Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ιτάνζ: «Προσπάθεια να χτίσουμε μεγάλη ομάδα»

Στην προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη να δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Σαρλ Ιτάνζ.

Ιτάνζ: «Προσπάθεια να χτίσουμε μεγάλη ομάδα»
Ο γκολκίπερ του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε πως είναι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση από τον κόσμο, ενώ πρόσθεσε πως η ομάδα θα προσπαθήσει να πετύχει ό,τι καλύτερο και στο Κύπελλο.


Αναλυτικά όσα είπε ο Ιτάνζ στην κάμερα της NOVA:

Για το ματς με τον Λεβαδειακό: «Το πιο σημαντικό στοιχείο για τον αγώνα του Κυπέλλου ήταν το αποτέλεσμα. Σκοράραμε δυο φορές δίχως να δεχτούμε γκολ, οπότε μας δίνει ένα μικρό περιθώριο για τη ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης».

Τρεις αγώνες σε διάστημα - σχεδόν - μιας εβδομάδας. Σε ανησυχεί το δεδομένο της κόπωσης και πως πιστεύεις πως πρέπει ο ΠΑΟΚ να παρουσιαστεί σ' αυτόν τον αγώνα προκειμένου να πάρει αυτό που επιθυμεί;

«Είναι αρκετά δύσκολα αλλά ευτυχώς δεν είχαμε εκτός έδρας αγώνες ενδιάμεσα. Σχεδόν δυο ημέρες μας μένουν από παιχνίδι σε παιχνίδι για να ξεκουραστούμε, όπως και τώρα που παίξαμε Πέμπτη και Κυριακή έχουμε αγώνα ξανά. Αναμφίβολα είναι λίγος ο χρόνος αλλά πρέπει να τον διαχειριστούμε σωστά. Είναι αλήθεια πως ο παράγοντας κόπωση είναι υπολογίσιμος, αλλά είμαστε επαγγελματίες και ξέραμε το πρόγραμμα των αγώνων. Όμως επαναλαμβάνω πως πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση και να την αντιμετωπίσουμε μ' επιτυχία».

Βρίσκεσαι σχεδόν δυο μήνες στον ΠΑΟΚ, πως είναι τα πράγματα στην ομάδα, πως τα βρήκες σε σχέση μ' αυτά που περίμενες;

«Δεν περίμενα κάτι πέρα από το ν' αγωνίζομαι για έναν μεγάλο σύλλογο κι αυτό με ικανοποιεί πραγματικά, με κάνει πολύ χαρούμενο. Είναι το φυσιολογικό για μένα. Είναι αλήθεια πως η ομάδα, ο πρόεδρος, οι φίλαθλοι έχουν μεγάλες απαιτήσεις από εμάς. Ο πρόεδρος προσπαθεί να χτίσει μια μεγάλη ομάδα με μεγάλους ποδοσφαιριστές, ικανή να πετύχει υψηλούς στόχους οπότε είναι κάτι συναρπαστικό και γι' αυτό πολλοί από εμάς ήρθαμε στον ΠΑΟΚ».

Και να κλείσουμε τη συζήτησή μας όπως ακριβώς την ξεκινήσαμε, δηλαδή με το Κύπελλο. Έκανες λόγο για μικρό περιθώριο, ωστόσο το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δε θεωρείς πως σας καθιστά φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ για το ποιος είναι φαβορί και ποιος αουτσάιντερ. Ωστόσο είναι αλήθεια πως έχουμε ένα προβάδισμα. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, ψύχραιμοι, η 'σφαίρα είναι στη θαλάμη του όπλου' μας κι είναι στο χέρι μας να κλείσουμε το κεφάλαιο της πρόκρισης στον επαναληπτικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: