Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Αλβέρτης: «Δεν έχουμε το δικαίωμα της ήττας»

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει το δικαίωμα να χάνει», δηλώνει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης σε αφιέρωμα της Ευρωλίγκας, ενώ δηλώνει έτοιμος για την πολύ δύσκολη αποστολή που ανέλαβε.

Αλβέρτης: «Δεν έχουμε το δικαίωμα της ήττας»
Αφιέρωμα στον Φραγκίσκο Αλβέρτη φιλοξενεί η εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή της Ευρωλίγκας.

«Αν σκεφτείτε πως ήλθα στον ΠΑΟ, όταν ήμουν 16 και τώρα είμαι σχεδόν 40, καταλαβαίνετε ότι έχω περάσει περισσότερη από τη μισή ζωή μου σε αυτόν τον οργανισμό. Έχω ζήσει πολλές εκπληκτικές στιγμές ως παίκτης και ως team manager. Ελπίζω να συνεχίσω να τις ζω, ως κόουτς. Το ταξίδι ξεκίνησε όταν υπέγραψα πρώτη φορά στον ΠΑΟ (το 1990, για να πάρει η Γλυφάδα ως αντάλλαγμα, τον καλύτερο πολίστα των «πρασίνων»). Είχα την τύχη να κλείσω την καριέρα μου, με έναν ευρωπαϊκό τίτλο», δηλώνει ο νέος προπονητής της ομάδας.

Για την αποστολή που ανέλαβε αναφέρει: «Είναι η τεράστια ευθύνη, που αποτελεί πάντα κίνητρο. Αν κάποιος ξέρει τι είναι πίεση και ικανοποίηση σε αυτήν την ομάδα, πιστεύω πως είμαι εγώ (γελάει). Ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικά σε κάθε ματς. Δεν έχουμε το δικαίωμα της ήττας, στο μυαλό του κόσμου, αλλά και το δικό μας. Η ανιδιοτελής αγάπη με τους φιλάθλους είναι ένα από τα καλά της δουλειάς. Δεν είναι πολλοί οι παίκτες που έχουν την ευκαιρία να παίζουν μπροστά σε 20.000 κόσμου. Είναι το καλύτερο συναίσθημα, για κάθε αθλητή, να παίζει σε τόσο ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ένα μέρος. Το άλλο είναι ότι οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, σε αυτό που γίνεται στο παρκέ. Να κάνουμε ό,τι έχουμε να κάνουμε, όσο καλύτερα μπορούμε».

Όσο για την καριέρα του ως παίκτης, αλλά και την βοήθεια που έχει από αυτή, είπε: «Με βοηθάει να καταλαβαίνω πώς νιώθουν οι παίκτες, σε κάποιες συγκεκριμένες στιγμές και τι περιμένουν να ακούσουν από τον προπονητή. Όχι μόνο τις τακτικές, αλλά και σε ζητήματα ψυχολογίας».

Φυσικά βοήθησε και η συνύπαρξη με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Περάσαμε 13 χρόνια με τον κόουτς. Είναι καλός φίλος, ένας άνθρωπος που σέβομαι, που μου αρέσει και που πάντα θα είναι στην καρδιά μου. Εύχομαι να έχω την υπομονή του και τη θέληση του για να νικά κάθε ματς».

Για τον προπονητή του και άλλοτε συμπαίκτη του μιλά και ο Μάικ Μπατίστ: «Ξέρει μπάσκετ και τι είναι ο Παναθηναϊκός. Ξέρει τους τίτλους που έχει αυτή η ομάδα και τι πρέπει να διεκδικεί κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τους παίκτες ή την ομάδα. Η επιτυχία του παρελθόντος, μας δείχνει το μέλλον. Τα πηγαίνει μια χαρά. Όλοι τον στηρίζουμε. Ανέλαβε σε δύσκολη περίοδο και έως τώρα χειρίζεται μια χαρά την κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: