Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς να μην το πανηγυρίσει ο Κριστιάνο;

Πώς να μην το πανηγυρίσει ο Κριστιάνο;
Στο μεγαλύτερο ματς της 1ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-2 της Μάντσεστερ Σίτι στο Μπερναμπέου, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βάζει το γκολ της νίκης στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης πανηγυρίζοντας σαν... τρελός, αγκαλιά με τους συμπαίκτες του.

«Εφτάψυχη» η «βασίλισσα» που γύρισε δύο φορές το σκορ. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ντόρτμουντ κέρδισε 1-0 στην έδρα της τον Άγιαξ με τον Λεβαντόφσκι στο 87’ να λύνει τον… γόρδιο δεσμό.

Δ' Όμιλος - 1η Αγωνιστική

Ρεαλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι 3-2
(76’ Μαρσέλο, 87’ Μπενζεμά, 90’ Ρονάλντο- 68’ Τζέκο, 85’ Κολάροφ)

Οι Μαδριλένοι, στο πρώτο μέρος πίεσαν αρκετά και είχαν την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν με το 0-0 να έρχεται φυσιολογικά. Βλέποντας την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη στο δεύτερο. Αφού στα τελευταία 22 λεπτά της αναμέτρησης μπήκαν πέντε γκολ!

Τον… χορό άνοιξε ο Τζέκο στο 68’. Ο Γιάγια Τουρέ του έδωσε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή και το πλασέ του Βόσνιου στο τετ α τετ απέναντι από τον Κασίγιας, ήταν σεμιναριακό. Στο 76’ η «βασίλισσα» ισοφάρισε με το σουτ του Μαρσέλο και το παιχνίδι «άνοιξε» εντελώς. Οι Άγγλοι όμως, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολάροφ στο 85’ φάνηκε να παίρνουν την νίκη, με την ομάδα του Μουρίνιο όμως να μην παραδίδει τα «όπλα».

Αρχικά, με ένα εξαιρετικό γκολ του Μπενζεμά στο 87’ που έξω από την περιοχή γύρισε και εκτέλεσε τον Χαρτ στην κλειστή του γωνία και κατόπιν, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με το… γνωστό καμπυλωτό σουτ, ξεγέλασε τον Χαρτ στο 90’ δίνοντας την μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Γκολ, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλη την ομάδα που έπεσε πάνω στον περιχαρή Πορτογάλο που το διασκέδαζε δεόντος.

Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Αρμπελόα, Κεντίρα(73’ Μόντριτς), Τσάβι Αλόνσο, Εσιέν(65’ Εζίλ), Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαίν(73’ Μπενζεμά)

Μάντσεστερ Σίτι (Μαντσίνι): Χαρτ, Μαικόν(74’ Ζαμπαλέτα), Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Νασρί(37’ Κολάροφ), Μπάρι, Σίλβα(63’ Τζέκο), Γιάγια Τουρέ, Τεβες, Μπαλοτέλι


Τα κατάφερε στο τέλος η Ντόρτμουντ

Ντόρτμουντ – Άγιαξ 1-0
(87’ Λεβαντόφσκι)

Η Ντόρτμουντ ήταν καλύτερη σε όλο το ματς, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει ούτε να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Στο 58’, είχε την μεγαλύτερη, όταν ο Χούμελς στήθηκε στα 11 βήματα εκτελώντας πέναλτι, με τον Φέρμεερ όμως να διώχνει την μπάλα. Ο ρυθμός έπεσε κι όλα έδειχναν πως το ματς θα τελειώσει χωρίς τέρματα, αλλά οι Γερμανοί, ποτέ δεν το παρατάνε.

Και με τον καλύτερο παίκτη τους, τον Λεβαντόφσκι, στο 87 πήραν την νίκη, όταν ο Πολωνός πήρε την μπάλα κοντά στο τέρμα, με προσποίηση απέφυγε τον αντίπαλό του και από το ύψος της μικρής περιοχής «σκότωσε» τον Ολλανδό τερματοφύλακα κάνοντας το 1-0, βάζοντας «φωτιά» στο γήπεδο.

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βάιντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτζερ, Κελ, Γκουντογάν(89’ Λέιτνερ), Γκέτσε(88’ Σίμπερ), Ρόις, Μπλαστσικόφσκι (73’ Μπλασιτσκόφκι), Λεβαντόφσκι

Άγιαξ (Φ. Ντε Μπουρ): Φέρμεερ, Άλντερβάιρελντ, Μοισάντερ, Μπλιντ, Φαν Ριχν, Πόουλσεν, Έρικσεν, Ντε Γιόνγκ, Σάνα(89’ Σουλεϊμάνι), Μπέριγκτερ, Μπάμπελ (79’ Σένε)

Βαθμολογία

Ρεάλ Μαδρίτης 3 (3-2)
Ντόρτμουντ 3 (1-0)
Μάντσεστερ Σίτι 0 (2-3)
Άγιαξ 0 (0-1)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης
Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: