Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σπανός: «Η Superleague δεν αντέχει ούτε τις 16 ομάδες»

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τις ιδιομορφίες που έχει το φετινό πρωτάθλημα, τον Ατρόμητο και τον Φυτανίδη.

Αρχικά αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα και στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που βιώνουν κάποιες ομάδες:

«Ένα πρωτάθλημα με ορισμένες ιδιομορφίες, κάποιες ομάδες είχαν περιορισμό μεταγραφών και βιώνουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα είναι βέβαια και κάποιες που είναι σε καλύτερο δρόμο.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ομάδες με προβλήματα βιωσιμότητας, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Εμείς προσπαθούμε να τελειώσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες γιατί αλλιώς θα αλλοιωθεί η εικόνα του πρωταθλήματος και δεν θέλουμε να συμβεί αυτό».

Για την απόφαση που πήρε η Σούπερ Λιγκ να βοηθήσει τις ομάδες που έχουν προβλήματα:

«Πήραμε μια απόφαση οι ομάδες που έχουν πρόβλημα να παρακολουθούνται από ένα σύστημα της Σούπερ Λίγκ ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις ομάδες που έχουν προβλήματα. Όπως έχετε δει οι ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα έχουν κάνει ήδη κάποιες κινήσεις, μείωσης του μπάτζετ παίρνουν κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να εξυγιανθούν αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος. Θα πρέπει να στηριχθούν αυτές οι εταιρίες και να βοηθήσει και η πολιτεία ώστε να μπορέσουν να μπούνε σε μια τροχιά βιωσιμότητας».

Για τις 18 ομάδες στην Σουπερ Λιγκ:

«Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι δεν αντέχει ούτε τις 16 γιατί τουλάχιστον οι μισές ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Μας ήρθε μια πρόταση από την πολιτεία για τρείς ιστορικές ομάδες τον Ηρακλή, την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου και θεώρησαν ότι έπρεπε να αποκατασταθεί μια αδικία που υπέστησαν. Η Φούτμπολ Λιγκ ζήτησε από την Σούπερ Λιγκ να ανέβουν του χρόνου 4 ομάδες και να πέσουν 2. Πρέπει να δούμε από πού θα χορηγηθούν αυτές οι ομάδες, συζητάμε με ΟΠΑΠ αλλά δεν ξέρω που θα καταλήξει».

Για τον Ατρόμητο:

«Εμείς από την αρχή έχουμε βάλει τους στόχους μας, να κερδίσουμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, να μπούμε στα πλέι οφ και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνετε στο κύπελλο. Έχουμε ένα σοβαρό σύνολο και στο τέλος πιστεύω ότι θα πραγματοποιηθούν οι στόχοι μας».

Τέλος, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Φυτανίδη ο οποίος ήταν μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ:

«Δεν μας έχει γίνει ποτέ πρόταση από τον ΠΑΟΚ για τον Φυτανίδη. Ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με την ομάδα και τον πιστεύουμε πολύ γιατί έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα».



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: