Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Πουρσανίδης: «Ομάδα του Σίλβα ο φετινός Ολυμπιακός»

Στην παρουσία του Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του φετινού Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Ηλίας Πουρσανίδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για την απουσία του Καμπιάσο και τον Κώστα Φορτούνη.

Πουρσανίδης: «Ομάδα του Σίλβα ο φετινός Ολυμπιακός»
(Photo: InTime)

Παράλληλα, ο παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών τόνισε ότι η σημερινή αναμέτρηση με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ είναι κρίσιμη, αλλά θα πρέπει να κερδίσουν τους Κροάτες για να μπορέσουν να αποδώσουν οι καρποί της νίκης στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Πουρσανίδης στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για τις διαφορές του Ολυμπιακού της σεζόν 1998/99 με τη σημερινή ομάδα του Σίλβα: «Δεν έχει να κάνει με την ουσία αν παίζουν Έλληνες ή ξένοι. Εκείνος ο Ολυμπιακός με τον σημερινό Ολυμπιακό είναι πιο μεγάλος σύλλογος, είναι πιο έμπειρη, όλος ο σύλλογος είναι πιο έμπειρος. Έχει και ποιοτικότερους παίκτες, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα ο Ολυμπιακός έχει πάρει πολλά αποτελέσματα συνέχεια στην Ευρώπη, κάτι που δεν κάναμε εμείς με κάποιες εξαιρέσεις».

Για το αν το περίμεναν οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν τόσες πιθανότητες από την κλήρωση των ομίλων: «Ο Ολυμπιακός από την κλήρωση και η Ντιναμό θεωρώ ότι οι δύο ομάδες είπαν ότι αυτός είναι ο αντίπαλος μπορεί να πάρουμε κάτι. Και η Ντιναμό πήρε αποτέλεσμα από την Άρσεναλ, την οποία εμείς κερδίσαμε στο Λονδίνο. Σήμερα χωρίς άγχος και στηριγμένοι σε αυτό που δείχνει ο Ολυμπιακός, μία ομάδα που παλεύει, μία ομάδα του προπονητή και μία ομάδα σε καλό επίπεδο και έχει πολύ καλή χημεία, αυτό το ματς πρέπει να το πάρει σοβαρά από την αρχή και να πάρει θετικό αποτέλεσμα».

Για τις συνθήκες του αγώνα τον Δεκέμβριο του 1998: «Ήταν παγωμένο το γήπεδο, δεν ήταν το χιόνι. Επιστρατεύτηκε τσάρτερ για να μας φέρει άλλα παπούτσια, αφού και στο γκολ που δεχθήκαμε ο Κυριάκος έχασε την ισορροπία του, ήταν πρωτόγνωρες οι συνθήκες ακόμα και για τους παίκτες της Κροάσια. Ζοριστήκαμε πολύ σε εκείνο το παιχνίδι».

Για την απουσία του Καμπιάσο από το σημερινό ματς: «Ένα από αυτά που μου αρέσουν στον Σίλβα είναι πως έχει καταφέρει, ή αυτό δείχνει τουλάχιστον αυτή την περίοδο, να μην νιώθουμε διαφορά με τις αλλαγές που κάνει στην ενδεκάδα ή στα πρόσωπα γενικότερα στην ομάδα του. Έχει να διαχειριστεί ένα πολύ καλό ρόστερ, με ποιοτικούς και γρήγορους παίκτες, που είναι ποδοσφαιριστές συνόλου. Κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν η ομάδα δεν πάει καλά και αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας, αν και στην Ελλάδα αρκεί μία ενέργεια του Τσόρι για να πάρει αποτελέσματα. Ένα συστατικό που έχουν οι προπονητές, τουλάχιστον από τη δική μου εμπειρία, έχουν κάποια κολλήματα και αυτά δεν τους βοηθούν να γίνουν καλύτεροι προπονητές. Ο Σίλβα δεν δείχνει να έχει τέτοια. Δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με παίκτες όπως ο Κασάμι που ήταν φευγάτος. Ένας ακομπλεξάριστος προπονητής, ο οποίος στο μυαλό του έχει μόνο το ποδόσφαιρο, είναι σημαντικός και είμαστε τυχεροί που συνεργαζόμαστε μαζί του. Δεν πρέπει να στεκόμαστε στα λόγια του, αλλά σε αυτά που κάνει στο γήπεδο η ομάδα του. Υπάρχει ένας παίκτης που είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του και αλλάζει την εικόνα του Ολυμπιακού. Μιλάω για τον Κώστα Φορτούνη. Προχθές με την ΑΕΚ στο α’ μέρος δεν ήταν καλός, δεν είχε λύσεις, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Δεν ήταν ουσιαστικά καλός, όπως θέλουν οι παίκτες, ο προπονητής και ο κόσμος. Η είσοδος του Φορτούνη, ακόμα και στο ματς με την Μπάγερν, άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του. Εύχομαι τα μυαλά του να μην πάρουν αέρα, αν και δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο με την περίπτωσή του. Φαίνεται από τον τρόπο του πως είναι μυαλωμένος και δεν θα καβαλήσει το καλάμι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: