Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Domenicali: «Ο Αlonso μοιάζει πολύ στον Schumi»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο πρόσωπο του Fernando Alonso οι άνθρωποι της Ferrari βλέπουν τον πιλότο που θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα όχι μόνο να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών αλλά και να χτίσει και πάλι να εδραιωθεί στην κορυφή της Formula 1 όπως συνέβη επί εποχής Michael Schumacher.

Ο Γερμανός 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποτελεί -και δικαιολογημένα- το σημείο αναφοράς όχι μόνο λόγω των εκπληκτικών στατιστικών του που πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ξεπεραστούν, αλλά και για την ικανότητά του να καθοδηγεί με μαεστρία τεχνικούς και μηχανικούς στο στήσιμο και την εξέλιξη του μονοθεσίου.

Κάποια από αυτά τα στοιχεία διέκριναν οι άνθρωποι της Ferrari στο πρόσωπο του Ισπανού 2 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή γι' αυτό και αποφάσισαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε και το γεγονός ότι οι τίτλοι που πήρε ο Alonso ήρθαν μετά από μάχες που έδωσε με τον Schumacher, τον οποίο και νίκησε στα ίσα.

«Η Ferrari είχε ανάγκη από ένα πιλότο που να μοιάζει πολύ στον Schumi. Που εκτός από το να νικάει, να μπορεί και να εξελίσσει το μονοθέσιο», λέει χαρακτηριστικά ο αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia, Stefano Domenicali.

Ο Iταλός αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Kimi Raikkonen αναλύοντας τους λόγους που οδήγησαν την ιταλική ομάδα στο να προχωρήσει στην πρόωρη λύση του συμβολαίου του, με το αζημίωτο βέβαια καθώς ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 θα εισπράξει ως αποζημίωση το ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ήταν μια δύσκολη εξέλιξη. Ο Kimi ήταν πολύ γρήγορος αλλά και πολύ εσωστρεφής καθώς ήταν κλεισμένος στον εαυτό του. Kάθε φορά που οδηγεί ένα μονοθέσιο είναι ικανός να διεκδικήσει τη νίκη, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό, αλλά ένα μονοθέσιο χρειάζεται και εξέλιξη και σε αυτόν τον τομέα ο Alonso είναι καλύτερος από τον Kimi».

Από τις πρώτες τους δηλώσεις Alonso και Massa έχουν δείξει ότι σέβονται ο ένας τον άλλο και πως υπάρχει μια καλή σχέση μεταξύ τους. Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν καμία αξία αυτή τη στιγμή, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει δράση. Το θέμα είναι να δούμε πως θα είναι οι σχέσεις τους όταν το Πρωτάθλημα αρχίσει. Ο Domenicali πάντως ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Alonso να τύχει στη Ferrari αντιμετώπισης ανάλογης με αυτή που είχε το 2007 στη McLaren.

«Όταν συζητήσαμε με τον Fernando όλα όσα συνέβησαν τότε, μου είπε ότι αισθάνθηκε προδομένος και πως οι σχέσεις του με τον Lewis Hamilton δεν ήταν πάντα καλές. Στο Maranello δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό μπορώ να το εγγυηθώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: