Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ανακόντα Ξάνθη!!

Αυτό κι αν ήταν εντυπωσιακό! Η Ξάνθη επικράτησε του Λεβαδειακού με 4-1, μπήκε στο κόλπο των πλέι οφ και πλέον… έζωσαν τα φίδια τους Βοιωτούς που έχουν να νικήσουν εδώ και έξι ματς.

Ανακόντα Ξάνθη!

Οι ακρίτες πέρασαν για πλάκα από την Βοιωτία, επικρατώντας 4-1 του Λεβαδειακού με σχετική ευκολία και ξαναμπήκαν για τα καλά στο κόλπο των πλέι οφ, μειώνοντας στο -1 από την πέμπτη θέση. Κι όλα αυτά την ώρα που οι ηττημένοι βρίσκονται σε περίοδο κάμψης, έχοντας να κερδίσουν έξι αγωνιστικές και βλέπουν το... ευρωπαϊκό τρένο να χάνεται.

Πολυτιμότερος ο... μαέστρος, Μαρσελίνιο που σημείωσε δύο τέρματα, ενώ μοίρασε ακόμη δύο σε Μαρίν και Σολτάνι. Το γκολ της τιμής για τους «πράσινους» ο Ροτζέριο στο 90'.

Το ματς


Αυτή ήταν εκκίνηση στο παιχνίδι! Τουλάχιστον για τους φιλοξενούμενους. Πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα, ο Μαρσελίνιο βγήκε από τα αριστερά, σέντραρε ωραία, με τον Σολτάνι να έχει ξεχαστεί από την άμυνα του Λεβαδειακού και με κοντινό πλασέ να κάνει το 1-0 υπέρ της Ξάνθης! Αφού πέρασαν λίγα λεπτά, προτού συνέλθει από την «παγωμάρα», ο Λεβαδειακός άρχισε να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ωστόσο, αυτή η πρωτοβουλία ήταν φλύαρη, χωρίς να υπάρχουν φάσεις. Χαρακτηριστικό πως φτάσαμε στο 35’ για να κάνουν οι Βοιωτοί ουσιαστική φάση μπροστά από τον Λοντίγκιν, με την κεφαλιά του Κόρμπου να φεύγει λίγο άουτ. Δύο λεπτά πριν το τέλος ο Ακόστα έφτασε κοντά στην ισοφάριση –έστω και με… καραμπόλα, καθώς η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών της Ξάνθης, όμως ο Λοντίγκιν ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε το μηδέν. Και στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε η «τιμωρία»! Ο Μαρίν βγήκε στην κόντρα, ο Χοσέμι δεν μπόρεσε να τον κόψει και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μαρσελίνιο, ο οποίος μόνος απέναντι στον Κυριακίδη δεν αστόχησε για το 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων!

Και εκεί που ο Λεβαδειακός συνέχιζε να είναι άνευρος, έχοντας απλώς την κατοχή της μπάλας και απειλώντας κυρίως με σουτ από τους Βασιλείου και Ρομέου, χωρίς να βρίσκουν στόχο, η Ξάνθη «χτύπησε» για τρίτη φορά! Ο Μαρσελίνιο με την συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα, έκανε ό, τι ήθελε την άμυνα του Λεβαδειακού, έβγαλε μια συρτή πάσα, τόσο ο Κυριακίδης, όσο και ο Νικολακάκης δεν μπόρεσαν να κόψουν και ο Μαρίν προ κενής εστίας το… έκανε over (3-0) και ουσιαστικά κλείδωσε την νίκη.

Κι όμως, είχαμε συνέχεια! Αρχικά με το δοκάρι του Πόι στο 77’, που έχασε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής για τους Βοιωτούς κι έπειτα ακόμη ένα… κρεσέντο από τον Μαρσελίνιο! Ο Βραζιλιάνος άσος της Ξάνθης πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ της ομάδας του! To τελικό 4-1 διαμορφώθηκε από τον Ροτζέριο, ο οποίος με κοντινή προβολή πέτυχε το γκολ της τιμής για τον Λεβαδειακό σε μια "βαριά" ήττα για την ομάδα του. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδια με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κομεσίδη με δεύτερη κίτρινη στο 88'.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Καγιεχόν, Λισγάρας (59’ Ρομέου), Ζησόπουλος, Βασιλείου, Κόρμπος, Πόι, Μεντί (46’ Νικολακάκης), Ακόστα (70’ Ροτζέριο), Χοσέμι

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Μαχαίρας, Μπουμάλ, Γεωργίου

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γκλέισον, Μαρσελίνιο, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Μαρίν (87’ Πλατέλλας), Γούτας, Ντάνι (67’ Πρίττας), Σολτάνι (83’ Ράνος)

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Ονουάτσι, Τσαμούρης, Μπαξεβανίδης






πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: