Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

«Βαρέθηκα να μιλάω για την απόλυσή μου»

Η νέα αποτυχημένη προσπάθεια της Μίλαν να νικήσει μέσα στο Σαν Σίρο προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στις κερκίδες και αναζωπύρωσε τις φήμες που θέλουν τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να αποτελεί σύντομα παρελθόν από τον πάγκο των «ροσονέρι». Ο προπονητής της Μίλαν, ωστόσο, δεν συμμερίζεται την ανησυχία των οπαδών και δήλωσε πως είδε θετικά στοιχεία από την ομάδα του στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Άντερλεχτ.

Μετά τις δύο εντός έδρας ήττες για το Καμπιονάτο, με αντιπάλους την Αταλάντα και τη Σαμπντόρια, οι οπαδοί της Μίλαν ήλπιζαν να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Άντερλεχτ. Η ομάδα τους, όμως, δεν τα κατάφερε, έμεινε στο 0-0 και προκάλεσε την αντίδρασή τους.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αιφνιδίασε με τις δηλώσεις του. «Αν και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, είδα κάποια, έστω μικρά, βήματα προόδου. Δεν δεχτήκαμε γκολ και δεν επιτρέψαμε στην Άντερλεχτ να κάνει ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε αρκετά καλά, αν και δεν βάλαμε γκολ. Σε γενικές γραμμές έμεινα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Μας λείπει το γκολ, αλλά είμαι βέβαιος πως σύντομα θα έρθει και αυτό. Μια νίκη σήμερα θα βοηθούσε ψυχολογικά του παίκτες», δήλωσε ο Αλέγκρι.

Η ισοπαλία αυτή κάνει ακόμα πιο επισφαλή τη θέση του, όμως. «Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους ήμουν υπό διωγμό την περασμένη άνοιξη, όταν η ομάδα βρισκόταν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με τέσσερις βαθμούς διαφορά. Αλίμονο αν δεν είμαι τώρα έτοιμος να φύγω! Πριν με απολύσουν, πάντως, θέλω να θυμίσω σε όλους πως τα τελευταία δύο χρόνια έχω μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα από κάθε άλλο προπονητή. Για να μην λέμε πολλά, μπορείτε να ρωτήσετε τη διοίκηση για αυτό το θέμα. Εγώ βαρέθηκα να απαντάω σε φήμες», ήταν η οργισμένη απάντηση του Αλέγκρι.

Στο τέλος των δηλώσεων ο Αλέγκρι θέλησε να θυμίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Μου λείπουν ο Πάτο, ο Ρομπίνιο και ο Μοντολίβο, οι τρεις πιο τεχνικοί παίκτες του ρόστερ. Συμφωνώ πως πρέπει να βελτιωθούμε, αλλά αν έπαιζαν αυτοί, ίσως η κριτική που μας ασκείται να ήταν πιο ήπια», σημείωσε ο προπονητής της Μίλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: