Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Το πρόβλημα και η εξήγηση!!

Τα οικονομικά προβλήματα της ΚΑΕ Άρης, δεν ήταν κάτι άγνωστο για τους ανθρώπους τα διοίκησης και τους φιλάθλους της ομάδας. Η εγκληματική οικονομική πολιτική των διοικήσεων των προηγούμενων ετών, έχει δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο status. Το πρόβλημα δεν μπορούσε να λυθεί μέσα σε μερικούς μήνες. Πόσο μάλιστα όταν η προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης της ΚΑΕ, δεν έφερε φέτος τα επιθυμητά αποτελέσματα, λόγω των περιορισμένων εσόδων της ομάδας σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που σήμερα, υπάρχει πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας στην ομάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκκρεμότητες προς το προπονητικό επιτελείο, τους παίκτες και το υπαλληλικό προσωπικό της ΚΑΕ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η ΚΑΕ Άρης κλείνει την φετινή χρονιά με μια ζημιά της τάξεως των 50 χιλιάδων ευρώ. Οι λόγο συγκεκριμένοι. Τα εισιτήρια διαρκείας ήταν λιγότερα από τις αρχικές προβλέψεις (δεν ξεπέρασαν τα 1.300), οι εισπράξεις από τα εισιτήρια των αγώνων ήταν μικρότερες από τις προσδοκώμενες, τα χορηγικά προγράμματα δεν έτρεξαν βάση των αρχικών προβλέψεων, ενώ υπήρξαν και δικαστικά ζητήματα (η διαμάχη με Ηρακλή) που δέσμευαν συγκεκριμένα έσοδα από την ομάδα.
Στο Αλεξάνδρειο, όπως το www.arenafm.gr έχει αναφέρει, έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και έχουν φτιάξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολική εξόφληση των παικτών, του προπονητικού επιτελείου και του προσωπικού, μέσα στο καλοκαίρι. Την Δευτέρα θα γίνει η πρώτη κίνηση με τις πληρωμές προς όλους, με την μορφή έναντι, ενώ μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένονται τα έσοδα από τον ΕΣΑΚΕ και τον ΟΠΑΠ για να κλείσουν οι φετινές εκκρεμότητες.
«Η φετινή χρονιά ήταν μεταβατική. Από του χρόνου δεν θα έχουμε τα ίδια προβλήματα» ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ήδη ένα πλάνο δράσης που θα επιτρέψει στην διοίκηση να κινηθεί πιο ευέλικτα την νέα χρονιά. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Αγγέλου, επισημαίνοντας ωστόσο την δήλωση του ίδιο του προπονητή ότι, «ο Άρης είναι πάνω από πρόσωπα». Δηλαδή, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανανέωση της συνεργασίας των δυο πλευρών, ο Άρης θα προχωρήσει και θα αναζητήσει τον καλύτερο δυνατό αντικαταστάτη του.
Από την ερχόμενη εβδομάδα το κλίμα στην ΚΑΕ αναμένεται να διορθωθεί σημαντικά, μετά τις πρώτες πληρωμές και συζητήσεις με τους παίκτες. Αυτό που έχει σημασία είναι όλοι να αντιληφθούν την σημερινή γενικότερη οικονομική κατάσταση, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: