Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Δεν «πνίγηκε», αλλά δεν σώθηκε…!

Η SKODA Ξάνθη έκανε το καθήκον της, νικώντας 3-1 τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν ήταν υπέρ-αρκετό, αφού θα παίξει την παραμονή σε μπαράζ. Με 10 παίκτες από το 16’ οι «πράσινοι», που φωνάζουν για τον Σπάθα.

Δεν «πνίγηκε», αλλά δεν σώθηκε…
«Στεγνή» από τα Πηγάδια βγήκε η SKODA Ξάνθη.

Η ακριτική ομάδα που έδινε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία, έκανε το καθήκον της, αφού πήρε την πολύτιμη νίκη με σκορ 3-1 επί του Παναθηναϊκού, αλλά τα άλλα αποτελέσματα δεν την αφήνουν να χαρεί στον μέγιστο βαθμό αυτή την επιτυχία.

Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά ισοβάθμησε στην 14η θέση με Πλατανιά και Βέροια, αλλά επειδή μειονεκτεί, κατατάσσεται τελικά στην 16η θέση και θα δώσει μπαράζ με τον τρίτο της βαθμολογίας των play-offs της Football League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Σολάρι, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (18’ πεν. και 22’) και με συνολικά 16, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος. Το τρίτο τέρμα σημείωσε στο 51ο λεπτό ο Μάνταλος.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έπαιξε με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, «φωνάζει» για τη φάση του 16ου λεπτού, που άλλαξε την ροή του αγώνα. Ο Σπάθας είδε πέναλτι σε χέρι του Κουτρουμπή, τον οποίο και απέβαλε, αφήνοντας τους «πράσινους» με δέκα παίκτες. Ο Κλωναρίδης ήταν ο σκόρερ του «τριφυλλιού», που μπαίνει στη διαδικασία των play-offs με δύο βαθμούς, όσους έχουν επίσης ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος, αφού την ίδια ώρα, ο «δικέφαλος του Βορρά» και ο Αστέρας Τρίπολης, γνώριζαν την ήττα, ενώ η ομάδα του Περιστερίου με τη νίκη στην Κομοτηνή, τους «έπιασε» στη βαθμολογία.

To ματς

Η SKODA Ξάνθη, που είχε και το μεγαλύτερο κίνητρο για τους τρεις βαθμούς, μπήκε με διάθεση, είχε την κατοχή μπάλας και άγγιξε το γκολ μόλις στο 5ο λεπτό με την κεφαλιά του Σολτάνι, η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ηρεμία και έκανε αρκετά λάθη, με συνέπεια να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη. Στο 16’ έγινε η φάση που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Σπάθας είδε πέναλτι σε χέρι του Κουτρουμπή, το οποίο, βέβαια, δεν φαίνεται στο τηλεοπτικό ριπλέι και παράλληλα απέβαλε τον αμυντικό των «πράσινων», δείχνοντάς του κόκκινη κάρτα χωρίς κανέναν δισταγμό. Ο Σολάρι ευστόχησε από την «άσπρη βούλα», κάνοντας το 1-0 και στο 22’, με καταπληκτική κεφαλιά, ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του και τα δικά του στο παιχνίδι, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη-παραμονή.

Παρά το σοκ των δύο γκολ, αλλά και το αριθμητικό μειονέκτημα, οι «πράσινοι» ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 31’. Ο Κλωναρίδης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την κάθετη πάσα του Δώνη και με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1. Μετά το γκολ, οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου «πατούσαν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο και από την άλλη, οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν μείνει από… ψυχολογία, θεωρώντας ίσως ότι το ματς τελείωσε μετά το 2-0.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αυτός που μπήκε καλύτερα ήταν ο Παναθηναϊκός, αλλά αυτή που σκόραρε ήταν η SKODA Ξάνθη. Στο 51’, μετά από σέντρα του Μπέρτου από δεξιά και σύγχυση στα καρέ των «πράσινων», η μπάλα στρώθηκε στον Μάνταλο, ο οποίος με γυριστό σουτ έκανε το 3-1. Το γκολ «έκοψε τα πόδια» των φιλοξενούμενων, που βρέθηκαν και πάλι δύο τέρματα πίσω και μοιραία ο ρυθμός έπεσε, αφού οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, ήταν ικανοποιημένοι από το σκορ. Πάντως, οι ακρίτες, όποτε τους δινόταν η ευκαιρία, έβγαιναν με αξιώσεις στην επίθεση και αν ήταν πιο τυχεροί θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο γκολ.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού οι δύο ομάδες «συμβιβάστηκαν» με το αποτέλεσμα. Από την πλευρά της η SKODA Ξάνθη κρατούσε στα χέρια της την πολύτιμη νίκη, ενώ ο Παναθηναϊκός, βλέποντας ότι δεν μπορεί να «γυρίσει» το ματς, κράτησε δυνάμεις ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού του κυπέλλου με τον ΟΦΗ την Μεγάλη Τετάρτη. Το τελικό σφύριγμα του Σπάθα βρήκε νικήτρια με 3-1 την SKODA Ξάνθη, η οποία, σε συνδυασμό με την νίκη της Βέροιας και την ισοπαλία του Πλατανιά, ισοβαθμεί με αυτές τις δύο ομάδες στους 38 βαθμούς και επειδή μειονεκτεί, θα διεκδικήσει την παραμονή της σε μπαράζ με τον τρίτο της βαθμολογίας των play-offs της Football League. Για τον Παναθηναϊκό δεν άλλαξε τίποτε ενόψει της διαδικασίας των play-offs. Μετά την ήττα του Αστέρα, μπαίνει με δύο βαθμούς, όσους έχουν επίσης ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος.

Τα επίσημα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

SKODA Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο (77’ Κομεσίδης), Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Σολάρι, Βασιλακάκης, Μπέρτος, Κάλβο, Μάνταλος, Σολτάνι, Φλίσκας.

Στον πάγκο έμειναν: Τσέμα, Σουάρες, Ράνος, Τσαμούρης, Τριάδης, Μαρίν.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Δώνης, Πέτριτς (23’ Ρισβάνης), Μέντες, Σπυρόπουλος, Λαγός, Καρέλης, Κλωναρίδης (62’ Γιαννιτσάνης), Ατζαγκούν.

Στον πάγκο έμειναν: Ταμπάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Αγγελόπουλος, Αμπέντ, Νάνο.

Κίτρινες κάρτες: Κλωναρίδης, Δώνης, Καπίνο
Κόκκινες κάρτες: Κουτρουμπής

Διαιτητής: Η. Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Λ. Δημητριάδης (Μακεδονίας), Σ. Τσολάκης (Αθηνών)
Γήπεδο: SKODA Ξάνθη Arena
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: