Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ!

«Ντροπή, εμείς άμα θα παίζαμε θα είχαμε ψυχή»

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΤΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΗ. ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ! ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ.-

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ξέσπασαν χθες στο φαληρικό γήπεδο. Ίσως με τον πιο έντονο τρόπο στο νεόκτιστο «Καραϊσκάκη». Ο κόσμος τα έβαλε με τους παίκτες αλλά και με τον Σωκράτη Κόκκαλη φωνάζοντας αρχικά πολλά υβριστικά συνθήματα. Τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και μετά τη λήξη.

«Κοίτα πώς κατάντησες τον Ολυμπιακό»

Ο πρόεδρος του συλλόγου ελάχιστες φορές στο παρελθόν έχει μπει στο «μάτι» των οπαδών με αυτόν τον τρόπο.

«Πού είσαι τώρα Σωκράτη», έλεγαν με ειρωνική διάθεση οι φίλαθλοι, ενώ το σύνθημα «κοίτα πώς κατάντησες τον Ολυμπιακό», ακούστηκε πολλές φορές.

Ένα ακόμη γνωστό σύνθημα με αποδέκτη τη διοίκηση ήταν το «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό», ενώ δεν έμεινε ασχολίαστη η μακροχρόνια απουσία του προέδρου με το «ένα μήνα έλειπες στην Αμερική».

«Βγάλτε τις φανέλες…»

Η… μπάλα πήρε, φυσικά, και τους παίκτες, καθώς ο μόνος που τη «γλίτωσε» από τη γενική κατακραυγή φαίνεται ότι ήταν ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς αλλά και Όλοφ Μέλμπεργκ που αποθεώθηκε.

Το «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ» δόνησε για αρκετή ώρα την ατμόσφαιρα στο «Καραϊσκάκη», ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που αποκαλούσαν τους παίκτες «πουλημένους».

«Παίκτες πουλημένοι, ο Θρύλος δεν πεθαίνει», φώναζαν οι οπαδοί αλλά και «ντροπή, ντρομπή εμείς αμά θα παίζαμε θα είχαμε ψυχή».

Η αποθέωση Βαλβέρδε

Οι φίλαθλοι, μάλιστα, θυμήθηκαν και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, του οποίο το όνομα τραγουδήθηκε στο φαληρικό γήπεδο. Ο Ισπανός τεχνικός, άλλωστε, ήταν ιδιαιτέρως συμπαθής στους φίλους της ομάδας και όταν είχε αποχωρήσει πολλοί το είχαν χρεώσει στη διοίκηση.

Πέταξαν καθίσματα!

Το είδαμε κι αυτό στο «Καραϊσκάκη». Ήταν τόση η οργή των οπαδών που μόλις ο διαιτητής Δαλούκας σφύριξε τη λήξη μερικοί απ’ αυτούς έσπασαν και πέταξαν καθίσματα στον αγωνιστικό χώρο! Φαινόμενο το οποίο δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ σε εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού από τότε που ανακαινίστηκε το γήπεδο.

«Γιούχα» και στα αποδυτήρια

Η συνέχεια δόθηκε στα αποδυτήρια, με τους οπαδούς να επιχειρούν «ντου», αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να το αποτρέπουν Ωστόσο, από μακρινή απόσταση το συγκεντρωμένο πλήθος στόλισε με… κάμποσα «γαλλικά» τους ποδοσφαιριστές.

Πήγαν στου Ρέντη

Το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με τους παίκτες οι οπαδοί έξω από το «Καραϊσκάκη» ανάγκασε μια σημαντική μάζα (οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι μαζεύτηκαν συνολικά 800 άτομα!) να πάει στου Ρέντη και να περιμένει εκεί την «ερυθρόλευκη» αποστολή.
Με καδρόνια!

Στο προπονητήριο του Ολυμπιακού οι οπαδοί περίμεναν με πρωτοφανείς άγριες διαθέσεις. Το λέμε αυτό γιατί μερικοί απ’ αυτούς κρατούσαν ακόμη καδρόνια στο χέρι!

Τα 10 ταξί

Μόλις πληροφορήθηκαν το γεγονός οι άνθρωποι του συλλόγου κάλεσαν δέκα ταξί (!) στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» για να αποχωρήσουν από εκεί οι παίκτες.

Κάποιοι ερυθρόλευκοι, όπως ο Ντιόγκο, ο Μαρέσκα, ο Λεονάρντο, ο Ραούλ Μπράβο, ο Λεντέσμα και ο Ντάτολο έφυγαν με αυτοκίνητα φίλων τους που είχαν πάει στο γήπεδο, ενώ οι υπόλοιποι μαζί με το τεχνικό τιμ αποχώρησαν με τα ταξί μόλις τα πνεύματα ηρέμησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: