Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

«Αποτελεσματικό διοικητικό μοντέλο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης και μίλησε για την νέα ακαδημία που συμμετέχει μαζί με άλλους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που χρειάζεται ο «Δικέφαλος» αλλά και στο θέμα του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την νέα ακαδημία στην οποία συμμετέχει:
«Είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από τον Σκαρτάδο και τον Βασιλάκο. Βρισκόμαστε κάποιοι παλιοί κάθε Κυριακή για καφέ και αυτή η ιδέα ωρίμασε. Είναι ένας καινούριος αθλητικός σύλλογος που στοχεύει να δημιουργήσει από την αρχή ακαδημίες και στην συνέχεια θα υπάρχουν και άλλα πράγματα. Αυτό που παρακίνησε εμένα στο να συμμετέχω και να στηρίξω αυτή την ιδέα ήταν δύο – τρία πράγματα που είναι καινοτομίες. Τα παιδάκια που θα συμμετέχουν δεν θα πληρώνουν χρήματα. Επίσης, ο σύλλογος θα είναι και μορφωτικός και θα συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις. Θα υπάρχει ο στόχος του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Οι Βασιλάκος και Σκαρτάδος θα ασχολούνται με την προπονητική. Είμαστε μαζί τους τους στηρίζουμε και θα δούμε τι θα γίνει. Η επιθυμία του συλλόγου είναι να γραφτούν και οι γονείς μέλη του συλλόγου. Αρκετοί χορηγοί με λίγοι χορηγία ο καθένας σε συνδυασμό με την φιλοτιμία των τεχνικών πιστεύω πως θα βγάλουν τα έξοδα».
Για το γεγονός πως ο Γιώργος Κούδας δεν συμφωνεί με τον τρόπο που γίνονται οι βραβεύσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Η άποψη του Γιώργου Κούδα είναι απόλυτα σεβαστή. Εγώ διαφωνώ με την άποψη του και του το είπα. Οι βετεράνοι δεν είναι ένας και δύο και πρέπει όλοι να βραβευτούν. Γίνεται ένας πολύ καλός και αυθεντικός τρόπος βράβευσης. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι της ΠΑΕ να θεωρήσει πως κάποιος χρειάζεται κάτι παραπάνω. Αν μου έκανε πρόσκληση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρώ πως θα ήταν έλλειψη σεβασμού να αρνηθώ».
Για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ:
«Πρέπει να μιλάμε περισσότερο για το μέλλον και όχι για το σήμερα. Βέβαια, το σήμερα επηρεάζει το μέλλον και θα επηρεάσει τον προγραμματισμό. Η κατάληψη της πρώτης θέσης στα πλέι – οφ είναι δύσκολη αλλά δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα. Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης είναι και αυτή σημαντική. Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο ο σχεδιασμός για την επόμενη τριετία, το σωστό και αποτελεσματικό διοικητικό μοντέλο και να διατηρηθεί διαχωρισμός της ιδιοκτησίας από το μάνατζμεντ».
Για το θέμα του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή:
«Θα ήταν εύλογο να έχει τελειώσει η ιστορία του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Πριν ασχοληθούμε με το θέμα του ποια στελέχη θα μπούνε, θα είναι καλό να υπάρχει ένα λειτουργικό οργανόγραμμα της εταιρείας. Όταν αυτό είναι εκπονημένο, τότε πρέπει να κοιτάξει η ΠΑΕ να πάρει τα πρόσωπα που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις θέσεις. Ο Γκαρσία είναι ένα από τα άτομα που μπορούν να προσφέρουν πολλά στην ομάδα. Θα είναι καλό και για τον Γκαρσία να συζητήσει η ΠΑΕ μαζί του, σε ποια θέση μπορεί να βοηθήσει πιο λειτουργικά. Αν ο Γκαρσία μπει σε ένα πόστο που ταιριάζει στις ιδιότητες του, αυτό θα βοηθήσει και τον ίδιο. Πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχει ένας έμπειρος τεχνικός διευθυντής, κάτω από αυτόν να υπάρχει ένας προπονητής που ο τεχνικός διευθυντής θα επιλέξει και ο Γκαρσία να είναι συνεργάτης και βοηθός του τεχνικού διευθυντή και να συνδέει την ποδοσφαιρική ομάδα. Βέβαια, αυτά είναι η δική μου άποψη, το θέμα είναι να ξεκινήσει η οργάνωση από το μηδέν».
Για την περίπτωση να αποφασίσει τον προπονητή ο Πάμπλο Γκαρσία:
«Αν το πει αυτό ο Γκαρσία τότε θα είναι τεχνικός διευθυντής. Το θέμα είναι, έχει ο Γκαρσία την ικανότητα και την εμπειρία να ανταποκριθεί σε αυτή την θέση»;
Για το αν είχε τα κατάλληλα στοιχεία για τεχνικός διευθυντής ο Ζήσης Βρύζας:
«Ο Βρύζας πιστεύω πως είχε τα κατάλληλα στοιχεία, αν δεν χρειαζόταν να γίνει και πρόεδρος και να αναλάβει και άλλες θέσεις».
Για το γεγονός πως ακούστηκε το όνομα του να μπει στο νέο Δ.Σ της ΕΠΟ:
«Έγιναν πολλές προτάσεις και κρούσεις σε πολλούς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Εγώ προσωπικά με τις συνθήκες στην προσωπική μου ζωή αυτή την στιγμή δεν μπορώ να ανταποκριθώ».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: