Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

«Τέλος στα πρωταθλήματα»

tzortzoglou
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου.
Μίλησε για τις αλλαγές στη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά και για το Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα τη βία.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4:
Για το Πανελλήνιο συνέδριο βίας τόνισε:
«Ναι κάπως έτσι είναι. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών σωματείων του Ηρακλείου δεν έμεινε και ούτε ποτέ θα μείνει στο ψυχρό ρόλο να διοργανώνει πρωταθλήματα. Το σημαντικό είναι το πόσο μπορούμε να χαράξουμε και να καλλιεργήσουμε αθλητικές συμπεριφορές και το πώς θα απομονώσουμε τα κρούσματα βίας. Δυο φορές περισσότερο ευαισθητοποιηθεί εδώ στο Ηράκλειο, που στο σπίτι μας, στη γειτονιά μας έγινε ένα θανατηφόρο κρούσμα λόγω βίας. Και γι’ αυτό το λόγο προσκαλέσαμε μία σύσκεψη όλων των αθλητικών φορέων προκειμένου να τους βάλουμε μπροστά το δίλλημα ότι η ατιμωρησία θα πρέπει να σταματήσει. Από την εμπειρία μας δεν πρόκειται να σταματήσει με ευκολογία και με μία αγωνιστική στοπ στα πρωταθλήματα, αλλά με ριζοσπαστικές κινήσεις. Αυτό που προτείναμε είναι να σταματήσει οποιαδήποτε αθλητική συνάντηση στη πατρίδα μας, επ’ αόριστων μέχρι να θεσμοθετήσουν τέτοια μέτρα που ο κάθε φίλαθλος θα πηγαίνει στο γήπεδο χωρίς να φοβάται πως δεν θα γυρίσει το βράδυ σπίτι. Δυστυχώς τα πράγματα είναι για γέλια και για κλάματα με αυτό που συμβαίνει με τη βία και η θέση μας είναι να σταματήσει το πρωτάθλημα. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει γιατί κάποιους δεν τους συμφέρει να σταματήσουν».
Για το συνέδριο απάντησε:
«Αυτό είναι η δεύτερη πρόταση που προτείναμε και σε λίγα λεπτά θα έχουμε συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΣΗ με τους βουλευτές για να προγραμματίσουμε και να βρούμε ημερομηνία και να αρχίσουμε το πότε θα γίνει στο Ηράκλειο, το συνέδριο που θα έχει κι’ αυτό το θέμα της βίας. Λογικά θα έχουμε βγάλουμε και ανακοίνωση»
Για τις αλλαγές στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπογράμμισε:
«Αν θα μπείτε στο σάιτ της ΕΠΣΗ εκεί θα δείτε πολλά πράγματα και ίσως να έχουν σχέση και με το ερώτημα. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο τώρα που είναι ο Γιώργος Σαρρής, αλλά εδώ και δεκαετίες κάτι δεν πάει καλά και για μένα είναι οι βασικές αιτίες είναι δύο. Αρχικά το εκλογικό σύστημα στην Ομοσπονδία και το δεύτερο είναι πως όλες τις δικαστικές αποφάσεις αυτοί που θα πάρουν απόφαση είναι μία τριμελής επιτροπή η οποία αποτελείται από τους συνταξιούχους δικαστικούς και κάποιους δικηγόρους που ορίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Εμείς λέμε αλλάξτε το εκλογικό σύστημα και να ψηφίζουν τουλάχιστον ένας τετραψήφιος αριθμός από τους τωρινούς και δεύτερον να αλλάξουν και να μπουν ανώτατοι εν’ ενεργεία δικαστές οι οποίοι δεν θα είναι το γραφείο τους στην Ομοσπονδία, αλλά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και να μην έχουν καμία επαφή».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: