Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Απάντηση της Pirelli στις κατηγορίες!!

Η Pirelli με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως δεν ευνόησε καμία ομάδα μετά τις κατηγορίες για μυστικές δοκιμές με τη Mercedes.

Απάντηση της Pirelli στις κατηγορίες
Καλά κρατεί ο θόρυβος για τις «μυστικές» δοκιμές της Pirelli με τη Mercedes, που έχουν γίνει αντικείμενο κριτικής από τις υπόλοιπες ομάδες της Formula 1. Ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του πρωταθλήματος με ανακοίνωσή του δηλώνει πως δεν έγινε τίποτα παράτυπο ή με σκοπό να πλήξει την ισονομία του πρωταθλήματος.

«Η Pirelli δεν ευνόησε καμία ομάδα και όπως πάντα ενήργησε με επαγγελματισμό, διαφάνεια και καλή πίστη. Τα ελαστικά που δοκιμάστηκαν δεν ήταν του φετινού πρωταθλήματος, αλλά ανήκαν σε ένα εύρος προϊόντων που βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης για την πιθανότητα ανανέωσης της συνεργασίας προμήθειας ελαστικών στο πρωτάθλημα της Formula 1. Καμία δοκιμή δεν έγινε με σκοπό να βοηθήσει την απόδοση συγκεκριμένων μονοθεσίων, αλλά για να δοκιμαστούν τα ελαστικά των μελλοντικών πρωταθλημάτων», αναφέρει η ανακοίνωση της Pirelli.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Πολ Έμπερι, τόνισε πως πρόθεση της Pirelli είναι να συνεχίσει τις δοκιμές, μάλιστα και με άλλες ομάδες. «Θέλουμε να κάνουμε κι άλλες δοκιμές εν όψει του 2014 και ελπίζουμε κι άλλες ομάδες να είναι πρόθυμες να μας βοηθήσουν. Ήδη είμαστε σε συζητήσεις με κάποιες από αυτές και ελπίζουμε κι άλλες να είναι διαθέσιμες, γιατί οι αλλαγές το 2014 θα είναι δραματικές και πρέπει να προσαρμοστούμε», δήλωσε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η δοκιμή με τη Mercedes δεν ήταν μυστική. «Δεν πιστεύω πως θα πάρουμε κανένα βραβείο… Τζέιμς Μποντ, γιατί κλείσαμε την πίστα της Βαρκελώνης στο όνομα της εταιρείας μας δύο μέρες μετά από το Grand Prix που έγινε εκεί, εμφανιστήκαμε εκεί με φορτηγά με το σήμα της Pirelli και με ένα μονοθέσιο της Mercedes με τα χρώματα της ομάδας. Αν θέλαμε να το κρύψουμε, τότε δεν κάναμε καλή δουλειά», τόνισε.
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: