Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Δεν κατάλαβαν ότι όλοι κρίνονται, ή τόσο μπορούν; Ας απαντήσουν...!!

Γράφει ο  Στέλιος Γρηγοριάδης
Να, λοιπόν, η ευκαιρία. Τα δύο σερί ματς με τον Παναθηναικό. Γιατί το ένα, δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, δεν αρκεί. Με νίκη στο σημερινό παιχνίδι της Τούμπας πλησιάζει τον αντίπαλό του στον έναν βαθμό, αλλά για να τον ξεπεράσει χρειάζεται να τον νικήσει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Μιλάμε, ουσιαστικά, για έναν διπλό “τελικό”, με τη διαφορά ότι η “πρόκριση” θα χαμογελάσει στον ΠΑΟΚ μόνο εάν πάρει έξι βαθμούς στα δύο ματς. Διότι με νίκη στην Τούμπα και με ισοπαλία στη Λεωφόρο ο Παναθηναικός θα προηγείται με έναν βαθμό και θα εξακολουθεί να είναι το λογικό φαβορί για την πρωτιά.

Προφανώς, ο σημερινός αγώνας έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Διότι αν δεν τον κερδίσει ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει σχεδόν κανένα νόημα ο επόμενος. Αν μείνει η διαφορά των τεσσάρων βαθμών , ή αν γίνει διαφορά έξι βαθμών, ο ΠΑΟΚ θα έχει πει “αντίο” στον στόχο της συμμετοχής στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, καταλαβαίνει ότι όλη η χρονιά “παίζεται” απόψε στην Τούμπα.

Η ομάδα, για τους γνωστούς λόγους, “κατόρθωσε” να αποκλειστεί από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, “κατόρθωσε” πολύ πρόωρα να βγει νοκ άουτ από το Κύπελλο, “κατόρθωσε” να καταρρίψει απότομα και άγαρμπα την ψευδαίσθηση της διεκδίκησης του Πρωταθλήματος και, τώρα, στα πλέι οφ, κινδυνεύει με ένα ακόμη “κατόρθωμα”. Να μη βγει πρώτη, ίσως ούτε και δεύτερη.

Λογικά, υπάρχει ο φόβος να “σφραγίσει” απόψε ο ΠΑΟΚ μια πλήρως αποτυχημένη σεζόν. Εχει, όμως, τη δυνατότητα να αναπτερώσει τις ελπίδες του για την πρωτιά στα πλέι οφ και να συνεχίσει τη μάχη έως το τέλος του μίνι Πρωταθλήματος. Το ερώτημα είναι αν αυτή η ομάδα μπορεί. Δεν είναι αν θέλει, διότι φάνηκε ότι δεν λείπει η διάθεση από τους παίκτες, είναι αν έχει την ικανότητα να πετύχει στον στόχο της.

Ο λογικός παρατηρητής απαντάει πως όχι. Δεν ποντάρει κανείς στον ΠΑΟΚ όταν βλέπει ότι δεν μπορεί να σκοράρει και να νικήσει. Οταν επίσης βλέπει έναν Παναθηναικό πιο “φρέσκο”, πιο “τρεχαλατζή” και πιο τυχερό. Ο παράγοντας τύχη παίζει κι αυτός σημαντικό ρόλο. Στην Τρίπολη ο Παναθηναικός νίκησε τον Αστέρα με 4-0 και ούτε που κατάλαβαν οι παίκτες του πώς πέτυχαν τα τέσσερα γκολ. Ολα έπεσαν από τον ουρανό. Ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Αστέρα είχε καλές ευκαιρίες, είχε τρία δοκάρια, αλλά δεν νίκησε, γιατί πέρα από τις αδυναμίες του, αδικήθηκε και από τις συγκυρίες.

Λίγοι πιστεύουν, είναι η αλήθεια, ότι ο ΠΑΟΚ θα τα καταφέρει κόντρα στον Παναθηναικό. Λίγοι πιστεύουν ότι μπορεί να τον νικήσει ακόμη και στο σημερινό παιχνίδι της Τούμπας. Αλλά την απάντηση πρέπει να τη δώσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Πρέπει να δείξουν ότι μπορούν. Πρέπει να “σκυλιάσουν” και να βρουν τον τρόπο να κερδίσουν πάση θυσία. Οχι μόνο γιατί δεν θα έχουν θέση στον νέο ΠΑΟΚ, όπως τους προειδοποίησε ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά και γιατί οφείλουν να σεβαστούν τη φανέλα της ομάδας τους, τον καημό των οπαδών τους και την επένδυση του ιδιοκτήτη.

Στους παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν προσφερθεί φέτος τα πάντα. Αυτοί, μέχρι στιγμής, δεν πρόσφεραν απολύτως τίποτε στον ΠΑΟΚ, όπως, κάποια στιγμή, πολύ εύστοχα, τόνισε μιλώντας τους ο Γιώργος Γεωργιάδης.
  
Και κάτι ακόμη: Λέγαμε ότι τα πλέι οφ θα αποτελέσουν κριτήριο για όλους τους παίκτες. Αυτό το ξέρουν και οι ίδιοι. Στα δύο πρώτα ματς όμως κανείς δεν έπεισε ότι αξίζει να φοράει αυτή τη φανέλα και στο μέλλον. Δεν έχουν καταλάβει ότι κρίνονται και αξιολογούνται; Η μήπως το κατάλαβαν πολύ καλά, απλώς είναι πολύ χαμηλό το ταβάνι των δυνατοτήτων τους; Ας απαντήσουν οι ίδιοι. Μέσα στο γήπεδο...


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: