Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Aπό τον νόμο της Λεωφόρου στο νόμο του ΟΑΚΑ!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την καταπράσινη Δευτέρα με τις νίκες του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννενα στη Λεωφόρο και του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο μπάσκετ στο ΟΑΚΑ.
Αυτή η Δευτέρα ήταν μία καταπράσινη Δευτέρα. Άρχισε με το 3-1 επί του ΠΑΣ και μια εμφάνιση καλύτερη από προηγούμενα παιχνίδια και την Λεωφόρο να χαίρεται για το τρίποντο, που διατηρεί την ομάδα στο -3 από την κορυφή. Και ολοκληρώθηκε με το πάρτι στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε λίγες ημέρες κέρδισε τον Ολυμπιακό, επέστρεψε δυναμικά στην κορυφή του πρωταθλήματος και έδειξε, ότι η φετινή χρονιά είναι δική του.
ADVERTISEMENT
Στην Λεωφόρο το ρεκόρ συνεχίζεται. Η ομάδα έχει να χάσει έναν χρόνο ακριβώς. Τελευταία ήττα ήταν πέρυσι στις 19 Οκτωβρίου από τον ΟΦΗ με 2-1 και μετά έχει αρχίσει ένα σερί με μόνο δύο ισοπαλίες και συνεχόμενες νίκες. Μιλάμε πλέον για τον νόμο της Λεωφόρου. Μπαίνεις μέσα και εύκολα, η δύσκολα χάνεις. Κόντρα στον ΠΑΣ ο Παναθηναϊκός το ματς-παγίδα το έκανε εύκολο στο 2-0, μετά έγινε δύσκολο με το 2-1 και το έκλεισε με ένα τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις. Κρατάω την φρεσκάδα που έδειξε η ομάδα, το γεγονός, ότι παρουσιάστηκε σε καλή κατάσταση κάτι, που δεν συνέβαινε συχνά μετά τις διακοπές του πρωταθλήματος και ότι υπήρχε θέληση, πάθος, διάθεση από όλους.
Για άλλο ένα παιχνίδι η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν σε πολύ καλά επίπεδα με εξαίρεση μία, δύο στιγμές του αντιπάλου, αλλά το γκολ το δέχθηκε από ένα πέναλτι, που δόθηκε για χέρι του Ταυλαρίδη. Τρία γκολ έχει δεχθεί η ομάδα σε επτά παιχνίδια, τα δύο από πέναλτι και το ένα από φάουλ. Κόντρα στον ΠΑΣ, όμως, η ομάδα έβγαλε και φάσεις εκτός από τα τρία γκολ και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα χωρίς τον Μπεργκ μέσα και αυτό έχει σημασία. Φυσικά κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Ζέκα, που έβγαλε και τις δύο ασίστ, στα γκολ του Καρέλη και του Αμπέντ. Σίγουρη η παρουσία και του Τελάντερ στην άμυνα, κέρδισε και το πέναλτι από την αγκωνιά του Μπέριου.
Η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Μαρινάκη σαν δεξί μπακ. Ο Αμπέντ έκλεισε με ωραίο γκολ το παιχνίδι, πήρε πρωτοβουλίες, αλλά δύο-τρεις φορές γλίστρησε στην διάρκεια του αγώνα. Η ποιότητά του πάντως ξεχωρίζει και θα φανεί στη συνέχεια. Ο Καρέλης έβαλε το πιο καθοριστικό γκολ του αγώνα, το πρώτο, διότι έδιωξε το άγχος από τους συμπαίκτες του και έφθασε τα τέσσερα φέτος. Η νίκη ήρθε και πλέον η ομάδα πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όπου θα έχει και τον Μπεργκ στην ενδεκάδα, αφού έδειξε ο Σουηδός στο μισάωρο, που αγωνίστηκε, ότι είναι απόλυτα καλά.
Ο Αναστασίου παρουσίασε μία ομάδα συμπαγή αμυντικά, αλλά πιο καλή δημιουργικά από προηγούμενα παιχνίδια και «κλείδωσε» τη νίκη με την είσοδο του Κουτρουμπή στο παιχνίδι, αφού έκλεισε τους χώρους στον άξονα. Ίσως, όμως, θα έπρεπε να βγάλει από το παιχνίδι τον Πέτριτς αντί του Καρέλη, ο οποίος με την ταχύτητά του μπορούσε να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα, ενώ ο Πέτριτς λόγω του προσωπικού του προβλήματος είχε χάσει σχεδόν όλες τις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας.
Για τον διαιτητή Λαμπρόπουλο θα πω μόνο, ότι προκάλεσε με την κάρτα που έβγαλε στον Ζέκα (έφθασε τις τρεις)για μία διαμαρτυρία την στιγμή που μία φορά ο Στρούνα και δύο φορές ο Τσάβες αντέδρασαν πολύ χειρότερα για κάποιες αποφάσεις, αλλά κάρτα δεν πήραν σε αυτές τις φάσεις (ο Τσάβες την πήρε στο 82' τελικά). Επίσης το να έχει ο Παναθηναϊκός 18 φάουλ και ο ΠΑΣ 14 όταν ο Παναθηναϊκός έχει 58% κατοχή είναι άλλη μία επιβεβαίωση, ότι ο Λαμπρόπουλος χόρεψε στους ρυθμούς των διαιτητών, που για να δώσουν φάουλ στον Παναθηναϊκό πρέπει να… «ματώσουν» οι «πράσινοι». Κλάδεμα στον Μπεργκ στο 85 από τον Μιχαήλ ποτέ δεν βγήκε η δεύτερη κίτρινη κάρτα. Όπως και ο βοηθός Μαγιάννης, που στο πρώτο ημίχρονο δεν είδε το χέρι του Τσάβες μπροστά στα μάτια του και στην εξέλιξη έγινε φάση για τον ΠΑΣ. Ανθρώπινα λάθη…
Το ίδιο… ανθρώπινη ήταν η αντίδραση του Λαμπρόπουλου, που διέκοψε το παιχνίδι, για να σταματήσουν τα συνθήματα κατά του Μαρινάκη και να κατέβει και ένα πανό. Ξεσήκωσε το γήπεδο ο Λαμπρόπουλος που ενήργησε λες και ήταν… πατέρας του ο Μαρινάκης και κατάφερε τελικά όλο το γήπεδο στη συνέχεια να φωνάζει πιο έντονα κατά του προέδρου του Ολυμπιακού..Μήπως να καλέσουν σήμερα τον Παναθηναϊκό σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκα, για να του αφαιρέσουν τρεις βαθμούς; Για να μάθουν τα …παλιόπαιδα που ήταν στο γήπεδο και να μην ξαναφωνάξουν σύνθημα κατά του προέδρου του Ολυμπιακού…
Και από τον νόμο της Λεωφόρου πάμε στον νόμο του ΟΑΚΑ. Παλικαρίσια και ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ νίκη του Παναθηναϊκού, που φέτος είναι άλλη ομάδα σε σχέση με πέρυσι και από την πρώτη ημέρα έδειξε σε κύπελλο και πρωτάθλημα, ότι είναι και πάλι το αφεντικό στην Ελλάδα. Όταν έχεις γυρίσει από την Ρωσία ξημερώματα Κυριακής μετά από ένα παιχνίδι Ευρωλίγκα, που έγινε την Παρασκευή το βράδυ κόντρα στην Κούμπαν παίζεις Δευτέρα με τον Ολυμπιακό μένεις πίσω στο σκορ 15 πόντους και στο τέλος κερδίζεις και με +4, ενώ θα μπορούσες να κερδίσεις με +10, αυτό και μόνο τα λέει όλα….

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: