Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

«Ο παίκτης δεν είναι… σακί»

Την προχειρότητα που υπάρχει στην Ελλάδα στο θέμα της μεταφοράς τραυματία παίκτη έθιξε ο Νίκος Γκούρτσας. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ 94,6, ο εκπαιδευτής διασώστης σχολίασε δηκτικά το περιστατικό της Λάρισας.

«Ο παίκτης δεν είναι… σακί»

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη «Έφεση της Τρίτης», ο διασώστης και εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ έκανε λόγο για απίστευτη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα στην Ελλάδα.

Αφού σημείωσε λοιπόν χαρακτηριστικά ότι ένας τραυματίας ποδοσφαιριστής «δεν είναι σακί», εξήγησε το γενικότερο πρόβλημα εκπαίδευσης και ελλείψεων που υπάρχει.


Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Γκούρτσας

Για τους τραυματιοφορείς της Λάρισας: «Δεν ξέρω ποιες είναι οι ιδιότητές τους, αλλά ξέρω σίγουρα ότι δεν είναι επαγγελματίες. Η μεταφορά ενός τραυματία ποδοσφαιριστή υπόκειται σε κανόνες κι ένα πρωτόκολλο. Ο παίκτης δεν είναι… σακί».

Για το πώς πρέπει να γίνεται η μεταφορά ενός τραυματία παίκτη: «Πρέπει εκείνοι που αναλαμβάνουν τη φροντίδα του να έχουν μια στοιχειώδη εκπαίδευση. Αν δεν είναι επαγγελματίες διασώστες, πρέπει τουλάχιστον να διαθέτουν κάποιες βασικές γνώσεις για τη μεταφορά του τραυματία».

Για τις ελλείψεις που υπάρχουν στη χώρα μας: «Έχουμε μεγάλες ελλείψεις και σε θέματα εξοπλισμού και σε θέματα εκπαίδευσης. Υπάρχουν γήπεδα Σούπερ Λίγκας που δεν διαθέτουν απινιδωτή καρδιάς. Οπότε δεν χρειάζεται να πούμε τι συμβαίνει στις χαμηλότερες κατηγορίες. Σε έναν χώρο όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες κόσμου, ποδοσφαιριστές, προπονητές λείπει το βασικό όργανο που μπορεί να επαναφέρει σε λειτουργία την καρδιά σε περίπτωση κάποιου επεισοδίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: