Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Προβληματισμός, το... καλό -4 και μία φωτογραφία!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τη νίκη του Παναθηναϊκού, τον προβληματίζει η δομή του «ερυθρόλευκου» ρόστερ και όχι η ποιότητα του και παραθέτει μία φωτογραφία που εξηγεί πολλά.
Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να ζει υπό καθεστώς αμφισβήτησης και πίεσης για περίπου 3 μήνες ακόμη. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε ηρεμία. Το πιο σημαντικό πράγμα αυτή την εποχή.
ADVERTISEMENT
Στο ντέρμπι είδα τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν όσα και ό,τι ακριβώς θα ήθελα να βλέπω από τους παίκτες της δικής μου ομάδας.
Τι είναι αυτά;
Να μη χάνουν το μυαλό τους όταν βρίσκονται με διαφορά πίσω στο σκορ και με συγκέντρωση, άμυνα και υπομονή να «γυρίζουν» το ματς. Το έκανε ο Παναθηναϊκός, με τον Ολυμπιακό να προτιμά να βγαίνει εκτός λογικής. Πνευματικά ανέτοιμος για δεύτερη φορά σε ένα δεκαήμερο. Τα γκολ φάουλ στο τέλος του ημιχρόνου, το κάρφωμα που δέχτηκε από τον Κούζμιτς μετά από επαναφορά στην πλάγια γραμμή και οι επιθετικές επιλογές είναι κάτι που συναντάς σε παιδικό πρωτάθλημα.
Θα ήθελα από τον Ολυμπιακό να μείνει πιστός στο πλάνο του, αλλά το έκανε ο Παναθηναϊκός και αυτό. Στην άμυνα παρά τα προβλήματα της πρώτης περιόδου, οι «πράσινοι» επέμειναν. Τα τρίποντα σταμάτησαν να μπαίνουν. Ξεκίνησαν με 6/8 και κάποια στιγμή είχαν 6/21!
Θα ήθελα από τους παίκτες του Ολυμπιακού να βουτάνε στο παρκέ για τη διεκδικούμενη μπάλα. Μόνο ο Σπανούλης το έκανε μία φορά και άλλη μία ο Πρίντεζης.
Θα ήθελα ο ηγέτης του Ολυμπιακού από τη στιγμή που επιθετικά δεν ήταν καλά, να προσάρμοζε το παιχνίδι του με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθούσε περισσότερο. Μπορείς να βοηθήσεις και χωρίς να σουτάρεις. Ο Σπανούλης είχε 3/11 σουτ και 0/2 βολές, 10 ασίστ και 7 λάθη. Αντιθέτως είδα τον Νικ Καλάθη να έχει 1/10 σουτ (επίσης τραγικό), αλλά να έχει μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του.
Θα ήθελα ο Ολυμπιακός να βρίσκει ρυθμό από την άμυνα, αλλά και αυτό ο αντίπαλος το έκανε. Εκτός από το πρώτο δεκάλεπτο.
Θα ήθελα οι καινούριοι ξένοι παίκτες να διαθέτουν κάποια μικρή έστω προσωπικότητα, αλλά μάταια. Ο Γιανγκ χωρίς λειτουργικό pick ‘n’ roll είναι σέντερ της σειράς. Ο Μιλουτίνοφ αντί να καρφώσει χάνει το καλάθι από κάτω και μετά από λίγο παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και αντί να τελειώσει, βγάζει τη μπάλα έξω. Λες και έπαιζε με το 24άρι. Ο Χάκετ δεν κοιτάζει καν το καλάθι. Του έδιναν κεντρικό διάδρομο και δεν τον έπαιρνε καν. Ο Στρόμπερι δεν έκανε το παραμικρό.
Μην πάμε στους καινούριους ξένους του Παναθηναϊκού. Από 10 πόντους οι Φελντίν και Πάβλοβιτς, αθόρυβος MVP ο Κούζμιτς και ο Ραντούλιτσα κομβικός στην τελευταία περίοδο με 6 πόντους.
Κάτι λείπει από τον Ολυμπιακό. Ας το βρουν οι προπονητές και ας το διορθώσουν. Αν δε μπορούν να το διορθώσουν, ας το αλλάξουν.
Πρώτος εγώ φωνάζω πως ακόμη είναι νωρίς και επιμένω σε αυτό. Οκτώβριο έχουμε, αλλά προβληματίζομαι για τη δομή του ρόστερ και όχι για τις ικανότητές του. Πιστεύω π.χ ότι ο Στρόμπερι είναι καλός παίκτης, αλλά ταιριάζει σε αυτόν τον Ολυμπιακό; Τέτοια ερωτήματα.
Ο Ολυμπιακός θέλει έναν σουτέρ και οπωσδήποτε ένα «τεσσάρι». Ο Σφαιρόπουλος και οι Αγγελόπουλοι στηρίζουν τον Αγραβάνη και καλά κάνουν. Στα κρίσιμα ματς όμως τον θέλω να βοηθάει. Στο ΟΑΚΑ έβγαλε φόβο, έκανε σκαστή πάσα στήθους σκαστή μέσα στη ρακέτα ή πήγε να δώσει στον Γιανγκ από την κορυφή και η μπάλα δεν έφτασε καν. (Να μου πεις εδώ έβγαλαν φόβο άλλοι, πιο έμπειροι το παλικαράκι δε θα έβγαζε).
ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ
Ο Ολυμπιακός έχασε μόλις 4 πόντους, ικανοποιητική διαφορά για την ουσία του θέματος που δεν είναι άλλο από το πλεονέκτημα της έδρας.
Μάλιστα αυτό ήταν μαγκιά του διότι οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να έχουν επικρατήσει με περισσότερους από 8-10 πόντους, αλλά είπαν να κάνουν μία προσπάθεια αυτοκτονίας στο τελευταίο δίλεπτο την οποία και φυσικά εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός.
ΘΕΜΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ο μοναδικός τρόπος να «χρυσώσεις» το χάπι των οπαδών είναι να κάνεις κίνηση για τον Κώστα Παπανικολάου. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καν ασχοληθεί μέχρι χθες τα μεσάνυχτα. Μήπως θα έπρεπε να το κάνει έστω και για επικοινωνιακούς λόγους. Ας τον πλησιάσει και  ας ακούσει το «όχι δε θέλω».
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Κριτική και προβληματισμοί κάνουν πάντα καλό. Δε μηδενίζω τίποτα και ειλικρινά πιστεύω πως σε 2 μήνες ο Ολυμπιακός θα είναι πολύ καλύτερος, όπως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες όμως.
Το θέμα δεν είναι αν το ρόστερ είναι ποιοτικό. Δεν επιδέχεται συζήτησης αυτό. Είναι και παραείναι.
Το θέμα είναι αν αυτοί οι παίκτες ταιριάζουν μεταξύ τους. Αν το παζλ συμπληρώνεται αρμονικά και ωραία.
ΥΓ: Ο Πρίντεζης θα κλατάρει. Οπωσδήποτε συντήρηση στα ματς της Α1 για το επόμενο διάστημα.
ΥΓ 2: Ο Ολυμπιακός στο 10λεπτο είχε 11 ασίστ και 2 λάθη. Τελείωσε το ματς με 17 ασίστ και 18 λάθη. Κάντε την αφαίρεση και θα καταλάβετε την εικόνα του στο παρκέ.
ΥΓ 3: Θέλει 22’’ για τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Στρόμπερι παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ και κάνει 1-2 βήματα έτοιμος να πετάξει τη μπάλα από τη μία ρακέτα στην άλλη. Ούτε τον χρόνο που απέμενε δεν ήξερε. Τελικά έδωσε πάσα στον αέρα. Βρείτε τη φάση σας παρακαλώ και δείτε πόσο αστείο ήταν.
ΥΓ 4: Επαναφορά από την πλάγια γραμμή και ο Κούζμιτς κάρφωσε με τον τελευταίο αμυντικό 3 μέτρα πίσω. Πως διάολο έγινε αυτό δε μπορώ να καταλάβω ακόμη. Μου θύμισε αρχές 90’s που ο διαιτητής δεν έδινε τη μπάλα στην επαναφορά και ο παίκτης έτρεχε, την άρπαζα και έκανε μακρινή πάσα.
ΥΓ 5: Εφτά επιθετικά ριμπάουντ, μηδέν πόντοι από δεύτερη επίθεση. Μάλιστα…
ΥΓ 6: Μπράβο στους Παπάπετρου και Μάντζαρη οι οποίοι έπαιξαν πάρα πολύ καλά. Πρίντεζης και Λοτζέσκι επίσης είναι πάντα εκεί όπως πρέπει.
ΥΓ 7: Οι λόγοι της νίκης του Παναθηναϊκού σε μία φωτογραφία. Απλά είναι τα πράγματα. Πέρυσι έβλεπες 4 ερυθρόλευκες φανέλες και μία πράσινη. Χθες είδες το αντίθετο.
Πρέπει να ξαναγίνουν 4 ερυθρόλευκες και μία πράσινη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: