Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ανατροπή και... γκολ!!

Η 30η αγωνιστική είχε καλά παιχνίδια, όπως της Τούμπας, της Λεωφόρου, και νίκες των φαβορί όπως του Ατρόμητου, του Λεβαδειακού και της Ξάνθης. Ομάδες όπως η Καλλονή, η Ξάνθη και ο Λεβαδειακός πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα και ατενίζουν πολύ καλύτερα τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός έκανε τη δεύτερη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα χάνοντας με 0 – 1 από τον Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο ομάδες έχουν πετύχει το στόχο τους και θα μπορούσαν να παίξουν πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο και πιο ελεύθερα, παρ’ όλα αυτά δεν έκαναν καλό παιχνίδι και δεν πρόσφεραν καθόλου καλό θέαμα. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφριά υπεροχή, αλλά δεν μπορούσαν να τη μετουσιώσουν σε ευκαιρίες, ενώ ο Αστέρας επικεντρώθηκε μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα χωρίς δημιουργία στο επιθετικό κομμάτι. Ο Παναιτωλικός τα περίμενε όλα από τον Μαρτίνεζ και το Γοδόι, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του όπως οι Καμαρά, Μπακάκης, Γκάλο έμειναν μακριά από το καλό τους εαυτό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά λάθη στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι δε διαφοροποιήθηκε αρκετά και απλά ο Αστέρας πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, κέρδισε στημένες μπάλες – κόρνερ και φάουλ – και κατάφερε σε μια από αυτές να σκοράρει με το Σανκαρέ. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και να πετύχει την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε – με εξαίρεση ένα τετ α τετ του Καμαρά που απέκρουσε ο Μπαντής – να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά από την εστία του Αστέρα.
Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός έκανε μια ακόμη νίκη εναντίον του καταδικασμένου Άρη με σκορ 2 – 1. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν ποτέ στον αγώνα, ήταν αγχωμένοι υπερβολικά, αφού ήταν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό, έκαναν πολλά λάθη, δεν είχαν καθαρό μυαλό τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση και έδιναν πολύ εύκολα την μπάλα στον αντίπαλο. Ο Άρης από την πλευρά του προσπάθησε να πάρει το χώρο του κέντρου, το κατάφερε, έβγαλε κάποιες επιθετικές ενέργειες και κατάφερε μετά από ένα στημένο να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Κύργια. Στην επανάληψη ο Άκης Μάντζιος έκανε 2 αλλαγές αλλάζοντας τους 2 πλάγιους παίκτες του και έδωσε στην ομάδα του μεγάλη ώθηση κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των πάγκων, οι αλλαγές αυτές βοήθησαν πολύ ώστε ο Πανθρακικός να αλλάξει ρυθμό στον αγώνα, να πιέσει και να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Ίγκορ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φθάσουν στην ανατροπή και να ανέβουν κι άλλο στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Άρης στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων και μοιραία δέχτηκε τα δύο γκολ, προς το τέλος βέβαια – και μετά την ισοφάριση πήρε ρίσκα στην επίθεση – προσπάθησε να κάνει πράγματα στην επίθεση, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός καθοδηγούμενος από τον Μάρκους Μπέργκ που διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας έφθασε σε μια νίκη επί του Απόλλωνα με σκορ 3 – 1. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά το παιχνίδι κρίθηκε στην ατομική ποιότητα κάποιων ποδοσφαιριστών που έχει ο Παναθηναϊκός και όχι ο Απόλλων. Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο μέχρι το εικοστό λεπτό που οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να αρχίσουν να βγάζουν τελικές προς την αντίπαλη εστία, ο Απόλλων προσπάθησε κυρίως με το Λουσέρο από τα πλάγια, αλλά και με ψηλές μπαλιές προς τους Πετρόπουλο και Νταλμπεργκ να απειλήσει όμως δεν είχε καλά τελειώματα. Ο Παναθηναϊκός με παιχνίδι από τα πλάγια – περισσότερο από τα αριστερά – δημιουργούσε φάσεις και σε μια από αυτές μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα πηγαίνοντας στο ημίχρονο με το υπέρ του 1 – 0. Στην επανάληψη οι πράσινοι είχαν ένα καλό διάστημα από το 50’ – 65’ και μετά πάλι ο Απόλλων βγήκε μπροστά δημιουργώντας τελικές προσπάθειες προσπαθώντας να φθάσει στην ισοφάριση, πράγμα που κατάφερε στο 80 με πολύ ωραίο γκολ του Άμπροουζ. Στο διάστημα που έμενε ο Λόρι Σάντσεζ έβαλε τον Παπαζαχαρία μπροστά από τα στόπερ θέλοντας να κλειδώσει το υπέρ του αποτέλεσμα, αλλά μια στιγμή αδράνειας έδωσε το δικαίωμα στους πράσινους να πάρουν πάλι προβάδισμα με τον Μπέργκ με κοντινή προβολή, από εκεί και μετά ήταν διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και ήρθε και το αυτογκόλ του Παντελιάδη για να κλείσει έτσι το σκορ. Ο Απόλλων την Πέμπτη παίζει τελικό εναντίον του Π.Α.Ο.Κ. και με τέτοια εμφάνιση μπορεί να πετύχει μια πολύ μεγάλη νίκη που θα του δώσει το ελπίδες για παραμονή.
Στην Τούμπα ο Π.Α.Ο.Κ. έφθασε σε μια νίκη επί του Π.Α.Σ. με σκορ 2 – 1 κάνοντας μια ακόμα ανατροπή και παίζοντας για μια ώρα με δέκα παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο, είχαν αρκετές τελικές προσπάθειες και πολύ καλό ρυθμό, παρά τις αρκετές κάρτες που χρειάστηκε να δείξει ο διαιτητής. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με όμορφο γκολ του Λίλα, οι παίκτες του Π.Α.Σ. όμως δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το προβάδισμα και δέχτηκαν αρκετή πίεση από τους 10 ποδοσφαιριστές του Π.Α.Ο.Κ. που κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα και να κάνουν την ανατροπή. Ο Π.Α.Ο.Κ. έκανε πολύ εμφάνιση δεδομένων των συνθηκών και οδήγησε τον Π.Α.Σ. σε πολλά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με καλύτερο παίκτη του το Στοχ που μετά από καιρό έκανε καλή εμφάνιση.
Στη Λιβαδειά η τοπική ομάδα έκανε μια σημαντική νίκη για τη σωτηρία της απέναντι στη Βέροια με σκορ 1 – 0. Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό χωρίς πολλές ευκαιρίες και με πολλά λάθη, η Βέροια στο πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να κάνει κάτι κάποια ευκαιρία. Ο Λεβαδειακός είχε μείνει πολύ πίσω στο δικό του μισό γήπεδο και προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει σωστά σε καμία στιγμή της αναμέτρησης. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι άλλαξαν τακτική και πήραν αυτοί την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που τους ταιριάζει περισσότερο στα εντός έδρας παιχνίδια τους, ο Λεβαδειακός κατάφερε να σκοράρει μετά από στημένη φάση και μέχρι το τέλος δεν κινδύνεψε καθόλου – σκοράροντας και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις – από τη Βέροια που έχασε και τον πιο καλό της παίκτη με κόκκινη κάρτα.
Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έφθασε σε μια άνετη επικράτηση με 3 – 0 εναντίον του Πλατανιά. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, πίεσαν στα πρώτα 20 λεπτά, κατάφεραν να προηγηθούν και να χάσουν κάποιες ακόμα ευκαιρίες, αλλά από το 30 και μετά μέχρι το 60 έριξαν πολύ την απόδοσή τους με αποτέλεσμα να πάρει τα ηνία του αγώνα ο Πλατανιάς και να κάνει αρκετές τελικές που όμως ήταν όλες άστοχες, ενώ και σε πολλές περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές του όπως οι Κατάι και Βλαχοδήμος προτίμησαν τις ατομικές ενέργειες από τις πάσες. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο Ατρόμητος ανέβασε πάλι την απόδοσή του και πέτυχε δύο ακόμα τέρματα κλειδώνοντας το τρίποντο, ήταν ένα παιχνίδι που εξαρτιόταν αποκλειστικά από τις διαθέσεις των γηπεδούχων.
Στην Ξάνθη οι γηπεδούχοι επικράτησαν του Πανιωνίου με 2 – 0 παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Στο πρώτο μέρος έγινε καλό παιχνίδι με τις 2 ομάδες να προσπαθούν αρκετά στο επιθετικό κομμάτι και να έχουν καλό ρυθμό θέλοντας η κάθε μια να επιβάλλει το ρυθμό της. Η Ξάνθη έφθασε πιο κοντά στο γκολ κυρίως με το Ντε Γκουζμάν που είχε ένα ωραίο σουτ στο δοκάρι, ενώ απείλησε κι άλλες φορές με μακρινά σουτ και με εκτελέσεις στημένων, στο ίδιο διάστημα ο Πανιώνιος απείλησε κυρίως με τους Αραβίδη και Κολοβό. Στο δεύτερο μέρος ο Κεχαγιάς έβαλε στο παιχνίδι το Τριάδη που έδωσε πνοή μεγαλύτερη στην ομάδα του, ενώ οι παίκτες του κέντρου πήραν κατά κράτος τη μάχη των χαφ και κέρδισαν πολλές μονομαχίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ξάνθη να κάνει πολλές τελικές και να βρει τα γκολ που έψαχνε. Ο Πανιώνιος σε αυτό το σημείο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό και φάνηκε να αφήνει το παιχνίδι χωρίς να προβάλλει κάποια αντίσταση.
Στο Ο.Α.Κ.Α. η Καλλονή έδειξε να συνέρχεται μετά από τη συντριβή από τον Πλατανιά και επιβλήθηκε του Ό.Φ.Η. με σκορ 1 – 0. Οι γηπεδούχοι μπήκαν νωθρά στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης και άρχισαν να ανεβάζουν στροφές μετά από το 20ο λεπτό, κερδίζοντας πολλές μονομαχίες και περιορίζοντας αρκετά τα λάθη που έκαναν μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Ό.Φ.Η. φάνηκε κουρασμένος από την προσπάθεια της Τετάρτης στο κύπελλο και δεν είχε τόσο καθαρό μυαλό κάνοντας πολλά λάθη, ενώ και στην άμυνα οι παίκτες έχαναν πολλές φορές τα προσωπικά τους μαρκαρίσματα. Στο δεύτερο μέρος η Καλλονή πίεσε ακόμα περισσότερο και με τους Λεοζίνιο – Περόνε – Μανούσο δημιούργησε πολλές τελικές είτε με μακρινά σουτ, είτε με κάθετο παιχνίδι και γεμίσματα από τα πλάγια, σε μια από αυτές τις τελικές κατάφερε με το Λεοζίνιο να ανοίξει το σκορ και να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο που της δίνει λογικά την παραμονή στην κατηγορία.
Στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο απέναντι στον Εργοτέλη κερδίζοντάς τον με 1 – 4. Οι ερυθρόλευκοι στα πρώτα 13 λεπτά έκαναν πάρτι και κέρδιζαν ήδη με 3 – 0 παίζοντας πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο και πιέζοντας πολύ τους αντιπάλους τους. Ο Εργοτέλης έκανε πολλά λάθη, δεν είχε ηρεμία και συγκέντρωση που του στοίχησε σε πολλές περιπτώσεις, αφού οι ποδοσφαιριστές του έχαναν όλες τις μονομαχίες και στην άμυνα ειδικά ήταν ένα χρόνο πίσω από τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης και προτίμησε να παίξει με 2 επιθετικούς βάζοντας το Σέποβιτς με το Βαλντές – που έκανε χατ τρικ – σε σύστημα 4 – 4 – 2. Σε αυτή τη διάταξη ο Σέποβιτς έκανε κίνηση έξω από την περιοχή και άνοιγε διαδρόμους για το Βαλντές, αλλά και για παίκτες όπως οι Κάμπελ και Πέρεζ που πατούσαν πολύ περιοχή. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αρκετά και ο Εργοτέλης θέλησε να διασκεδάσει λίγο τις εντυπώσεις πετυχαίνοντας ένα γκολ και κάνοντας κάποιες τελικές χωρίς όμως να καταφέρει να μειώσει περισσότερο.
Αυτή την αγωνιστική μπήκαν πολύ όμορφα τέρματα όπως των Στοχ, Λίλα, Άμπροουζ, Κονέ, Λεοζίνιο, αλλά καλύτερο όλων ήταν αυτό του Δημούτσου – με ατομική προσπάθεια – που έκανε ένα πολύ όμορφο πλασέ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του τερματοφύλακα του Πλατανιά κάνοντας το 3 – 0 για την ομάδα του. Mvp της αγωνιστικής ήταν ο Βαλντές που έκανε το πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου σκοράροντας μέσα σε 10 λεπτά τρία γκολ δίνοντας στην ομάδα του ένα εύκολο τρίποντο.
ΠΗΓΗ: overlap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: