Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ο παρανομαστής της Άρσεναλ και η αφετηρία της... 20ετίας!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για το κοινό παρανομαστή ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ντινάμο και το ξεκίνημα 20ετίας που κυνηγά ο Μάρκο Σίλβα στο Ζάγκρεμπ.
Δεν του είναι... ξένο, ως διαδικασία. Κάθε άλλο. Σχεδόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, υπάρχει στην ατζέντα του Ολυμπιακού ένας πρώτος «τελικός». Μια αναμέτρηση από εκείνες που αποτελούν «πυξίδα» στην ευρωπαϊκή του διαδρομή. Πέρσι ήταν η Μάλμε στη Σουηδία, πριν δύο χρόνια η Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, τώρα η Ντινάμο στο Ζάγκρεμπ.
ADVERTISEMENT
Γνωστό λοιπόν για τους Πειραιώτες το «σενάριο». Η επιτακτική ανάγκη να μην χάσεις στην έδρα του αντιπάλου που θεωρητικά ξεκινά από 4η τύχη στο γκρουπ. Ο βαθμός που σου δίνει προνόμιο για την 3η θέση, η νίκη που ανεβάζει την προσδοκία σου στον ουρανό.
Τα καλά νέα; Η διαφορετική εκκίνηση σε σχέση με τα ακριβώς προηγούμενα. Αυτή τη φορά είναι η 3η αγωνιστική και όχι η 2η. Άρα κάποιες εβδομάδες παραπάνω, στον δρόμο για την ομοιογένεια και τον βαθμό ετοιμότητας. Τα καλύτερα: Το δώρο που έκαναν οι Ερυθρόλευκοι στον εαυτό τους, πριν από τρεις εβδομάδες στο Λονδίνο.
Μια νίκη που παίζει και... αύριο τον ρόλο της. Γιατί πλέον ο Ολυμπιακός μπορεί και με έναν βαθμό στο Ζάγκρεμπ να βρεθεί με τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη θέση. Πόσο μάλλον αν η Μπάγερν δεν χάσει την ίδια ώρα στο Emirates.
Αυτά όμως είναι... φιλολό. Λόγια. Και όπως πολύ εύστοχα εξήγησε ο Πορτογάλος τεχνικός, στο ποδόσφαιρο πρέπει να προετοιμάζεσαι μόνο για τη νίκη. Τα παιχνίδια του... μυαλού με τα δύο αποτελέσματα, συνήθως δεν είναι όσο «ευεργετικά» φαίνονται στην πρώτη τους  ανάγνωση.
Στο δια ταύτα λοιπόν: Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται απέναντι σε μια ομάδα που ήδη έδειξε τα δόντια της με τη δική της νίκη επί της Άρσεναλ. Άρα ούτε αδύναμη είναι, ούτε αουτσάιντερ. Και κυρίως βρίσκονται απέναντι σε μια ομάδα που παίζει... ρέστα. Γιατί στους Κροάτες ο πόντος δεν φαίνεται να φτάνει.
Και εκείνοι όμως με τη σειρά τους όμως ξέρουν ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι ο αντίπαλος που επιτρέπει μεγάλα «ρίσκα». Συμπτωματικά και πάλι μέσω Άρσεναλ. Άρα δύσκολα θα εμφανιστούν στο γήπεδο με το πόδι πατημένο στο γκάζι.
Θα είναι λοιπόν πιθανότατα μια βραδιά υπομονής. Και για τους δύο. Και οι Πειραιώτες ως τώρα τέτοιες νύχτες έχουν τον τρόπο τους να τις κάνουν δικές τους. Το έκαναν με τη Μπάγερν και ήταν στο κόλπο ως το 89΄. Το έκαναν στην Τούμπα και βρέθηκαν με ένα σπουδαίο τρίποντο στα χέρια. Το έκαναν και το Σάββατο με την ΑΕΚ, καταλήγοντας με θρίαμβο όταν ο Δέλλας αποφάσισε να «ανοίξει» το γήπεδο.
Αν συμβεί και στο Ζάγκρεμπ; Ο Μάρκο Σίλβα θα βάλει πλώρη να... αποτρελάνει τους φίλους του Ολυμπιακού. Και ας είμαστε ακόμη στον Οκτώβρη. Με 7 στα 7, νίκες στα ντέρμπι, διπλό στο Emirates και αποτέλεσμα υποθήκη-πρόκρισης στο Μαξιμίρ, ο Πορτογάλος θα έχει το καλύτερο ξεκίνημα που συνέβη σε προπονητή των Ερυθρόλευκων. Από τότε που ο Ολυμπιακός μαθαίνει να ζει «παράλληλα» σε Ελλάδα και Τσάμπιονς Λιγκ τους πρώτους μήνες της σεζόν. Το ξεκίνημα μιας ολόκληρης 20ετίας...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: