Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ενίσχυση, ηρεμία, εκκαθάριση!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και στο εξής ο ΑΡΗΣ
Ξεκινώντας από το αγωνιστικό θα σημειώσω ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου το κύπελλο της Γ εθνικής γιατί πολύ απλά και αήττητος χωρίς να δεχθεί γκολ να το κατακτήσει ο ΑΡΗΣ δεν θα σημαίνει τίποτα απολύτως. Από την άλλη βέβαια αν χάσει  από οποιονδήποτε είναι αρκετό αυτό να του προκαλέσει πολλά και διάφορα εσωτερικά ζητήματα. Οπότε νίκη με την συμπαθέστατη Θύελλα Φιλώτα που μάλιστα δυο χρόνια έπαιζε με ορίτζιναλ φανέλες του Άρη χάρη στον αείμνηστο Στέφανο Γιώρη και πάμε παρακάτω.
ADVERTISEMENT
Μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ο AΡΗΣ μόνο αν έχει ηρεμία θα μπορέσει να μπει στον δρόμο της επανόδου εκεί όπου πρέπει να βρίσκεται. Για να υπάρχει ηρεμία, το βράδυ της Πέμπτης κινητοποιήθηκαν διάφοροι άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει η κονόμα, δεν έχουν κανένα προσωπικό νταλκά να εμπλακούν στον Άρη, δεν τους νοιάζει ποιος θα είναι πρόεδρος στον ΑΣ και αν το αγωνιστικό τμήμα θα το έχει υπό την σκέπη του ο οποιοσδήποτε. Για αυτό η...κρίση που γεννήθηκε κράτησε μόνο λίγες ώρες και η φωτιά έσβησε με την τοποθέτηση του Γιώργου Γαλανού περί διακριτών ρόλων μέσα στην ομάδα.
Για τον Καλαιτζίδη τα έχουμε σημειώσει κι άλλη φορά. Αυτός είναι ο υπεύθυνος για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Αυτός για τα καλά, αλλά και για τα άσχημα. Αν θα δικαιωθεί ή όχι μόνο το γήπεδο θα μας το φανερώσει. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι εκκαθαρίσεις του καλοκαιριού και το γεγονός ότι έκοψε το χαρτζιλίκι σε πολλούς, τον έχουν κάνει αντιπαθή σε κόσμο και κοσμάκη. Ορισμένοι εκδηλώθηκαν την Πέμπτη, άλλοι είναι πιο έξυπνοι και περιμένουν στην γωνία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι έχει το αλάνθαστο. Έχει μία δική του λογική που στο σημείο που φτάσαμε για τους εκτός ομάδας ίσως να είναι και εκνευριστική.
Εκνευριστική γιατί “Ο ένας του ξινίζει και ο άλλος του βρωμάει”, όπως λένε οι... εχθροί του σκεπτικού του. Δικές του οι επιλογές, δικές του και οι ευθύνες, αλλά όπως σωστά λέει και ένας φίλος. Αν φύγει ο Καλαιτζίδης (και ο κάθε Καλαιτζίδης) αυτό που μένει είναι οι επιλογές του και ο ΑΡΗΣ.
Θεωρώ ότι ο Σιαλμάς θα είναι παίκτης του ΑΡΗ από την Δευτέρα, όπως και 3-4 ακόμα παίκτες για τους οποίους απομένουν μόνο τα τυπικά. Για τα επόμενα 11 παιχνίδια πρωταθλήματος, λοιπόν, ο ΆΡΗΣ θα πρέπει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην έχει πολλές απώλειες. Από τον Γενάρη και έπειτα (14η αγωνιστική ως το τέλος) με Σανιά, Νλουντούλου, αλλά και περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει πρόβλημα. Το ζήτημα είναι πόσους από τους 33 βαθμούς θα πάρει ως τότε και πόσους φυσικά θα πάρουν και οι άλλες ομάδες και κυρίως ο Πανσερραικός.
Αν λοιπόν υπάρχει ενίσχυση και υπάρχουν και τα αποτελέσματα, θα υπάρχει και ηρεμία που μπορεί να διαταραχθεί...εξωαγωνιστικά μόνο αν δεν τρέξει η εκκαθάριση. Είναι από τα πλέον σημαντικά ζητήματα και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται το πλέον σημαντικό. Ας κοιτάξουν λοιπόν άπαντες (ΑΣ, ΠΑΕ, Γαλανός, ΚΜΑ) να τρέξουν το θέμα της εκκαθάρισης και πρώτιστα να παρουσιάσει ο κ. Γαλανός τους εκκαθαριστές όπως έχει δεσμευτεί για να...πιεστούν και οι φορείς να ξεκινήσει η διαδικασία.
ΥΓ1 Ο κ. Γούμενος καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ύψους 13 εκ ευρώ. Ο κ. Σαββίδης πλήρωσε 815.000 σύμφωνα με την Arena Press και έσβησε 5,7 εκ ευρώ, αλλά κανείς δεν το είπε όταν αυτό συνέβη, αλλά ανακαλύφθηκε τώρα! Παράλληλα ετοιμάζεται το κράτος να σβήσει προσαυξήσεις 19 εκ ευρώ. Την ίδια στιγμή ο ΑΡΗΣ “ευνοήθηκε σκανδαλωδώς” όταν με δικαστική απόφαση “γλίτωσε” ΣΥΝΟΛΙΚΑ από 7 εκ ευρώ με το άρθρο 44, το οποίο από το 2004 ως και σήμερα πλήρωνε κάθε χρόνο κανονικά στο δημόσιο. Η μία ομάδα ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ και έπαιρνε κανονικά αδειοδότηση παρά τις καταδίκες των φυσικών προσώπων παγώνοντας τα χρέη της. Η άλλη ομάδα διαλύθηκε και βρίσκεται στην Γ εθνική και τα φυσικά πρόσωπα που ευθύνονται πραγματικά (γιατί υπάρχουν και ορισμένοι θύματα των καταστάσεων) είχαν μέχρι τώρα “παγωμένες” τις εις βάρος τους διώξεις.
ΥΓ2 Κάνουν όλοι χουλιαμά με το χρέος του ΑΡΗ στην ΔΕΗ, αλλά να κάνουν και αυτοί που χρησιμοποιούν το κρατικό γήπεδο και την ΔΕΗ την πλήρωνε η Νομαρχία, δείχνει και το μέγεθος της φαυλότητας και των...αξιών στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο ΑΡΗΣ επέλεξε τον δρόμο με τα αγκάθια όσο δύσκολος και αν είναι αυτός. Ούτε κρατικοδίαιτες... λαμογιές, ούτε εξευτελιστικές αλλαγές... ΑΦΜ. Όσο ανεβαίνεις τον Γολγοθά σου τα χτυπήματα θα είναι πολλά. Στο τέλος της διαδρομής θα ξέρεις όμως για μία ακόμα φορά γιατί είσαι ΑΡΗΣ και όχι ομάδα ΔΕΚΟ ή ομάδα με το...επώνυμο άλλης. ΑΡΗΣ παντού και πάντα!
ΥΓ3 Ντροπή και αίσχος η απομάκρυνση Καραμελίδη από την ΚΕΔ!!!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: