Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Tο πονηρό κοράκι, το κλάμα και η κόλαση!!

Ο ένας και μοναδικός Αποδυτηριάκιας εξηγεί στο sportdog πώς σκέφτονται οι "καθαροί" ρέφερι στα τελευταία λεπτά των κρίσιμων αγώνων και θυμάται το κλάμα Πέτρου Μίχου.Το γκολ πιθανόν να μπει στο 89, ένα λεπτό πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Ακόμα και στο 90, ακόμα και στις καθυστερήσεις. Είναι χρόνος ζωτικός και αυτός, τα τελειώματα. Ένα γκολ που μπορεί να κρίνει παραμονή, όπως και υποβιβασμό ομάδας.

Ο πονηρός διαιτητής, πονηρός και καθαρός, αυτός που δεν είναι στημένος, που δεν ενδιαφέρεται πώς θα κάτσει στο τέλος το αποτέλεσμα, στα τελευταία λεπτά δεν το "αφήνει", όσο γίνεται, να φθάσει το παιχνίδι σε φάση επικίνδυνη. Σε φάση που μπορεί να δώσει γκολ. Γιατί;

Όσο πιο καθυστερημένα σημειωθεί το γκολ τόσο περισσότερο θα αμφισβητηθεί. Αυτό, δηλαδή, που θέλει να αποφύγει το κοράκι. Σήμερα παίζονται παιχνίδια που οριστικά θα κρίνουν ποια ομάδα θα υποβιβαστεί κατ΄ ευθείαν παρέα με τον Άρη, και ποια ομάδα θα μπλέξει στα μπαράζ με αντίπαλο από τη Β΄ εθνική. Αναμένονται θρίλερ στην οθόνη του πρωταθλήματος.

Νέα Σμύρνη, Μάιος, 1976, Πανιώνιος-Παναιτωλικός. Όποιος κερδίζει σώνεται, όποιος χάνει, υποβιβάζεται. Στο 89 το αποτέλεσμα είναι 0-0. Το παιχνίδι δεν τελείωσε. Ο αριστεροπόδαρος παικταράς Μωραϊτέλης κτυπάει το φάουλ, έξω από την περιοχή, πλάγια, προς την πλευρά του κόρνερ. Ένα κεφάλι σηκώθηκε πιο ψηλά απ΄ όλους κι έκανε το 1-0.

Σκόρερ το τανκ από τον Άγιο Κωνσταντίνο Λαμίας, ο Ψιμόγιαννος που προερχόταν από την ΑΕΚ. Εξιτήριο από την κόλαση για τον Πανιώνιο, έγραφαν οι εφημερίδες. Ένας 18χρονος αμυντικός του Παναιτωλικού, όταν το ματς τελείωσε, έκλαιγε πάνω στο χορτάρι, σα μικρό παιδί. Ήταν ο Πέτρος Μίχος.

ΕΚΟΨΑΝ χιλιάρικα στη μέση για ματς μια κατηγορία, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Όλες οι ομάδες έχουν ποινικό μητρώο στις δωροδοκίες. Όλες. Δεν υπάρχει ούτε μια ομάδα που σε κάποια φάση δεν προσπάθησε να δωροδοκήσει αντίπαλο. Καθαρές ομάδες υπάρχουν μονάχα στο βρώμικο μυαλό των οπαδών.
Τέτοια εποχή ιδιαίτερα, όταν πια το πρωτάθλημα είχε πάρει τη στροφή, παιζόντουσαν όλα τα λεφτά. Ποιος θα τα πρωτοδώσει. Ένα. Και σε ποιους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Δύο. Και πώς θα γίνει το νταραβέρι. Τρία. Ολόκληρη διαδικασία.
Από την αγάπη της ομάδας η αμαρτία... Βέβαια. Αξιοπρεπείς λαδιάρηδες οι παράγοντες ό, τι έκαναν γινόταν για το καλό της ομάδας.
Όταν αποκαλύφθηκε η απόπειρα του Εθνικού Πειραιώς στον Γιώργο Δέδε ο ευπατρίδης πρόεδρος του Πανιωνίου είπε: “Η σύζυγος του προέδρου του Εθνικού Νίκου Μουρκάκου ακόμα κρατάει στο σπίτι της τη φανέλλα του συλλόγου μας...”. Πράγματι, η μητέρα του μακαρίτη δημοσιογράφου Λάζαρου Μουρκάκου, η Σοφία Λερίου ήταν η πρωταθλήτρια Ελλάδος στη δισκοβολία με τα χρώματα του Πανιωνίου.
Τα λεφτά, σημαντικό ποσό τότε, 20.000 δραχμές, ήταν κομμένα στη μέση. Την υπόθεση πρωτόγραψε η Αθλητική Ηχώ, μάλιστα με την υπογραφή δημοσιογράφου φιλοεθνικάκια. Ο πολίστας του Εθνικού Καλφαμανώλης έτρεξε στα γραφεία της εφημερίδας και μόλις πρόλαβε να ρίξει μια γροθιά στον δημοσιογράφο, ο  οποίος συνήλθε μετά από έξι ώρες.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: