Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Κουταλιανός: «Το πίστευε ο Παναθηναϊκός»

Το «κλειδί» της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο, ήταν πίστη των «πρασίνων» πως θα το γυρίσουν, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μιχάλης Κουταλιανός.

Κουταλιανός: «Το πίστευε ο Παναθηναϊκός»
Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την πίστη του παρά τη διαφορά του Ολυμπιακού και έτσι πήρε τη μεγάλη νίκη στο Κύπελλο στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Μιχάλης Κουταλιανός.

Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου έπλεξε το εγκώμιο του Πανιωνίου για το ταλέντο που διαθέτει το ρόστερ του, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως στόχος των «θαλασσί» είναι η γρήγορη παραμονή, προκειμένου να αποβάλλουν το άγχος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιχάλης Κουταλιανός στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Βαγγέλη Νεραντζιά:

Για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος είχε προβλήματα όλο αυτό το διάστημα με την άδεια και εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς. Στο τέλος ο Πανιώνιος κατέβηκε με τους έφηβους, αλλά πρόκειται για μία αξιόλογη ομάδα με πλούσιο ταλέντο. Στο παιχνίδι οι παίκτες μας ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις και σεβάστηκαν απόλυτα τον αντίπαλο. Είχαμε μία δίκαιη επικράτηση αν και αυτά τα παιχνίδια κρύβουν παγίδες, γιατί ειδικά ο Πανιώνιος έχει ταλέντο και ένθερμο κοινό. Ο Πανιώνιος είναι ιστορική ομάδα με μπασκετικό κοινό. Αν μη τι άλλο ήταν ένα παιχνίδι που το ευχαριστήθηκαν όλοι. Ήταν ένα παιχνίδι που είχε φαβορί και εμείς ευτυχώς το επιβεβαιώσαμε».

Για τον πλουραλισμό στην επίθεση στη νίκη επί του Πανιωνίου: «Είναι κάτι που θέλουμε να έχουμε ως ομάδα που είναι καινούρια. Δεν είχαμε την πολυτέλεια να δώσουμε πολλά φιλικά και έτσι ακόμα και το ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ ήταν στα πλαίσια των φιλικών μας. Μετά παίξαμε με Κηφισιά και Ελευσίνα και μετά μπήκαμε στο πρωτάθλημα. Έχουμε τον Τσάμη τον αρχηγό μας που είναι ένας φύση επιθετικός παίκτης. Ο Τζέιμς είναι ένας σκόρερ και περιμένουμε να μας δώσει ποιότητα σε οργάνωση. Μπορούμε να πάρουμε σκορ και από τα άλλα παιδιά σε όλες τις θέσεις και να μην ξεχάσω τον Στεφανίδη που είναι τιμή που τον έχουμε και τραβά την ομάδα στα δύσκολα. Επίσης, οι νεαροί Λαρεντζάκης, Σιόλογκας και Τολιόπουλος, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν τις ευκαιρίες τους».

Για τους στόχους του Κολοσσού: «Το ρόστερ είναι το κατά 70% ανανεωμένο. Κι εμένα είναι η πρώτη φορά που μου δόθηκε η ευκαιρία να σχεδιάσω την ομάδα. Στόχος είναι ένα να κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και να κάνουμε ταμείο στο τέλος. Βέβαια, μία γρήγορη παραμονή θα αποβάλει το άγχος από τους παίκτες αλλά και από το κοινό που πάντα μας πιστεύει. Το σίγουρο είναι πως θέλει υπομονή το καινούριο εγχείρημα που έχουμε ξεκινήσει».

Για τους φίλους των «θαλασσί»: «Σίγουρα όλα αυτά χρόνια ο Κολοσσός καλλιέργησε μία μπασκετική παιδεία και συνέπεια έχοντας δείξει σταθερότητα. Έχει γίνει μέρος της κοινωνίας και σίγουρα χωρίς τον κόσμο δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, γι’ αυτό χρειάζεται συνεχής προσπάθεια από όλους για να κρατάμε δίπλα τον κόσμο».

Για το ποιο ματς της πρεμιέρας του έκανε εντύπωση: «Σίγουρα αυτό στην Αμαλιάδα με τη νίκη του Κοροίβου. Η ΑΕΚ ερχόταν από μία καλή παρουσία στο Κύπελλο και ήταν ένα κλειστό παιχνίδι που δεν θα μπορούσα να στοιχηματίσω ποιος θα νικήσει. Θεωρώ ότι γενικά δεν υπήρξε μεγάλη έκπληξη. Οι μεγάλοι νίκησαν εύκολα. Αυτό πιστεύω ότι θα γίνεται σε όλη την κατηγορία. Βλέποντας και τα ρόστερ πιστεύω ότι θα γίνονται κλειστά ματς. Ο παράγοντας έδρα είναι ισχυρός, αλλά υπάρχουν αρκετές ισοδύναμες ομάδες εκτός Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και λίγο τον ΠΑΟΚ. Οπότε θα υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα».

Για το ματς Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Εξήγηση μπορεί να δώσει ο καθένας ανάλογα με αυτά που πιστεύει. Τεχνικά, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει το “φάντασμα” του ΟΑΚΑ για 39 λεπτά, παίζοντας πιο ελεύθερα. Αλλά, αν δεν λήξει το παιχνίδι δεν έχεις κερδίσει τίποτα. Έτσι, το ματς άλλαξε χέρια χωρίς να το καταλάβει. Πιστεύω ότι ένας σημαντικός παράγοντας είναι ότι δεν το παράτησε ο Παναθηναϊκός το ματς. Μάλιστα, βλέποντας από μία ψυχρή εικόνα το ματς έβλεπες την πίστη ότι θα το γυρίσει ο Παναθηναϊκός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: