Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σίσιτς στο Onsports: «Προσοχή στην… καυτή έδρα και τον Ταβάρες»

Η εκρηκτική ατμόσφαιρα στο στάδιο «Λιούτσκι» και ο Βραζιλιάνος «killer» Μάρκος Ταβάρες, αποτελούν τα δύο ισχυρότερα «όπλα» της Μάριμπορ, σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε ο Μίρνες Σίσιτς στο Onsports, για την πρώτη αντίπαλο του Παναθηναϊκού στη φάση των ομίλων του Εuropa League.
O Σλοβένος μέσος του ΟΦΗ έχοντας λόγω εντοπιότητας ολοκληρωμένη άποψη για το προφίλ της Μάριμπορ, επισείει την προσοχή των «πρασίνων» και καταθέτει τους κινδύνους που κρύβει για την ομάδα του «τριφυλλιού» η συγκεκριμένη αναμέτρηση.
- Τι πιθανότητες δίνεις στον Παναθηναϊκό να μπει με το… δεξί στη φάση των ομίλων του Europa League με αντίπαλο την Μάριμπορ;
«Παρ΄ότι δεν ξεκίνησε καλά στην φετινή σεζόν, διαθέτει πολλές εμπειρίες και παραστάσεις από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλη ομάδα και υπολογίσιμος αντίπαλος όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και εκτός συνόρων. Από την πλευρά της, η Μάριμπορ έχει στο ρόστερ της πολλούς νεαρούς παίκτες και προσπαθεί να «φτιάξει» το όνομα της στην Ευρώπη χωρίς όμως ακόμη να είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα όπως φάνηκε και στα παιχνίδια με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Εχω την εντύπωση πως θα παρακολουθήσουμε ένα άκρως ενδιαφέρον ματς, χωρίς πολλά γκολ, με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλο βάρος στην άμυνα και πως θα κρατήσουν πίσω το μηδέν. Η Μάριμπορ θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης, δεδομένου πως κατά τη γνώμη μου η Λάτσιο είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης».
- Ποια σημεία θα πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Παναθηναϊκός για να καταφέρει να ελέγξει το παιχνίδι;
«Να μην επηρεαστεί από την καυτή ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στο μικρό γήπεδο. Οι οπαδοί της Μάριμπορ συμπαραστέκονται με θερμό τρόπο στην ομάδα. Από κει και πέρα και όπως προανέφερα, η Μάριμπορ βασίζεται σε αρκετούς νεαρούς παίκτες οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη ταχύτητα, γερά πνευμόνια και παίζουν εξαιρετικά την κόντρα επίθεση. Μπορεί το καλοκαίρι να έχασαν 2-3 βασικά στελέχη, ωστόσο τα κενά αναπληρώθηκαν και δεν μειώθηκε η δυναμική της ομάδας. Ούτως η άλλως η παραγωγή και πώληση παικτών παραμένει στην φιλοσοφία και την πολιτική του συλλόγου».
- Ποιο είναι το στυλ παιχνιδιού που εφαρμόζει ο τεχνικός της Μάριμπορ Ντάρκο Μίλανιτς;
«Πρώτα απ΄όλα να πω ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή, ο οποίος έχει άριστη συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή Ζλάτκο Ζάχοβιτς, κάτι που έχει συμβάλει στη δημιουργία ενός ισχυρού συνόλου. Στα περισσότερα παιχνίδια η Μάριμπορ κατεβαίνει με επιθετικούς προσανατολισμούς χωρίς να κλείνεται στην άμυνα. Ο Βραζιλιάνος Ταβάρες είναι ο καλύτερος παίκτης της και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή κυρίως από τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, το ίδιο και ο επίσης επικίνδυνος Ιμπραϊμι».
- Ποια γνώμη έχεις σχηματίσει για τον φετινό Παναθηναϊκό με βάση τα πρώτα δείγματα γραφής;
«Σίγουρα δεν έχει φτάσει στα επίπεδα απόδοσης που θέλει ο προπονητής και ο κόσμος του. Όπως όλες οι ομάδες αυτή την εποχή έτσι και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες του».



πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: