Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Σε χάλαγε ο Μουρίνιο, "σκοτώστρα"; Καλά να πάθεις!!

Τρελαμένος ο Αλέφαντος στον sportdog, τα βάζει με τον ..."δημόσιο κίνδυνο" της Ρεάλ, αποθεώνει Μέσι, Μουρίνιο, Μπεργκ και απαντάει στους "άσχετους" για τον Ολυμπιακό! Είδα πολλά ματς το Σαββατοκύριακο, εννοείται ότι θα ξεκινήσω από το ένα και μοναδικό το συγκλονιστικό, τη ματσάρα, μιλάμε για φοβερή μπάλα, πολύ θέαμα, ταχύτητα, πολλά γκολ, το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 3-4. Με πάνθεον παικταράδων και στις δύο ομάδες.

Εγώ είμαι Ρονάλντο, αλλά ο Μέσι ήταν ο νικητής της ημέρας, νίκησε κατά κράτος τον Ρονάλντο. Ο Μέσι τα έκανε όλα, ο Μέσι ήταν ο κυρίαρχος. Έβγαλε ασίστ, έβαλε 3 γκολ, έκανε μπούκες, έβαλε τα 2 πέναλτι, ακόμα και 10 πέναλτι να εκτελούσε στη σειρά, θα τα έβαζε και τα 10 έτσι όπως τα χτυπάει, δεν πιάνονται.

Ο Ρονάλντο δεν ήταν σε μέρα, ο Ντι Μαρία και ο Μπενζεμά έκαναν μεγάλο ματς από τη Ρεάλ. Ο Μέσι με τον Ινιέστα έλαμψαν από την Μπαρτσελόνα. Ο Μπέιλ τόσα εκατομμύρια, έκανε 3-4 κουρσίτσες και τίποτα άλλο. Ο Πικέ με τον Μασεράνο πίσω είχαν προβλήματα. Ο Νεϊμάρ εμένα δεν μου φάνηκε άσχημος σε αυτό το ματς, τον έψαχνε ο Μέσι να τον βγάζει μεταξύ του αντίπαλου μπακ και του αντίπαλου στόπερ.

Είχαν μελετήσει την άμυνα της Ρεάλ που παίζει στην ευθεία και ψηλά, ήθελε να το πάρει το ματς η Ρεάλ και ανέβαινε ψηλά για να πετάξει έξω από το πρωτάθλημα την Μπαρτσελόνα. Και έβρισκε κενά ο Μέσι. Ενώ πήγαινε για την πάσα, μόλις έβρισκε κενά ανέβαζε ξαφνικά ταχύτητα και μπουκάριζε, μεγάλες ντρίμπλες, μεγάλη κλάση, πάσες, σουτ, δαιμόνιος.

Έδειξε ότι κρατάει η Μπαρτσελόνα και θα πέσουνε κορμιά για το πρωτάθλημα με τη Ρεάλ και την εκπληκτική Ατλέτικο Μαδρίτης που κρατάει στην κορυφή. Έχει παικταράδες η Μπαρτσελόνα, ακόμα και οι αλλαγές που μπήκαν ο Πέδρο με τον Σάντσες είναι παίκτουρες.

Ήταν μια τιμωρία για τους αχάριστους φιλάθλους της Ρεάλ και τον αχάριστο ποδοσφαιριστή -δημόσιο κίνδυνο- σκοτώστρα Ράμος, που φέρθηκαν όπως φέρθηκαν στον Μουρίνιο! Ο οποίος Μουρίνιο είναι πρώτος στην Αγγλία με την Τσέλσι και έριξε 6άρα στον Βενγκέρ, τη διέλυσε η Τσέλσι την Άρσεναλ.

Μια καταπληκτική Τσέλσι. Και επειδή έχει κόντρα ο Βενγκέρ με τον Μουρίνιο, πανηγύριζε σαν τρελός τα γκολ, και μόλις έληξε ο αγώνας κοίταξε το ρολόι του και έφυγε στα αποδυτήρια χωρίς να χαιρετήσει τον Βενγκέρ.

Ο προπονηταράς έχει παίκτες που τους έχουμε φάει στη μάπα τόσα χρόνια, παίκτες που είχαμε βαρεθεί να τους βλέπουμε, και τους συνέθεσε με λίγα νέα πρόσωπα και έφτιαξε την καλύτερη ομάδα στην Αγγλία.

Διατηρεί σε άριστη κατάσταση τον Τσεχ, τον Ιβάνοβιτς δεξιά, τον Τέρι, τον Λαμπάρντ τον ξεκούρασε τώρα όπως και τον Ραμίρες και τον Γουίλιαν, μπάκαρο βγάζει αριστερά τον Αθπιλικουέτα από την Εθνική Ελπίδων της Ισπανίας -τον Κόουλ τον καθάρισε -αμυντικό χαφ είχε τον Νταβίντ Λουίζ, τον Μάτιτς, έξω δεξιά τον Γερμανό τον Σίρλεϊ, όλους τους ανασταίνει ο Μουρίνιο, φορ τον Ετό.
Βγαίνει ο Ετό με αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο δεκάλεπτο αφού έχει σκοράρει και μπαίνει ο Τόρες, αριστερά ο Αζάρ και πίσω από τον κυνηγό να έρχεται ο Όσκαρ. Με την αργοκαρούτα τον Μερτσεσάκερ πίσω η Άρσεναλ, διαλύθηκε. Μία ομάδα η Τσέλσι με σύνολο που αλληλοκαλύπτεται, αμύνεται και επιτίθεται, σκοράρει, τρέχει, ομάδα Μουρίνιο κανονική.

Πάμε στον Ολυμπιακό τώρα. Δεν χωράει σοβαρή ανάλυση το παιχνίδι. Με το που άνοιγες την τηλεόραση το σκορ ήταν 0-3. Έτσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός με αυτές τις ομάδες στον ελληνικό χώρο είναι ασυναγώνιστος. Δεν υπήρχε Εργοτέλης στο γήπεδο. Ο Σέποβιτς έκανε κάποιες καλές κινήσεις και δημιουργούσε χώρους, άνοιξε χώρους για να βάλει τα 3 γκολάκια ο Βαλντές.

Ο Ολυμπιακός έχασε μια ιστορική πρόκριση, μία τεράστια πρόκριση που θα τη συζητούσανε οι φίλαθλοι μετά από 20 χρόνια. Ένα τεράστιο όνομα η Μάντσεστερ αλλά στη χειρότερη χρονιά της, ήταν τρομερή ευκαιρία. Την είδα και με τη Γουεστ Χαμ, έπαιζε κατενάτσιο στο τέλος για να κρατήσει το σκορ.

Αυτά που ανέλυσα στην προηγούμενη στήλη για το ματς στο Μάντσεστερ και μου έκαναν κριτική πάλι ορισμένοι άσχετοι που δεν έχουν προπονήσει ούτε στον ύπνο τους, τα είπε και ο Αλαρντάις έπειτα από εμένα. Δήλωσε τα εξής: "Ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα με 2-0 και αν είχε καθίσει πίσω παίζοντας αμυντικά με δύο ζώνες των τεσσάρων, τότε νομίζω ότι η Γιουνάιτετ θα είχε δυσκολευτεί πολύ περισσότερο για να διασπάσει την άμυνά του. Έπαιξε ανοιχτά, άφησε τη Γιουνάιτεντ να εκμεταλλευτεί αυτούς τους χώρους και δεν υπάρχει καλύτερος για να το κάνει αυτό από τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι. Δεν χρειαζόταν να πετύχει ένα γκολ ο Ολυμπιακός για να περάσει. Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να μην φάει κανένα, αλλά ο προπονητής του (σ.σ. ο Μίτσελ) δεν κατέστρωσε ποτέ την τακτική του με αυτόν τον σκοπό".

Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο καλός με τον Απόλλωνα απ΄ ότι με τον ΟΦΗ, έπαιξε γρήγορο ποδόσφαιρο, και έχει ένα μεγάλο παίκτη τον Μπεργκ για τον οποίο θα ξαναπώ ότι τον θέλω στον Ολυμπιακό. Η ρεβάνς στο Κύπελλο με τον ΟΦΗ, μετά το 1-0 στην Κρήτη είναι δύσκολη, αλλά αν ο Παναθηναϊκός πιάσει απόδοση μπορεί να περάσει. Ο ΟΦΗ έχει έμπειρους παίκτες αλλά είναι βαριά ομάδα, έχει πολλά τρωτά, πολλά κενά στα εκτός έδρας. Να δείτε τι ευκαιρίες έχασε η Καλλονή, φοβερό πράγμα. Θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα για τον Παναθηναϊκό αν αποκλειστεί από αυτόν τον ΟΦΗ ο οποίος στα εκτός έδρας ματς είναι τραγικός, έχει πολλά άσχημα αποτελέσματα. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: