Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Σώθηκε ο σχεδιασμός!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την άδεια που πήρε ο Παναθηναϊκός, η οποία δεν του βάζει «εμπόδια» στις μεταγραφές.
Η απόφαση της επιτροπής να πάρει την άδεια ο Παναθηναϊκός έσωσε τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας και το πλάνο για τη νέα περίοδο. Και δίνει τη δυνατότητα στους «πράσινους» να κάνουν τις μεταγραφές, που θέλουν, με περιορισμένο μπάτζετ και μεγάλη υπομονή πάντα, διότι οικονομικά η στενότητα παραμένει. Ο Παναθηναϊκός -αν δεν αλλάξει κάτι στην ΟΥΕΦΑ με τον φάκελλο του ΠΑΣ- δεν θα συμμετάσχει στην Ευρώπη τη νέα περίοδο μετά από 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας.
Αυτό το περιμέναμε επί της ουσίας από το τέλος της περιόδου , αφού αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός με τα χάλια που παρουσίασε έχασε την θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Μπορεί η άδεια, που πήρε να μην του δίνει το δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη, αλλά είμαι σίγουρος ότι την δέχθηκαν με ανακούφιση Σαραβάκος, Νταμπίζας, Αναστασίου, διότι μπορεί να υλοποιηθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός και να αποκτηθούν οι παίκτες, που είναι στόχοι.
Αν δεν έπαιρνε την άδεια ο Παναθηναϊκός , οι περιορισμοί ήταν τέτοιοι, που θα ερχόντουσαν παίκτες πολύ μικρής αξίας και το ρόστερ θα αποδυναμωνόταν και άλλο. Παίκτες που δεν είναι τώρα καν στην μεταγραφική λίστα και που θα τίναζαν στον αέρα το πλάνο που έχει γίνει μέχρι τώρα. Για αυτό και ήταν σημαντική η άδεια, που πήρε χθες ο Παναθηναϊκός.
Και τελικά τώρα, που όλα τελείωσαν πρέπει να πούμε, ότι ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του δικαιώθηκαν που φώναζαν (κόντρα στις διαρροές του ....κόκκινου Σαρρή), ότι στο τέλος ο Παναθηναϊκός θα την πάρει την άδεια.
Προσοχή, όμως, μην φθάσουμε στο άλλο άκρο. Να πανηγυρίζουμε δηλαδή επειδή πήραμε την άδεια. Είναι δυνατόν να πανηγυρίζεις την χρονιά, που έμεινες εκτός Ευρώπης-αγωνιστικά-μετά από 16 ολόκληρα χρόνια; Παναθηναϊκός είμαστε μην τρελαθούμε κιόλας.
ΥΓ: Ο Αλαφούζος με την αγορά του «Απήλιον» και την εξασφάλιση της άδειας πήρε δύο σημαντικούς πόντους στην εκτίμηση του κόσμου. Στο χέρι του είναι να πάρει και άλλους και να μην τους χάσει στην διάρκεια της χρονιάς και ευχή όλων είναι να διδάχθηκε και να μην επαναλάβει τα πολλά και σημαντικά λάθη που έκανε σε όλη την διάρκεια της περσινής χρονιάς.
ΥΓ2: Για την επίσκεψη οπαδών του Παναθηναϊκού στην ΕΠΟ μετά την αρνητική εισήγηση του -απαράδεκτου- σε συμπεριφορά Δημητρίου ένα έχω να πω. Τα παιδιά πήγαν να ευχηθούν καλή επιτυχία στην επιτροπή εφέσεων.....Τρέλα πουλάτε , τρέλα πουλάμε! Φυσικά και καταδικάζω την κάθε μορφή βίας , ακόμα και λεκτική, αλλά δεν αντέχω άλλο να με κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα αυτοί που προκαλούν την βία όλα αυτά τα χρόνια και πουλάνε τρελίτσα στον κόσμο . Νησάφι πια , φθάνει!
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: