Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

«Αποτέλεσμα κακής τύχης το ατύχημα του Μπιανκί»

Στην… κακιά στιγμή απέδωσε ο εκπρόσωπος της πίστας της Σουζούκα το ατύχημα του Ζιλ Μπιανκί.

«Αποτέλεσμα κακής τύχης το ατύχημα του Μπιανκί»
Ο Ζιλ Μπιανκί νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στην Ιαπωνία μετά το ατύχημα που είχε στο κυριακάτικο Grand Prix, αλλά την ίδια ώρα έχει αρχίσει μεγάλη συζήτηση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό, λόγω της ολισθηρότητας της πίστας και της χαμηλής ορατότητας επειδή είχε αρχίσει να χάνεται το φως της ημέρας.

Πολλοί κατηγορούν τους διοργανωτές κάνοντας λόγο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας, αλλά και την άρνησή τους να αρχίσει ο αγώνας δύο ώρες νωρίτερα, όταν υπήρξε ενημέρωση από τη μετεωρολογική υπηρεσία πως οι καιρικές συνθήκες θα ήταν πολύ πιο ευνοϊκές.

Πάντως ο εκπρόσωπος της πίστας, Μασαμίτσι Μιγιαζάκι, απέδωσε το ατύχημα στην κακιά στιγμή. «Είχε υψωθεί διπλή κίτρινη σημαία μετά το ατύχημα του Σούτιλ, κάτι που σημαίνει πως οι πιλότοι πρέπει να χαμηλώσουν την ταχύτητά τους σε επίπεδο που να μπορούν να σταματήσουν αμέσως τα μονοθέσιά τους. Δυστυχώς το μονοθέσιο του Μπιανκί υδρολίσθησε εκείνη την ώρα και έπεσε πάνω στον γερανό στο σημείο του ατυχήματος του Σούτιλ. Αυτό ήταν κακή τύχη. Υπήρχε βροχόπτωση, αλλά όχι τόσο δυνατή ώστε να σταματήσει ο αγώνας και πιστεύω πως έτσι έκριναν και οι αγωνοδίκες», δήλωσε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: