τέλος».

-Στους μήνες που είσαι στον ΠΑΟΚ τι έχεις μάθει από τον Σάντος;

«Καθημερινά στις προπονήσεις μαθαίνω όλο και περισσότερα πράγματα. Με τον κ. Σάντος μαθαίνω πολλά πράγματα σε θέματα τακτικής. Και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο παίζει τεράστιο ρόλο η τακτική και η οργάνωση. Δε χρειάζεται όμως να μιλήσω εγώ για τον κ. Σάντος. Η αξία του είναι γνωστή. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που έχω την τύχη να συνεργάζομαι μαζί του».

-Κεφάλαιο εθνική. Είναι μεγάλη πρόκληση για σένα να κερδίσεις ξανά θέση στην ομάδα που θα παίξει στο Mundial της Νοτίου Αφρικής;

«Καταρχάς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα στο Μουντιάλ. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να πιστεύω ότι μέσα από τις εμφανίσεις μου με τον ΠΑΟΚ θα καταφέρω να ξανακληθώ στην Εθνική ομάδα. Το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής αποτελεί ένα τεράστιο κίνητρο για μένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: