Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Τσιάρτας: «Έχει δίκιο ο Ρανιέρι»

Η επιλογή του Κλαούντιο Ρανιέρι να χρησιμοποιεί τους πιο φορμαρισμένους διεθνείς είναι σωστή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για την Νέων;

Τσιάρτας: «Έχει δίκιο ο Ρανιέρι»
Τους πιο έτοιμους και φορμαρισμένους παίκτες θα είναι καλό να συνεχίσει να χρησιμοποιεί ο Κλαούντιο Ρανιέρ, όπως έκανε και στο παιχνίδι με την Φινλανδία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος χαφ τόνισε ότι κάτι τέτοιο είναι υπέρ της Εθνικής Ελλάδας και ο ομοσπονδιακός τεχνικός «οφείλει» να συνεχίσει την κληρονομιά που παρέλαβε από τον Φερνάντο Σάντος και να μην απουσιάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τις μεγάλες διοργανώσεις.

Παράλληλα, ο Τσιάρτας αναφέρθηκε και στο περιστατιικό με την Εθνική Νέων, λέγοντας ότι οι νεαροί διεθνείς θα πρέπει να τιμωρηθούν, χωρίς να τους εξοντώσουν με κάποια βαριά τιμωρία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Τσιάρτας στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Μιχάλη Τσόχο

Για το περιστατικό με την Εθνική Νέων και το ενδεχόμενο τιμωρίας τους από την ΕΠΟ

«Είναι κατακριτέο, αν όλα αυτά είναι στην πραγματικότητα. Δεν πρέπει να περάσει έτσι. Είναι παιδιά που έχουν επαγγελματικά συμβόλαια. Πρέπει να σέβονται την όποια περιουσία, το εθνόσημο, τις ομάδες που εκπροσωπούν και τις οικογένειές τους και ό,τι άλλο πρέπει να έχει ένας σωστά σκεπτόμενος άνθρωπος που βρίσκεται σε μία τέτοια αποστολή και όταν έχει αποκτήσει μία σχετική δημοσιότητα. Από την άλλη, όμως, όλη η αυτή η ιστορία έχει γίνει μείζον θέμα. Δεν λέω οι υπεύθυνοι να μην τιμωρηθούν. Το θέμα είναι αν πρόκειται για εξόντωση ή για συνέτιση.

Σίγουρα ο κάθε προπονητής με την προσωπικότητά του, με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται στα παιδιά και τους κανόνες που περνάει. Επίσης, είναι θέμα έμπνευσης και επιβλητικότητας στα παιδιά και είναι ανάλογη αντίδρασή τους. Αυτά τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν ότι πριν πάνε στην εθνική ομάδα, όπως είναι στις ομάδες τους. Αν υπήρχε χαλαρότητα, αν κάποιοι ξεπέρασαν τα όρια. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να περάσει έτσι. Όταν πρόκειται για Εθνική ομάδα, οι ευθύνες ανεβαίνουν αρκετά και ο καθένας πρέπει να τις αντιλαμβάνεται από νωρίς. Η κίνηση του καθενός έχει συνέπειες
».

Για τις εμφανίσεις της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Euro 2016 και τις πολυσυζητημένες επιλογές του Κλαούντιο Ρανιέρι:

«Μετά το Μουντιάλ υπήρξε αλλαγή στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας. Ανέλαβε ο κ. Ρανιέρι να διαχειριστεί μία κατάσταση και μία πορεία, μία κληρονομία που κουβαλάει η Εθνική. Οφείλει να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα, τις καλές πορείες και την παρουσία της ομάδας στις τελικές φάσεις Euro και Μουντιάλ. Κάποιες συγκυρίες δεν τον βοήθησαν να κάνει καλό ξεκίνημα. Οι παίκτες που επιλέχτηκαν δεν ήταν έτοιμοι από αγωνιστικής άποψης. Δεν είχε άμεση εικόνα και στο τέλος Αυγούστου γίνονται κάποια φιλικά και επίσημα ματς. Όσο είναι ανοιχτή η μεταγραφική αγορά είναι δύσκολο κάποιοι να είναι έτοιμοι. Ο Σαμαράς και ο Μήτρογλου ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Παρά το κακό ξεκίνημα που έχει κάνει η εθνική, εκείνο που έχει ανάγκη είναι ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα για να ηρεμίσει και με την αγωνιστική συμμετοχή των διεθνών να μπορέσουν να έρθουν στα επίπεδα που μας έχουν συνηθίσει. Τότε θα είναι πιο εύκολο για τον απροπόνητη να επιλέγει στους πιο φορμαρισμένος και να δουλέψει με αυτούς που θα έχει στη διάθεσή του. Η λογική οι πιο φορμαρισμένοι και έτοιμοι αγωνιστικά πρέπει να παίζουν. Αν υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, αυτό θα το αποφασίσει ο προπονητής. Κατά την προσωπική μου άποψη, επειδή μιλάμε για Εθνική ομάδα και πρέπει να επιλέξεις σε 20 – 25 παιδιά και είναι σε καλή κατάσταση, από αυτούς περιμένεις το καλό αποτέλεσμα. Αν οι εξαιρέσεις μπορούν να βοηθήσουν και με το ρίσκο που θα πάρει ο προπονητής, μπορεί να του βγει
».

Για τη νίκη με την Βόρειο Ιρλανδία πριν από 11 χρόνια, όταν είχε εκτελέσει εκείνος εύστοχα το πέναλτι που μας έστειλε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 με τα… γνωστά αποτελέσματα:

«Σίγουρα ήταν ένα καθοριστικό πέναλτι, με τις συνέπειες που όλοι ξέρουμε. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε αυτό. Καταφέραμε και απομονώσαμε σε μεγάλο ποσοστό τη σημασία του αγώνα και προσπαθήσαμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: