Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ένας για το τρεμπλ, άλλος για την έκπληξη!

Μπάγερν και Στουτγκάρδη αναμετρώνται απόψε στο Βερολίνο το Σάββατο 1 Ιουνίου (21:00) στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας. Έτοιμοι για το τρεμπλ οι Βαυαροί, ελπίζουν στην έκπληξη οι αντίπαλοί τους.

Ένας για το τρεμπλ, άλλος για την έκπληξη
Πήρε το πρωτάθλημα δια περιπάτου. Πήρε και το Champions League. Το Κύπελλο αποτελεί για την Μπάγερν το μικρότερο από τους μεγάλους στόχους που διεκδικεί φέτος, αλλά επειδή το κίνητρο του τρεμπλ είναι μεγάλο και η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που μένει, δεν θέλει να απολέσει την ευκαιρία στον τελικό απέναντι στη Στουτγκάρδη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Μια εβδομάδα μετά το θρίαμβο στο «Γουέμπλεϊ», στο τελευταίο παιχνίδι του Γιουπ Χάινκες στον πάγκο τους, οι Βαυαροί στον 19ο τελικό στην ιστορία τους στοχεύουν στο 16ο τίτλο τους στο θεσμό και πρώτο μετά το 2010. Παράλληλα εφόσον τα καταφέρουν θα γίνουν μόλις η έβδομη ομάδα που κάνει το τρεμπλ μετά τις Σέλτικ (1967), Άγιαξ (1972), Αϊντχόφεν (1988), Μαν. Γιουνάιτεντ (1999), Μπαρτσελόνα (2009) και Μίλαν (2010). Προβλήματα υπάρχουν για την Μπάγερν, καθώς πέραν των τραυματιών Μπαντστούμπερ και Κρόος, οι Ντάντε και Λουίς Γκουστάβο υποχρεώθηκαν να ενσωματωθούν στην εθνική Βραζιλίας.

Η Στουτγκάρδη μπορεί μεν να τερμάτισε μόλις δωδέκατη στην Bundesliga, αλλά με την παρουσία της και μόνο στον τελικό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά του, έχει κλείσει θέση στο Europa League. Η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία, που δεν υπολογίζει μόνο στον τραυματία Ντιντάβι, παίζει σε τελικό Κυπέλλου για πέμπτη φορά στην ιστορία της και διεκδικεί τον τέταρτο τίτλο της, πρώτο από το 1997.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και το 1986 στον τελικό, πάλι τότε στο Βερολίνο, με την Μπάγερν να νικά με 5-2 τη Στουτγκάρδη.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Μάνουελ Γκρέφε.πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: